Home | Boek maken | Afscheidsboek groep 8

Afscheidsboek groep 8

Het laatste jaar van de basisschool is een bijzonder jaar. Natuurlijk wil je deze periode afsluiten met een mooi aandenken. Dit kan door zelf een groep 8 afscheidsboek te maken. Een mooie hardcover waarin alle hoogtepunten van de basisschool tijd naar voren komen!

EINDBOEK GROEP 8 MAKEN Prijzen en levertijden
Maak eenvoudig een eigen blijvende herinnering aan de basischool met My glossy
Professioneel design eenvoudig te personaliseren

Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen en layouts. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw verhalen en foto’s.

Totale creatieve vrijheid en eenvoudige opmaak

Pas teksten aan, voeg illustraties toe en verander eenvoudig de opmaak van pagina’s met onze handige ‘drag and drop’ editor.

Een uniek en persoonlijk cadeau

Leg jouw vakantie-herinneringen vast in jouw eigen reisboek of maak een prachtig trouwboek als aandenken aan jullie bruiloft.

Een echt boek als aandenken aan jouw tijd op de lagere school. Maak een afscheidsboek op Myglossy.nl

Afscheidsboeken groep 8

Terug in de tijd gaan en de mooiste herinneringen ophalen. Maak speciaal voor schoolverlaters en/of de leerkrachten prachtig afscheidsboeken groep 8. Leerlingen die de basisschool gaan verlaten staan op het punt een nieuwe fase in te gaan. Een bijzondere mijlpaal!  Hoe mooi is het om jouw kind te verrassen met een eigen afscheidsboek groep 8 vol met foto’s, leuke notities en grappige anekdotes. Alle mooie herinneringen kun je vast leggen in ons luxe groep 8 afscheidsboek.

Of je nu ouder van een schoolverlater bent of leerkracht van deze leerlingen: een afscheidsboek groep 8 zelf maken is altijd een goed idee. Maak het als aandenken voor jezelf, voor je kind of voor de leerkracht. Een eindboek groep 8 wordt hoe dan ook leuk ontvangen en is een prachtige herinnering voor later!

Heb je het afgelopen schooljaar herinneringen verzameld? Kies dan voor onze afscheidsboek basisschool thema en zet alle memorabele momenten om in een uniek en speciaal afscheidsboek groep 8.

Probeer het nu
Zo eenvoudig werkt My glossy

Jouw mooiste herinneringen in je eigen luxe glossy of boek. Op Myglossy.nl maak je snel en eenvoudig de mooiste boeken en magazines. Alles kan en het is super gemakkelijk. Meer inspiratie op doen of kijken hoe het werkt?

HARDCOVER BOEK MAKEN
Klanten beoordelen ons met een
4.7 / 5
 • Mooie sjablonen
  “Mooie sjablonen, super service en afwerking. Ik heb er iemand heel blij mee kunnen maken.”

  Bron: Trustpilot

 • Mooie kwaliteit
  “Zeer verzorgd en mooie kwaliteit!
  Dik tevreden!”

  Bron: Trustpilot

 • Mooi programma, snel geleverd & topkwaliteit
  “Mooi programma met veel mogelijkheden en snel geleverd! Resultaat was top!”

  Bron: Trustpilot

 • My Glossy werkt fantastisch
  “My Glossy werkt fantastisch, super snel en prachtig resultaat!!”

  Bron: Trustpilot

 • Prima programma
  “Prima programma om je Glossy samen te stellen. En goede ondersteuning met snelle reacties op vragen.
  Eindresultaat was spectaculair. Super mooi geprint, prachtige foto’s”

  Bron: Trustpilot

 • Snelle levering
  “Snelle levering en goede service”

  Bron: Trustpilot

 • Leuk programma om mee te werken.
  “Leuk programma om mee te werken. Resultaat overtreft iedere verwachting.”

  Bron: Trustpilot

 • echt een supertip.
  “echt een supertip. voor een origineel en zeer persoonlijk kado.”

  Bron: Trustpilot

Tips themaboek maken

Op de website van My glossy maak je eenvoudig en snel een prachtig afscheidsgeschenk voor de leerlingen van groep 8. Een mooi boekwerk waarin de afgelopen jaren op de basisschool terug komen.

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij een handig template voor een eindboek groep 8 klaar staan. De pagina’s in dit template zijn al vorm gegeven. Doordat de basis klaar staat, hoef je zelf niet meer na te denken over de opmaak. Voeg hier teksten, foto’s, notities en andere leuke details aan toe. In een handomdraai heb je een prachtig afscheidsboek groep 8 voor jouw schoolverlater gemaakt.

Natuurlijk kun je het boek ook naar eigen wens ontwerpen. Het basis design is volledig aan te passen en te vullen naar eigen inzicht. Meer tips & tricks nodig? Bekijk onze video’s waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je jouw afscheidsboek groep 8 nog mooier kunt maken!

 

 

Probeer het nu
Laat je inspireren!

Een kleine greep uit de designs die klaar staan om een afscheidsboek groep 8 te maken

 • Een uniek aandenken aan groep 8. Maak een afscheidsboek voor groep 8 als afscheidscadeau
 • Met de ontwerpen van My glossy maak je een uniek afscheidscadeau voor alle leerlingen van groep 8.
 • Een uniek aandenken aan groep 8. Maak een afscheidsboek voor groep 8 als afscheidscadeau
 • Met de ontwerpen van My glossy maak je een uniek afscheidscadeau voor alle leerlingen van groep 8.
 • Een uniek aandenken aan groep 8. Maak een afscheidsboek voor groep 8 als afscheidscadeau
ONTWERP NU JE EIGEN BOEK
Bereken je korting

Je kunt al vanaf één exemplaar bestellen. Als je meerdere exemplaren bestelt ontvang je korting en wordt de prijs per boek lager.

Aantal exemplaren:
< >
Aantal pagina's:
< >
Maak je Eigen Luxe Boek
 • Luxe afwerking harde kaft
 • Papiersoort pagina's
 • Eco papier
 • Gratis online versie

  Meer informatie

Maak je Eigen Luxe Boek
Totaal
Je bespaart
Verzendkosten
Prijzen zijn inclusief 9% btw

Verwachte verzenddatum:
verzending maandag 20 mei
Meer informatie

Verwachte verzenddatum:
5 tot 10 dagen na besteldatum
Meer informatie

Wil je meer opties bekijken? Gebruik dan onze uitgebreide calculator en bereken jouw korting Luxe boek maken
Snelle levering
Binnen 5 werkdagen verzonden
Gratis luxe afwerking
Luxe glossy of robuust matte finish
Gratis online versie
Leuk om te delen met vrienden en familie
Hoogwaardige materialen
Mooie designs en templates
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik?

In het online programma van My glossy kun je vier verschillende bestanden uploaden. JPEG, PNG, HEIC en PDF. JPEF, PNG en HEIC zijn foto-bestanden. In pdf-bestanden zit vaak ook tekst. 

Werken met pdf-bestanden om een glossy of boek te maken

Stel dat je een glossy wilt maken voor een jarige vriend(in) of een vertrekkende collega, dan wil misschien wel iedereen die bij het feest aanwezig is een stukje tekst schrijven en een paar foto’s aanleveren. Je kunt, als je alles los aangeleverd krijgt, de opmaak helemaal zelf doen. Je kunt ook vragen of mensen zelf een leuk document maken met foto’s en tekst en die als pdf aanleveren. Pdf’s kun je namelijk heel makkelijk uploaden in ons programma.

Heb je een PDF met meerdere pagina’s? Ook die kun je uploaden. Ons programma maakt er automatisch losse pagina’s van, zodat je afzonderlijke afbeeldingen hebt om je pagina’s te vullen. Je kunt ze dan, zoals andere afbeeldingen, paginavullend maken. Je kunt ze ook nog bewerken in de editor: schalen, draaien, versieren, etc. In ons artikel Foto’s bewerken laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt, als je gebruik wilt maken van pdf-bestanden, elk van onze templates kiezen als uitgangspunt. Je kunt daarbij de opmaak van de pagina’s aanpassen en pagina’s toevoegen of verwijderen.

 • Alle templates voor de boeken in het formaat 18cm x 23cm vind je hier
 • Alle templates voor de glossy’s, magazines en brochures in het formaat 21cm x 27cm vind je hier

Een hogere resolutie van je bestanden, geeft een mooier eindresultaat.

Foto’s uploaden vanaf een andere apparaat

Je kunt foto’s importeren naar de galerij van jouw project vanaf je computer, vanuit Google Drive en vanaf andere apparaten. Je kunt zo anderen uitnodigen om hun foto’s te uploaden zodat ze rechtstreeks aan jouw galerij worden toegevoegd.

Kies voor ‘foto’s uploaden’ en dan voor ‘genereer QR-code’. Kopieer de link die je ziet staat en plak deze bijvoorbeeld in een e-mail of in WhatsApp.

De ontvanger kan op de link klikken en meteen de foto’s uploaden vanaf zijn computer, tablet of telefoon door op de knop ‘bladeren’ te klikken. Let op, want de link is 2 uur geldig, na 2 uur verloopt de link. Je kunt dan natuurlijk wel weer een nieuwe link versturen. Het kan dus handig zijn om mensen te waarschuwen als je ze de link toestuurt dat ze snel in actie moeten komen.

Veel plezier met het maken van je eigen glossy of boek!

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Plaats een tekst op de rug van je glossy of boek om helemaal voor de professionele look te gaan. Herhaal bijvoorbeeld de titel en voeg er jubileumeditie aan toe is, of vermeld de gelegenheid waarvoor je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is zo gedaan. Plaats eerst een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ hierin de tekst die je op de rug wilt hebben.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.1

Draai daarna de tekst 90 graden. Dit kan handmatig met het rotatie-icoon dat bij het tekstblok wordt weergegeven, maar het kan ook met de functionaliteit “Dimensies” in de werkbalk die verschijnt als je het tekstblok aanklikt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.2

Plaats tot slot de tekst tussen de twee stippellijnen in het midden. Deze geven de rug van je glossy of boek aan. Let er daarbij op dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat, en pas dus eventueel de grootte van de tekst aan, zodat hij niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt. Dit om te voorkomen dat de tekst van de rug af valt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.3

We raden je aan het plaatsen van tekst op de rug pas aan het eind te doen, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina’s dat je glossy of boek dik wordt. Door pagina’s te verwijderen of toe te voegen, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. Het is sowieso verstandig om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto’s en tekst aan de randen van de pagina’s.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je magazine of boek!


<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Handig om te weten

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

Bekijk in deze video hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt:

In dit voorbeeld laten we je zien hoe je een cover maakt waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. Daarom kiezen we voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende plek is om de achterzijde van je glossy of boek ook te bedekken.

1. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy of boek.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_ontwerp een mooie cover

2. Voeg een titel toe. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur(en) van de achtergrond. Door meerdere tekstvelden te gebruiken kan je spelen met het plaatsen van de woorden ten opzichte van elkaar en kan je ze onafhankelijk van elkaar bewerken. Probeer verschillende kleuren, lettertypes, lettergrootte en posities totdat je tevreden bent. Plaats je teksten niet te dicht aan de randen van de pagina’s. Meer tips daarover lees je hier.

Door het toevoegen van pagina’s wordt je glossy of boek dikker. Hierdoor wordt de omslag breder. We raden daarom aan om nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen, voordat je bestelt.

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Afscheidsboeken groep 8

Een bijzonder moment: jouw kind gaat de basisschool verlaten. Het laatste jaar op de basisschool is een memorabel jaar. Jouw kind sluit hiermee een periode af en staat aan het punt de overstap naar de middelbare school te maken. Een echte mijlpaal!

Wat is er leuker om deze mijlpaal te vieren met een speciaal cadeau? Een cadeau waardoor jouw zoon of dochter met veel plezier terug kan kijken op de basisschooltijd. Met een afscheidsboek groep 8 kan dat!

Verzamel herinneringen

Het verzamelen van herinneringen zoals leuke verhalen, tekeningen, notities en natuurlijk foto’s en afbeeldingen kan uitstekend in onze hardcover afscheidsboeken groep 8 templates. Door alle mooie momenten toe te voegen wordt het je afscheidsboek basisschool een persoonlijk herinneringsboekwerk. Speciaal om te maken én om te mogen geven.

Misschien vraag je je af welke momenten je het beste in een afscheidsboek groep 8 kunt plaatsen? Dit kunnen natuurlijk je eigen herinneringen zijn. Zo kun je foto’s opleuken met een eigen onderschrift. Nog leuker is het om het boekwerk samen met je kind te maken. Samen kunnen jullie de mooiste herinneringen kiezen. Ook kun je klasgenoten en de leraar vragen een paar pagina’s te vullen. Zo wordt het een divers groep 8 afscheidsboek waar later met veel plezier in terug gekeken kan worden.

Hardcover themaboek maken

Met het grootste gemak stel je bij My glossy je eigen afscheidsboek groep 8 voor jouw schoolverlater samen. Bij ons werk je met een basisdesign. Handig want hierdoor hoef je niet meer overal over na te denken. Het begin is er en je hoeft de pagina’s alleen nog maar te vullen.

Wil je toch wat anders? Dat kan natuurlijk! Iedere pagina is naar wens aan te passen en naar eigen smaak in te richten. Dankzij ons gemakkelijke programma is jouw eigen groep 8 afscheidsboek in een handomdraai gemaakt.

Afscheidsboek groep 8 maken

Een afscheidsboek groep 8 maak je natuurlijk bij My glossy! Waarom dat zo is? Bij ons ben je altijd verzekerd van een snelle levering, gratis luxe afwerking, je krijgt een gratis online versie en, het allerbelangrijkste, het boek is van een uitstekende kwaliteit!

Naast de bovenstaande voordelen bieden wij scherpe prijzen aan. Je kunt bij ons al een schoolboek bestellen vanaf één exemplaar. Wil je er meerdere? Ook dat kan! In dat geval geven we je graag een korting en wordt de prijs van het boek nog voordeliger. Bij My glossy bestel je dan ook een kwalitatief hoogwaardige afscheidsboeken groep 8 een scherpe prijs.

Hebben we je kunnen overtuigen? Wacht dan niet langer en ga aan de slag met het samenstellen van een uniek en persoonlijk afscheidsboek groep 8!

Leg jouw mooisten herinneringen vast in een luxe magazine of boek

Jaarboek

Maak een mooi Jaarboek van alle herinneringen op Myglossy.nl
Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
Start met ontwerp

Reisboek

Opp Myglossy.nl maak je zelf een echt reisboek.
Maak een echt reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
Start met ontwerp

Vriendenboek

Maak een persoonlijk boek als uniek cadeau op Myglossy.nl
Maak een persoonlijk boek over iemand als uniek cadeau
Start met ontwerp

Kookboek

Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
Bundel jouw favoriete recepten in jouw eigen kookboek
Start met ontwerp
 • Jaarboek

  Maak een mooi Jaarboek van alle herinneringen op Myglossy.nl
  Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
  Start met ontwerp
 • Reisboek

  Opp Myglossy.nl maak je zelf een echt reisboek.
  Maak een echt reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
  Start met ontwerp
 • Vriendenboek

  Maak een persoonlijk boek als uniek cadeau op Myglossy.nl
  Maak een persoonlijk boek over iemand als uniek cadeau
  Start met ontwerp
 • Kookboek

  Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
  Bundel jouw favoriete recepten in jouw eigen kookboek
  Start met ontwerp