Home | Boek maken | Kookboek maken

Kookboek maken

Iedereen heeft vast zijn of haar lievelingsgerechten. Hoe handig is het als je al deze  gerechten samenvoegt in jouw eigen unieke kookboek? Dankzij onze handige editor stel je zelf een eigen hardcover kookboek samen, die je elke dag opnieuw erbij kunt pakken tijdens het koken.

KOOKBOEK MAKEN Prijzen en levertijden
Maak een eigen kookboek van jouw favoriete recepten. leuk als cadeau
Professioneel design eenvoudig te personaliseren

Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen en layouts. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw verhalen en foto’s.

Totale creatieve vrijheid en eenvoudige opmaak

Pas teksten aan, voeg illustraties toe en verander eenvoudig de opmaak van pagina’s met onze handige ‘drag and drop’ editor.

Een uniek en persoonlijk cadeau

Leg jouw vakantie-herinneringen vast in jouw eigen reisboek of maak een prachtig trouwboek als aandenken aan jullie bruiloft.

Myglossy.nl_maak je eigen kookboek

Kookboek maken met eigen recepten

Vul je eigen kookboek met de lekkerste recepten naar jouw eigen smaak. Misschien een lasagne met dat typische ingrediënt of een oud-Hollandse stamppot combinatie die je elke winter maakt? Schrijf het allemaal op en ga aan de slag met je eigen kookboek maken. Zo vergeet je geen ingrediënten meer en blijft jouw unieke recept voor eeuwig bewaard.

Daarnaast is een persoonlijk kookboek ook een goed idee om te geven aan je vriendinnen, collega’s of familie. Hebben ze favoriete gerechten die jij altijd voor ze maakt? Vul deze in tijdens het kook boek maken en voeg leuke foto’s van jullie samen toe. Een tijdloos en origineel cadeau dat ze niet snel zullen vergeten!

Probeer het nu
Zo eenvoudig werkt My glossy

Jouw mooiste herinneringen in je eigen luxe glossy of boek. Op Myglossy.nl maak je snel en eenvoudig de mooiste boeken en magazines. Alles kan en het is super gemakkelijk. Meer inspiratie op doen of kijken hoe het werkt?

KOOKBOEK MAKEN
Klanten beoordelen ons met een
4.7 / 5
 • Mooie sjablonen

  “Mooie sjablonen, super service en afwerking. Ik heb er iemand heel blij mee kunnen maken.”

  Ria
  Bron: Trustpilot

 • Mooie kwaliteit

  “Zeer verzorgd en mooie kwaliteit!
  Dik tevreden!”

  Ria
  Bron: Trustpilot

 • Prachtig cadeau

  “Een prachtig cadeau gemaakt en fijn geholpen!”

  Eva
  Bron: Trustpilot

 • Topkwaliteit

  “Top en makkelijke software en top kwaliteit”

  Marieke
  Bron: Trustpilot

 • Heel mooi resultaat

  “Heel mooi resultaat en supergoede en snelle service!”

  Tanja
  Bron: Trustpilot

 • Een echte aanrader

  “Een hele fijne website, met leuke tools en lay outs. Super blij met het eindresultaat en een echte aanrader!”

  Demi
  Bron: Trustpilot

 • Snelle levering

  “Snelle levering en goede service”

  Sylvia
  Bron: Trustpilot

 • Fantastisch eindresultaat

  “Fantastisch eindresultaat. Leuk kado!”

  Sylvia
  Bron: Trustpilot

Tips voor je eigen kookboek maken

Dus je wilt je eigen kookboek maken? Geweldig idee! Maar hoe pak je het aan? Wij delen tips om je op weg te helpen naar het maken van jouw culinaire meesterwerk!

Tip 1: Laat je passie spreken

Identificeer wat jouw kookboek anders maakt en gebruik dat als inspiratie voor je recepten en verhalen.

Tip 2: Organiseer je chaos

Sorteer jouw recepten op categorieën zoals ontbijt of diner. Of groepeer ze op basis van ingrediënten of kookmethodes. Het belangrijkste is dat je een systeem vindt dat voor jou werkt!

Tip 3: Maak plezier!

Plezier is belangrijk tijdens het maken van je eigen kookboek. Het kookboek maken is een geweldige kans om je passie voor eten te delen. Gooi die schort om, zet muziek aan en ga aan de slag! Vergeet niet om de gemaakte recepten vast te leggen in je eigen kookboek.

Probeer het nu
Laat je inspireren!

Laat je inspireren door de designs die klaar staan om je eigen kookboek te maken

ONTWERP NU JE EIGEN BOEK
Bereken je korting

Je kunt al vanaf één exemplaar bestellen. Als je meerdere exemplaren bestelt ontvang je korting en wordt de prijs per boek of magazine lager.

Aantal exemplaren:
< >
Aantal pagina's:
< >
Maak je Eigen Luxe Boek
 • Luxe afwerking harde kaft
 • Papiersoort pagina's
 • Eco papier
 • Gratis online versie

  Meer informatie

Maak je Eigen Luxe Boek
Totaal
Je bespaart
Verzendkosten
Prijzen zijn inclusief 9% btw

Verwachte verzenddatum:
verzending maandag 29 juli
Meer informatie

Verwachte verzenddatum:
5 tot 10 dagen na besteldatum
Meer informatie

Wil je meer opties bekijken? Gebruik dan onze uitgebreide calculator en bereken jouw korting
Snelle levering
Verzending binnen 6 werkdagen
Gratis luxe afwerking
Luxe glossy of robuust matte finish
Gratis online versie
Leuk om te delen met vrienden en familie
Hoogwaardige materialen
Mooie designs en templates
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik?

In het online programma van My glossy kun je vier verschillende bestanden uploaden. JPEG, PNG, HEIC en PDF. JPEF, PNG en HEIC zijn foto-bestanden. In pdf-bestanden zit vaak ook tekst. 

Werken met pdf-bestanden om een glossy of boek te maken

Stel dat je een glossy wilt maken voor een jarige vriend(in) of een vertrekkende collega, dan wil misschien wel iedereen die bij het feest aanwezig is een stukje tekst schrijven en een paar foto’s aanleveren. Je kunt, als je alles los aangeleverd krijgt, de opmaak helemaal zelf doen. Je kunt ook vragen of mensen zelf een leuk document maken met foto’s en tekst en die als pdf aanleveren. Pdf’s kun je namelijk heel makkelijk uploaden in ons programma.

Heb je een PDF met meerdere pagina’s? Ook die kun je uploaden. Ons programma maakt er automatisch losse pagina’s van, zodat je afzonderlijke afbeeldingen hebt om je pagina’s te vullen. Je kunt ze dan, zoals andere afbeeldingen, paginavullend maken. Je kunt ze ook nog bewerken in de editor: schalen, draaien, versieren, etc. In ons artikel Foto’s bewerken laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt, als je gebruik wilt maken van pdf-bestanden, elk van onze templates kiezen als uitgangspunt. Je kunt daarbij de opmaak van de pagina’s aanpassen en pagina’s toevoegen of verwijderen.

 • Alle templates voor de boeken in het formaat 18cm x 23cm vind je hier
 • Alle templates voor de glossy’s, magazines en brochures in het formaat 21cm x 27cm vind je hier

Een hogere resolutie van je bestanden, geeft een mooier eindresultaat.

Foto’s uploaden vanaf een andere apparaat

Je kunt foto’s importeren naar de galerij van jouw project vanaf je computer, vanuit Google Drive en vanaf andere apparaten. Je kunt zo anderen uitnodigen om hun foto’s te uploaden zodat ze rechtstreeks aan jouw galerij worden toegevoegd.

Kies voor ‘foto’s uploaden’ en dan voor ‘genereer QR-code’. Kopieer de link die je ziet staat en plak deze bijvoorbeeld in een e-mail of in WhatsApp.

De ontvanger kan op de link klikken en meteen de foto’s uploaden vanaf zijn computer, tablet of telefoon door op de knop ‘bladeren’ te klikken. Let op, want de link is 2 uur geldig, na 2 uur verloopt de link. Je kunt dan natuurlijk wel weer een nieuwe link versturen. Het kan dus handig zijn om mensen te waarschuwen als je ze de link toestuurt dat ze snel in actie moeten komen.

Veel plezier met het maken van je eigen glossy of boek!

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Plaats een tekst op de rug van je glossy of boek om helemaal voor de professionele look te gaan. Herhaal bijvoorbeeld de titel en voeg er jubileumeditie aan toe is, of vermeld de gelegenheid waarvoor je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is zo gedaan. Plaats eerst een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ hierin de tekst die je op de rug wilt hebben.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.1

Draai daarna de tekst 90 graden. Dit kan handmatig met het rotatie-icoon dat bij het tekstblok wordt weergegeven, maar het kan ook met de functionaliteit “Dimensies” in de werkbalk die verschijnt als je het tekstblok aanklikt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.2

Plaats tot slot de tekst tussen de twee stippellijnen in het midden. Deze geven de rug van je glossy of boek aan. Let er daarbij op dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat, en pas dus eventueel de grootte van de tekst aan, zodat hij niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt. Dit om te voorkomen dat de tekst van de rug af valt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.3

We raden je aan het plaatsen van tekst op de rug pas aan het eind te doen, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina’s dat je glossy of boek dik wordt. Door pagina’s te verwijderen of toe te voegen, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. Het is sowieso verstandig om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto’s en tekst aan de randen van de pagina’s.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je magazine of boek!


<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Handig om te weten

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

Bekijk in deze video hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt:

In dit voorbeeld laten we je zien hoe je een cover maakt waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. Daarom kiezen we voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende plek is om de achterzijde van je glossy of boek ook te bedekken.

1. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy of boek.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_ontwerp een mooie cover

2. Voeg een titel toe. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur(en) van de achtergrond. Door meerdere tekstvelden te gebruiken kan je spelen met het plaatsen van de woorden ten opzichte van elkaar en kan je ze onafhankelijk van elkaar bewerken. Probeer verschillende kleuren, lettertypes, lettergrootte en posities totdat je tevreden bent. Plaats je teksten niet te dicht aan de randen van de pagina’s. Meer tips daarover lees je hier.

Door het toevoegen van pagina’s wordt je glossy of boek dikker. Hierdoor wordt de omslag breder. We raden daarom aan om nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen, voordat je bestelt.

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Een kookboek laten drukken

Het begint allemaal met inspiratie. Denk terug aan de gerechten die je hart verwarmen. Gerechten die je terugbrengen naar vroeger, die je hebt ontdekt tijdens de vakantie of die je met liefde hebt bereid voor je dierbaren. Blader door je favoriete kookboeken, speur door oude familierecepten of laat je creativiteit de vrije loop tijdens het kookboek maken!

Recepten selecteren

Nu je barst van de inspiratie, is het tijd om je favoriete recepten te kiezen bij het kookboek maken. Vaak zijn dit gerechten die je keer op keer wilt maken. Gerechten die je doen denken aan dat ene speciale moment of gerechten die je terugbrengen naar vroeger en een speciaal plekje hebben in je hart (en maag!). Je kookboek samenstellen kan zo uitgebreid mogelijk, de keuze is helemaal aan jou!

Ontwerp een layout

Een kookboek is niet alleen gevuld met heerlijke recepten, maar moet er ook visueel aantrekkelijk uitzien. Kies een stijl die past bij jouw persoonlijkheid. Wat maakt jouw kookboek uniek? Vertel het verhaal achter jouw lievelingsrecepten en deel persoonlijke anekdotes, herinneringen of inspiratiebronnen die hebben bijgedragen voor het eigen kookboek maken. Dit geeft lezers niet alleen een kijkje in jouw culinaire wereld, maar maakt het kookboek ook persoonlijker en boeiender.

Bij MyGlossy kies je zelf een eigen kookboek template en stel je deze vervolgens helemaal naar eigen wens samen. Experimenteer met effecten, lay-outs en tal van verschillende lettertypes.

Design je kookboek cover

De cover van je kookboek is het eerste wat mensen zien, dus zorg ervoor dat het de aandacht trekt en uitnodigt om te ontdekken wat er binnenin te vinden is. Kies een foto, illustratie of ontwerp dat de essentie van jouw culinaire avontuur vastlegt en laat zien waar jouw kookboek voor staat. Bedenk een pakkende titel en geef een korte omschrijving van het kookboek. Laat je creativiteit los gaan!

Afdrukken en delen

Nu je kookboek vorm begint te krijgen, is het tijd om het tot leven te brengen! Laat je creatie afdrukken in een luxe hardcover formaat. Speciaal voor de kookboeken raden wij onze hardcovers aan. Een album van een mooie kwaliteit die tegen een stootje kan. De dikte van het album zorgt voor een luxe uitstraling en maakt dat je je album graag aan iedereen wilt showen.

Start met het maken van jouw kookboek

Heb je besloten dat je aan de slag gaat met een eigen kookboek maken? Wacht dan niet langer en begin aan jouw project in onze editor. Heb je je album helemaal gevuld met al jouw lievelingsgerechten? Wij zorgen er dan voor dat je hardcover zo snel mogelijk gedrukt wordt en jouw kant op komt!

Leg jouw mooisten herinneringen vast in een luxe magazine of boek

Afscheid groep 8

Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
Start met ontwerp

Vriendenboek

cadeauboek My glossy
Maak een luxe feestgids als uniek en persoonlijk cadeau voor het bruidspaar
Start met ontwerp

Jaarboek

Cover jaarboek My glossy
Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
Start met ontwerp

Reisboek

Maak een echt reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
Start met ontwerp
 • Afscheid groep 8

  Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
  Start met ontwerp
 • Vriendenboek

  cadeauboek My glossy
  Maak een luxe feestgids als uniek en persoonlijk cadeau voor het bruidspaar
  Start met ontwerp
 • Jaarboek

  Cover jaarboek My glossy
  Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
  Start met ontwerp
 • Reisboek

  Maak een echt reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
  Start met ontwerp