Home | Boek maken | Vriendenboek

Vriendenboek maken

Jong of oud: leeftijd maakt niet uit. Een vriendenboek is altijd leuk om te maken én om te krijgen. Ontwerp een eigen gepersonaliseerd hardcover vriendenboek bomvol met de mooiste momenten. Speciaal voor je beste vriend of vriendin om jullie vriendschap te eren. Wil jij jouw vriend in het zonnetje zetten? Start dan vandaag nog met een vriendschapsboek maken!

VRIENDSCHAPSBOEK MAKEN Prijzen en levertijden
Myglossy.nl_maak je eigen boek als cadeau
Professioneel design eenvoudig te personaliseren

Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen en layouts. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw verhalen en foto’s.

Totale creatieve vrijheid en eenvoudige opmaak

Pas teksten aan, voeg illustraties toe en verander eenvoudig de opmaak van pagina’s met onze handige ‘drag and drop’ editor.

Een uniek en persoonlijk cadeau

Leg jouw vakantie-herinneringen vast in jouw eigen reisboek of maak een prachtig trouwboek als aandenken aan jullie bruiloft.

Maak je eigen boek als bijzonder cadeau of aandenken.

Gepersonaliseerd cadeau

Het vriendenboek voor grote(re) mensen! Een persoonlijk cadeau voor vriendin of vriend. Kies voor een beste vriendinnen boek van My glossy. Een hardcover boekwerk met alle ins en outs over jullie vriendschap. Denk bijvoorbeeld aan spraakmakende vragen, persoonlijke antwoorden en hilarische anekdotes. Dit en nog veel meer kun je kwijt in ons thema boek over vriendschap.

Ben jij op zoek naar een persoonlijk cadeau voor vriend of vriendin dan kun je kiezen voor een vriendenboek maken. Origineel, persoonlijk en uniek. Een geschenk dat jouw vriend of vriendin zonder twijfel kan waarderen en dat jullie vriendschap extra zal benadrukken.

Probeer het nu
Zo eenvoudig werkt My glossy

Jouw mooiste herinneringen in je eigen luxe glossy of boek. Op Myglossy.nl maak je snel en eenvoudig de mooiste boeken en magazines. Alles kan en het is super gemakkelijk. Meer inspiratie op doen of kijken hoe het werkt?

HARDCOVER BOEK MAKEN
Klanten beoordelen ons met een
4.7 / 5
 • Mooie sjablonen
  “Mooie sjablonen, super service en afwerking. Ik heb er iemand heel blij mee kunnen maken.”

  Bron: Trustpilot

 • Mooie kwaliteit
  “Zeer verzorgd en mooie kwaliteit!
  Dik tevreden!”

  Bron: Trustpilot

 • Mooi programma, snel geleverd & topkwaliteit
  “Mooi programma met veel mogelijkheden en snel geleverd! Resultaat was top!”

  Bron: Trustpilot

 • My Glossy werkt fantastisch
  “My Glossy werkt fantastisch, super snel en prachtig resultaat!!”

  Bron: Trustpilot

 • Prima programma
  “Prima programma om je Glossy samen te stellen. En goede ondersteuning met snelle reacties op vragen.
  Eindresultaat was spectaculair. Super mooi geprint, prachtige foto’s”

  Bron: Trustpilot

 • Snelle levering
  “Snelle levering en goede service”

  Bron: Trustpilot

 • Leuk programma om mee te werken.
  “Leuk programma om mee te werken. Resultaat overtreft iedere verwachting.”

  Bron: Trustpilot

 • echt een supertip.
  “echt een supertip. voor een origineel en zeer persoonlijk kado.”

  Bron: Trustpilot

Tips vriendenboek maken

Het maken van een album voor je vriend of vriendin is een gemakkelijk klusje. Verzamel de mooiste momenten in de vorm van plaatjes, foto’s en uitgeschreven anekdotes. Begin het met opschrijven van de punten die niet mogen ontbreken in jouw vriendschapsboek en begin vanuit daar met vullen.

Om je een handje op weg te helpen hebben wij al verschillende pagina’s gevuld met voorbeeld templates. Gemakkelijk want de basis is hiermee al gemaakt. Je hoeft deze pagina’s alleen nog maar te vullen met je eigen herinneringen.

Vind je het fijn om nog verder op weg geholpen te worden? Bekijk dan de handige tips en video’s op onze site en doe de leukste ideeën op voor jouw vriendenboek.

Probeer het nu
Laat je inspireren!

Een kleine greep uit de designs die klaar staan om een vriendenboek te maken.

 • Prachtige paginaontwerpen en leuk ideeën voor rubrieken staan voor je klaar op Myglossy.nl
ONTWERP NU JE EIGEN BOEK

Bereken je korting

Je kunt al vanaf één exemplaar bestellen. Als je meerdere exemplaren bestelt ontvang je korting en wordt de prijs per boek of magazine lager.

Aantal exemplaren:
< >
Aantal pagina's:
< >
Maak je Eigen Luxe Boek
 • Luxe afwerking harde kaft
 • Papiersoort pagina's
 • Eco papier
 • Gratis online versie

  Meer informatie

Maak je Eigen Luxe Boek
Totaal
Je bespaart
Verzendkosten
Prijzen zijn inclusief 9% btw

Verwachte verzenddatum:
verzending maandag 22 april
Meer informatie

Verwachte verzenddatum:
5 tot 10 dagen na besteldatum
Meer informatie

Wil je meer opties bekijken? Gebruik dan onze uitgebreide calculator en bereken jouw korting Luxe boek maken
Snelle levering
Binnen 5 werkdagen verzonden
Gratis luxe afwerking
Luxe glossy of robuust matte finish
Gratis online versie
Leuk om te delen met vrienden en familie
Hoogwaardige materialen
Mooie designs en templates
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik?

In het online programma van My glossy kun je vier verschillende bestanden uploaden. JPEG, PNG, HEIC en PDF. JPEF, PNG en HEIC zijn foto-bestanden. In pdf-bestanden zit vaak ook tekst. 

Werken met pdf-bestanden om een glossy of boek te maken

Stel dat je een glossy wilt maken voor een jarige vriend(in) of een vertrekkende collega, dan wil misschien wel iedereen die bij het feest aanwezig is een stukje tekst schrijven en een paar foto’s aanleveren. Je kunt, als je alles los aangeleverd krijgt, de opmaak helemaal zelf doen. Je kunt ook vragen of mensen zelf een leuk document maken met foto’s en tekst en die als pdf aanleveren. Pdf’s kun je namelijk heel makkelijk uploaden in ons programma.

Heb je een PDF met meerdere pagina’s? Ook die kun je uploaden. Ons programma maakt er automatisch losse pagina’s van, zodat je afzonderlijke afbeeldingen hebt om je pagina’s te vullen. Je kunt ze dan, zoals andere afbeeldingen, paginavullend maken. Je kunt ze ook nog bewerken in de editor: schalen, draaien, versieren, etc. In ons artikel Foto’s bewerken laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt, als je gebruik wilt maken van pdf-bestanden, elk van onze templates kiezen als uitgangspunt. Je kunt daarbij de opmaak van de pagina’s aanpassen en pagina’s toevoegen of verwijderen.

 • Alle templates voor de boeken in het formaat 18cm x 23cm vind je hier
 • Alle templates voor de glossy’s, magazines en brochures in het formaat 21cm x 27cm vind je hier

Een hogere resolutie van je bestanden, geeft een mooier eindresultaat.

Foto’s uploaden vanaf een andere apparaat

Je kunt foto’s importeren naar de galerij van jouw project vanaf je computer, vanuit Google Drive en vanaf andere apparaten. Je kunt zo anderen uitnodigen om hun foto’s te uploaden zodat ze rechtstreeks aan jouw galerij worden toegevoegd.

Kies voor ‘foto’s uploaden’ en dan voor ‘genereer QR-code’. Kopieer de link die je ziet staat en plak deze bijvoorbeeld in een e-mail of in WhatsApp.

De ontvanger kan op de link klikken en meteen de foto’s uploaden vanaf zijn computer, tablet of telefoon door op de knop ‘bladeren’ te klikken. Let op, want de link is 2 uur geldig, na 2 uur verloopt de link. Je kunt dan natuurlijk wel weer een nieuwe link versturen. Het kan dus handig zijn om mensen te waarschuwen als je ze de link toestuurt dat ze snel in actie moeten komen.

Veel plezier met het maken van je eigen glossy of boek!

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Plaats een tekst op de rug van je glossy of boek om helemaal voor de professionele look te gaan. Herhaal bijvoorbeeld de titel en voeg er jubileumeditie aan toe is, of vermeld de gelegenheid waarvoor je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is zo gedaan. Plaats eerst een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ hierin de tekst die je op de rug wilt hebben.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.1

Draai daarna de tekst 90 graden. Dit kan handmatig met het rotatie-icoon dat bij het tekstblok wordt weergegeven, maar het kan ook met de functionaliteit “Dimensies” in de werkbalk die verschijnt als je het tekstblok aanklikt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.2

Plaats tot slot de tekst tussen de twee stippellijnen in het midden. Deze geven de rug van je glossy of boek aan. Let er daarbij op dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat, en pas dus eventueel de grootte van de tekst aan, zodat hij niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt. Dit om te voorkomen dat de tekst van de rug af valt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.3

We raden je aan het plaatsen van tekst op de rug pas aan het eind te doen, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina’s dat je glossy of boek dik wordt. Door pagina’s te verwijderen of toe te voegen, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. Het is sowieso verstandig om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto’s en tekst aan de randen van de pagina’s.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je magazine of boek!


<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Handig om te weten

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

Bekijk in deze video hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt:

In dit voorbeeld laten we je zien hoe je een cover maakt waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. Daarom kiezen we voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende plek is om de achterzijde van je glossy of boek ook te bedekken.

1. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy of boek.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_ontwerp een mooie cover

2. Voeg een titel toe. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur(en) van de achtergrond. Door meerdere tekstvelden te gebruiken kan je spelen met het plaatsen van de woorden ten opzichte van elkaar en kan je ze onafhankelijk van elkaar bewerken. Probeer verschillende kleuren, lettertypes, lettergrootte en posities totdat je tevreden bent. Plaats je teksten niet te dicht aan de randen van de pagina’s. Meer tips daarover lees je hier.

Door het toevoegen van pagina’s wordt je glossy of boek dikker. Hierdoor wordt de omslag breder. We raden daarom aan om nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen, voordat je bestelt.

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Persoonlijk cadeau voor vriendin

Wordt het tijd om jullie vriendschap in het zonnetje te zetten? Dat kan met een persoonlijk cadeau voor vriendin of vriend. Kun je helemaal geen geschikt geschenk bedenken? Dan biedt een vriendenboek maken uitkomst!

Herinneringen vervliegen als je ze niet vastlegt. Sommige blijven misschien hangen omdat ze speciaal en bijzonder zijn. Sommige zijn heel alledaags en worden gemakkelijk vergeten.

Toon met een vriendenboek de waarde van jullie vriendschap. Niet alles is in woorden uit te drukken. Daarom kun je jouw gevoel overbrengen met een prachtig album ter ere van jullie vriendschap.

Goede reden om aan de slag te gaan met een vriendschapsboek maken.

Boekwerk vol mooie momenten

Alle afbeeldingen, foto’s en teksten samen geven een mooi inkijkje in hoe jij jullie vriendschap ervaart. Een waardevol boekwerk voor jullie allebei!

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken voor jullie album. Sterker nog, hoe gekker, hoe leuker. Natuurlijk hoeft het niet allemaal uitbundig en bijzonder te zijn. Ook alledaagse momenten kun je gerust verwerken in jullie album.

Probeer de magie van jullie vriendschap te vangen. Het leuke is als jouw album een mooie weergave is van de essentie van jullie vriendschap!

Voor kleine en grote(re) mensen

Het leuke van een vriendschapsboek maken is dat je dit kunt doen voor kinderen maar ook voor volwassen vriendschappen.

Heeft jouw kind een beste vriend of vriendin? Een jeugdvriendschap is heel vormend en blijft je vaak je hele leven bij. Hoe leuk is het dan om dit te verwerken in een vriendenboekje? Juist tijdens de basisschool leeftijd is een vriendenboek maken een aanrader!

Ook als volwassen is een vriendschapsboek een aanwinst. Vooral als je jouw eigen vriendenboek vorm mag geven! Iets specialer dan een vriendenboek maken is er bijna niet!

Of het album nu voor klein of groot bedoeld is, iedereen zal met veel plezier het boekwerk door bladderen. Wacht daarom niet langer en start met een vriendschapsboek maken.

Vullen van het vriendenboek

Een vriendenboek maken: wat leg je vast? Natuurlijk hebben wij al enkele voorbeeldpagina’s voor je samengesteld. Dit om je een beetje op weg te helpen.

Over het algemeen is het leuk om de essentie van jullie vriendschap te vangen. Dit kun je doen door de eigenschappen van je vriend(in) te beschrijven, leuke vragen op te stellen en te beantwoorden, anekdotes te beschrijven en mooie foto’s van jullie samen te plaatsen.

Wat je gebruikt tijdens het vriendenboek maken, jouw vriend(in) zal het gebaar zeker weten kunnen waarderen en genieten van de gevulde bladzijdes. Maak gebruik van onze handige template en kies voor een vriendenboek maken!

Leg jouw mooisten herinneringen vast in een luxe magazine of boek

Jaarboek

Maak een mooi Jaarboek van alle herinneringen op Myglossy.nl
Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
Start met ontwerp

Reisboek

Opp Myglossy.nl maak je zelf een echt reisboek.
Maak een eigen reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
Start met ontwerp

Afscheid groep 8

Maak een mooie afscheidsboek voor groep 8 met alle herinneringen aan de basisschool.
Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
Start met ontwerp

Kookboek

Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
Maak een eigen kookboek van jouw favoriete recepten met dit ontwerp voor een echt kookboek
Start met ontwerp
 • Jaarboek

  Maak een mooi Jaarboek van alle herinneringen op Myglossy.nl
  Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
  Start met ontwerp
 • Reisboek

  Opp Myglossy.nl maak je zelf een echt reisboek.
  Maak een eigen reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
  Start met ontwerp
 • Afscheid groep 8

  Maak een mooie afscheidsboek voor groep 8 met alle herinneringen aan de basisschool.
  Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
  Start met ontwerp
 • Kookboek

  Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
  Maak een eigen kookboek van jouw favoriete recepten met dit ontwerp voor een echt kookboek
  Start met ontwerp