5 tips om zelf een professionele tijdschrift cover te maken

Myglossy.nl snelle verzending

Snelle levering

Binnen 5 werkdagen bezorgd

Myglossy.nl Gratis luxe afwerking 2

Gratis luxe afwerking

Luxe glossy of robuust matte finish

Myglossy.nl gratis online versie 2

Gratis online versie

Leuk om te delen 

Myglossy.nl Mooie kwaliteit

Hoogwaardige materialen

Mooie designs & templates

tijdschrift cover

De cover van een tijdschrift maken is één van de leukste pagina’s om te ontwerpen. Het is de eerste kennismaking met jouw tijdschrift voor lezers en de combinatie van een coverfoto met titels en tekst geeft je veel mogelijkheden in het ontwerpen van de layout.

We zetten hier een aantal handige tips en voorbeelden op een rij zodat jouw magazine cover design straks niet onder doet voor de bekende magazines in het winkelschap. Daarnaast hebben we ook veel magazine templates die je eenvoudig aan kunt passen.

1. voorkant tijdschrift coverfoto kiezen

Kies een mooie coverfoto met voldoende ruimte om het onderwerp heen. Het mooiste resultaat behaal je als de ruimte om het onderwerp egaal of onscherp is. Bij een magazine voorkant maken wil je straks ook een titel, teksten en eventueel andere objecten over deze foto heen kunnen plaatsen zonder dat ze het onderwerp van de foto afdekken. Op deze manier blijft er voldoende ruimte voor alle elementen op jouw tijdschriftcover.

cover my glossy

2. Voorkant magazine & typografie

Bij een tijdschrift cover ontwerpen is de keuze voor het lettertype heel belangrijk. Als je naast de titel ook andere teksten wilt plaatsen op jouw magazinecover is het verstandig om een heldere hiërarchie aan te brengen tussen de verschillende teksten.

Bij het tijdschriftcover maken dit doen door verschil aan te brengen in lettergrootte, kleur maar ook in lettertype. Als je wilt dat de titel het meeste opvalt kun je deze op een prominente plaats zetten in een opvallend en groot lettertype. Zorg voor voldoende contrast met de andere teksten op jouw cover zodat de titel er echt uitspringt. Op deze manier kun je sturen in de volgorde waarin lezers jouw teksten lezen.

Experimenteer gerust met verschillen in lettertype en kleur bij het tijdschrift cover maken. In het artikel lettertype en lettergrootte bepalen vind je meer informatie over het combineren van verschillende lettertypen en lettergrootte.

Myglossy.nl_online je eigen magazine maken

3. COVER MAGAZINE MAKEN & plaatsing TITELS

Voor het plaatsen van de titels en treksten op jouw cover kun je gebruik maken van de vlakken en lijnen in de foto. In dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van de scheiding tussen de gele muur en de grijze stoep. Bij een voorkant magazine maken mag je gerust experimenteren met de ruimte in de foto. Je hoeft niet elke ruimte te vullen. Meer informatie over een eigen tijdschrift cover maken?  In deze video laten we stap voor stap zien hoe je kunt spelen met de plaatsing van titels op jouw cover.

4. magazine cover maken & uitlijning

Bij een tijdschrift voorkant maken zorgt de juiste uitlijning van de elementen en de afstand tussen de verschillende elementen voor overzicht op jouw voorpagina. Als elementen op één lijn staan met elkaar zorgt dat voor samenhang in jouw ontwerp.

Elementen die dicht bij elkaar staan worden met elkaar in verband gebracht. Op deze manier kun je objecten groeperen of juist benadrukken dat ze niet bij elkaar horen door de afstand te vergroten.

In het artikel uitlijnen en ordenen van objecten op de pagina vind je meer informatie over het uitlijning van objecten op een pagina en bij een cover tijdschrift maken.

5. Voorkant tijdschrift maken & kleurstelling

Kleuren kunnen jouw glossy tot een echte eyecatcher maken. Bijvoorbeeld door een kleurrijke coverfoto te gebruiken. Voor het gebruik van kleuren in jouw kopteksten en titels geldt dan wel dat ze voldoende moeten contrasteren met de achtergrond om leesbaar te blijven. Probeer ook te voorkomen dat jouw cover rommelig wordt door te veel verschillende tekstkleuren.

Het gebruik van verschil in tekstkleur bij een eigen magazine cover maken kan je wel helpen om bepaalden onderdelen in teksten extra te benadrukken. In dit voorbeeld hebben we tekstkleuren zwart en wit gebruikt omdat deze mooi combineren met de foto en goed contrasteren met de achtergrond.  Voor de tekst die we extra willen benadrukken gebruiken we dezelfde kleur als de belangrijkste kleur in de coverfoto. Dit zorgt voor een mooie eenheid in het ontwerp.

Eenvoudig zelf een echt tijdschrift maken met dit professioneel ontworpen magazine template op Myglossy.nl

inspiratie voorpagina magazine maken

Bij een voorpagina tijdschrift maken kun je veel inspiratie opdoen bij andere magazines. Bestudeer de covers van glossy’s die jij mooi vindt en probeer te beantwoorden waarom de opmaak van die glossy jouw zo aanspreekt.

Probeer eerst een paar verschillende dingen om te kijken wat het beste bij jouw publicatie past en wat je het mooist vindt. Durf regels los te laten en wees niet bang om te schuiven met de onderdelen en te experimenteren met verschillenden lettertypen.

magazine cover templates

Een cover tijdschrift zelf maken is leuk om te doen en dankzij ons handige online programma kun je dit eenvoudig zelf. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal ontwerpen voor je klaar staan die je kunt gebruiken als basis voor jouw ontwerp en die je helemaal kunt aanpassen. 

Een kleine greep uit de designs die klaar staan om een tijdschrift te maken

Heb je een vraag?

Op onze pagina tips & inspiratie vind je handige video’s en andere tips over hoe je de mooiste pagina’s maakt. Hier vind je ook antwoorden op vragen over de werking van ons programma.

Contact

Als je een vraag hebt stel deze dan gerust. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via ons contactformulier.

Verder werken aan je project

Als je al was begonnen aan een glossy en je wilt verder werken dan kun je je project openen via de de optie ‘project openen’ bij je accountgegevens. Deze optie kun je vinden door in te loggen.