Home | Boek maken | Jaarboek hardcover

Jaarboek maken

Een luxe jaarboek maken is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen. Kies je voor onze hardcover boeken dan worden de pagina’s van het jaarboek goed beschermd én blijft het boek er jarenlang als nieuw uitzien. Wil je al je memorabele herinneringen vastleggen? Kies dan voor ons luxe jaarboek!

HARDCOVER JAARBOEK MAKEN Prijzen en levertijden
Op Myglossy.nl maak je de eenvoudig prachtige boeken en magazines.
Professioneel design eenvoudig te personaliseren

Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen en layouts. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw verhalen en foto’s.

Totale creatieve vrijheid en eenvoudige opmaak

Pas teksten aan, voeg illustraties toe en verander eenvoudig de opmaak van pagina’s met onze handige ‘drag and drop’ editor.

Een uniek en persoonlijk cadeau

Leg jouw vakantie-herinneringen vast in jouw eigen reisboek of maak een prachtig trouwboek als aandenken aan jullie bruiloft.

Jaaralbum maken

Uniek en speciaal: een eigen jaarboek! Gevuld met persoonlijke herinneringen en bijzondere gebeurtenissen. Vul jouw luxe jaarboek met foto’s, notities, tekeningen, leuke quotes en nog veel meer.  Bundel de mooiste momenten van het afgelopen jaar zodat je een prachtig gepersonaliseerd jaarboek kunt creëren!

Wat kun je allemaal in een jaarboek opnemen? Voorbeelden te over! Denk aan de feestdagen zoals Pasen en Kerstmis maar bijvoorbeeld ook aan Valentijnsdag, Halloween en oud & nieuw. Dagen die ieder jaar opnieuw terug komen en daardoor extra leuk zijn om mee te nemen in jouw album.

Naast de feestdagen zijn er natuurlijk meer terugkomende momenten die je kunt gebruiken. Zo mag je verjaardag natuurlijk niet ontbreken en ook de vakantieherinneringen verdienen een speciaal plekje in jouw jaaralbum.

Heb je alle bijzondere momenten van het afgelopen jaar verzameld? Ga dan aan de slag met onze editor en vul jouw eigen jaaralbum met je eigen herinneringen.

Probeer het nu
Zo eenvoudig werkt My glossy

Jouw mooiste herinneringen in je eigen luxe glossy of boek. Op Myglossy.nl maak je snel en eenvoudig de mooiste boeken en magazines. Alles kan en het is super gemakkelijk. Meer inspiratie op doen of kijken hoe het werkt?

HARDCOVER BOEK MAKEN
Klanten beoordelen ons met een
4.7 / 5
 • Mooie sjablonen

  “Mooie sjablonen, super service en afwerking. Ik heb er iemand heel blij mee kunnen maken.”

  Ria
  Bron: Trustpilot

 • Mooie kwaliteit

  “Zeer verzorgd en mooie kwaliteit!
  Dik tevreden!”

  Ria
  Bron: Trustpilot

 • Prachtig cadeau

  “Een prachtig cadeau gemaakt en fijn geholpen!”

  Eva
  Bron: Trustpilot

 • Topkwaliteit

  “Top en makkelijke software en top kwaliteit”

  Marieke
  Bron: Trustpilot

 • Heel mooi resultaat

  “Heel mooi resultaat en supergoede en snelle service!”

  Tanja
  Bron: Trustpilot

 • Een echte aanrader

  “Een hele fijne website, met leuke tools en lay outs. Super blij met het eindresultaat en een echte aanrader!”

  Demi
  Bron: Trustpilot

 • Snelle levering

  “Snelle levering en goede service”

  Sylvia
  Bron: Trustpilot

 • Fantastisch eindresultaat

  “Fantastisch eindresultaat. Leuk kado!”

  Sylvia
  Bron: Trustpilot

Tips jaarboek maken

Binnen no time kun jij een prachtig jaarboek creëren dankzij onze handige templates. Speciaal voor het hardcover jaarboek staat er een basis design voor je klaar die je snel en gemakkelijk kunt vullen met teksten, foto’s, notities en andere leuke extra’s.

Onze gratis sjablonen, mooie illustraties en eenvoudige ontwerptools maken het gemakkelijk om een eigen album te maken. Wil je jouw album helemaal naar eigen inzicht ontwerpen? Ook dat kan! Iedere pagina kun je naar eigen wens invullen en veranderen.

Op zoek naar extra inspiratie? Bekijk dan onze blog artikelen voor de leukste ideeën. Wil je jouw hardcover jaarboek verder finetunen? Speciaal voor jouw hebben wij verschillende video’s gemaakt waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je jouw jaaralbum nog mooier kunt maken!

 

 

Probeer het nu
Laat je inspireren!

Een kleine greep uit de designs die klaar staan om een hardcover jaarboek te maken

 • Maak je eigen jaarboek op Myglossy.nl
ONTWERP NU JE EIGEN BOEK
Bereken je korting

Je kunt al vanaf één exemplaar bestellen. Als je meerdere exemplaren bestelt ontvang je korting en wordt de prijs per boek lager.

Aantal exemplaren:
< >
Aantal pagina's:
< >
Maak je Eigen Luxe Boek
 • Luxe afwerking harde kaft
 • Papiersoort pagina's
 • Eco papier
 • Gratis online versie

  Meer informatie

Maak je Eigen Luxe Boek
Totaal
Je bespaart
Verzendkosten
Prijzen zijn inclusief 9% btw

Verwachte verzenddatum:
verzending maandag 29 juli
Meer informatie

Verwachte verzenddatum:
5 tot 10 dagen na besteldatum
Meer informatie

Wil je meer opties bekijken? Gebruik dan onze uitgebreide calculator en bereken jouw korting Luxe boek maken
Snelle levering
Verzending binnen 6 werkdagen
Gratis luxe afwerking
Luxe glossy of robuust matte finish
Gratis online versie
Leuk om te delen met vrienden en familie
Hoogwaardige materialen
Mooie designs en templates
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik?

In het online programma van My glossy kun je vier verschillende bestanden uploaden. JPEG, PNG, HEIC en PDF. JPEF, PNG en HEIC zijn foto-bestanden. In pdf-bestanden zit vaak ook tekst. 

Werken met pdf-bestanden om een glossy of boek te maken

Stel dat je een glossy wilt maken voor een jarige vriend(in) of een vertrekkende collega, dan wil misschien wel iedereen die bij het feest aanwezig is een stukje tekst schrijven en een paar foto’s aanleveren. Je kunt, als je alles los aangeleverd krijgt, de opmaak helemaal zelf doen. Je kunt ook vragen of mensen zelf een leuk document maken met foto’s en tekst en die als pdf aanleveren. Pdf’s kun je namelijk heel makkelijk uploaden in ons programma.

Heb je een PDF met meerdere pagina’s? Ook die kun je uploaden. Ons programma maakt er automatisch losse pagina’s van, zodat je afzonderlijke afbeeldingen hebt om je pagina’s te vullen. Je kunt ze dan, zoals andere afbeeldingen, paginavullend maken. Je kunt ze ook nog bewerken in de editor: schalen, draaien, versieren, etc. In ons artikel Foto’s bewerken laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt, als je gebruik wilt maken van pdf-bestanden, elk van onze templates kiezen als uitgangspunt. Je kunt daarbij de opmaak van de pagina’s aanpassen en pagina’s toevoegen of verwijderen.

 • Alle templates voor de boeken in het formaat 18cm x 23cm vind je hier
 • Alle templates voor de glossy’s, magazines en brochures in het formaat 21cm x 27cm vind je hier

Een hogere resolutie van je bestanden, geeft een mooier eindresultaat.

Foto’s uploaden vanaf een andere apparaat

Je kunt foto’s importeren naar de galerij van jouw project vanaf je computer, vanuit Google Drive en vanaf andere apparaten. Je kunt zo anderen uitnodigen om hun foto’s te uploaden zodat ze rechtstreeks aan jouw galerij worden toegevoegd.

Kies voor ‘foto’s uploaden’ en dan voor ‘genereer QR-code’. Kopieer de link die je ziet staat en plak deze bijvoorbeeld in een e-mail of in WhatsApp.

De ontvanger kan op de link klikken en meteen de foto’s uploaden vanaf zijn computer, tablet of telefoon door op de knop ‘bladeren’ te klikken. Let op, want de link is 2 uur geldig, na 2 uur verloopt de link. Je kunt dan natuurlijk wel weer een nieuwe link versturen. Het kan dus handig zijn om mensen te waarschuwen als je ze de link toestuurt dat ze snel in actie moeten komen.

Veel plezier met het maken van je eigen glossy of boek!

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Plaats een tekst op de rug van je glossy of boek om helemaal voor de professionele look te gaan. Herhaal bijvoorbeeld de titel en voeg er jubileumeditie aan toe is, of vermeld de gelegenheid waarvoor je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is zo gedaan. Plaats eerst een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ hierin de tekst die je op de rug wilt hebben.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.1

Draai daarna de tekst 90 graden. Dit kan handmatig met het rotatie-icoon dat bij het tekstblok wordt weergegeven, maar het kan ook met de functionaliteit “Dimensies” in de werkbalk die verschijnt als je het tekstblok aanklikt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.2

Plaats tot slot de tekst tussen de twee stippellijnen in het midden. Deze geven de rug van je glossy of boek aan. Let er daarbij op dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat, en pas dus eventueel de grootte van de tekst aan, zodat hij niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt. Dit om te voorkomen dat de tekst van de rug af valt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.3

We raden je aan het plaatsen van tekst op de rug pas aan het eind te doen, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina’s dat je glossy of boek dik wordt. Door pagina’s te verwijderen of toe te voegen, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. Het is sowieso verstandig om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto’s en tekst aan de randen van de pagina’s.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je magazine of boek!


<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Handig om te weten

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

Bekijk in deze video hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt:

In dit voorbeeld laten we je zien hoe je een cover maakt waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. Daarom kiezen we voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende plek is om de achterzijde van je glossy of boek ook te bedekken.

1. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy of boek.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_ontwerp een mooie cover

2. Voeg een titel toe. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur(en) van de achtergrond. Door meerdere tekstvelden te gebruiken kan je spelen met het plaatsen van de woorden ten opzichte van elkaar en kan je ze onafhankelijk van elkaar bewerken. Probeer verschillende kleuren, lettertypes, lettergrootte en posities totdat je tevreden bent. Plaats je teksten niet te dicht aan de randen van de pagina’s. Meer tips daarover lees je hier.

Door het toevoegen van pagina’s wordt je glossy of boek dikker. Hierdoor wordt de omslag breder. We raden daarom aan om nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen, voordat je bestelt.

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Jaarboek vol herinneringen

Een jaar vliegt voorbij! Voor je het weet raken de herinneringen aan alle mooie momenten op de achtergrond. Jammer want vaak zijn ze de moeite van het bewaren waard. Een jaaralbum bied je de ruimte om alles vast te leggen en te bewaren. Heerlijk om later, al bladerend door je eigen album, terug te denken aan alle hoogtepunten.

Als je op zoek bent naar een uniek manier om herinneringen vast te legen en te bewaren dan is een hardcover jaarboek een goede keuze!

Verschillende thema’s

Er zijn verschillende thema’s die je kunt gebruiken voor een jaarboek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een thema dat gebaseerd is op kleuren. Dit kan zwart en wit zijn maar je kunt ook kiezen voor pasteltinten. Naast een kleurenthema zou je ook kunnen kiezen om je album thematisch in te delen in seizoenen.

Zodra je gekozen hebt voor een thema, kun je dit terug laten komen in je album door het gebruik van je beeldmateriaal. Ook is het mogelijk om de achtergrondkleur naar wens in te stellen. Daarnaast kun je gebruik te maken van onze decoraties. Kies bijvoorbeeld voor clipart met als thema lente, zomer, herfst of winter.

 

Uniek en persoonlijk

Het verzamelen van herinneringen voor een jaarboek kan een leuk én emotionele ervaring zijn. Pak bijvoorbeeld de foto’s van vakanties, verjaardagen, jubilea en andere belangrijke gebeurtenissen erbij. Deze zijn perfect om te gebruiken. Daarnaast kun je ook souvenirs en andere aandenkens verzamelen. Zet ze op de foto en verwerk ze op een leuke manier in jouw album.

Door je hardcover jaaralbum te vullen met foto’s, afbeeldingen en teksten geef je het een persoonlijke touch.

Jaarboek maken bij Myglossy

Een jaarboek maken is een flinke klus. Eenmaal begonnen wil je het natuurlijk afronden. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een ontwerp programma waar je gemakkelijk en goed mee overweg kunt. Dit en meer is wat je mag verwachten van Myglossy! Wij bieden je een fijne tool om binnen een handomdraai een hardcover jaarboek te creëren.

Kies je voor Myglossy dan kies je voor een professioneel design dat eenvoudig te personaliseren is. Je kiest voor totale creatieve vrijheid want vrijwel alles in het design is aan te passen. Daarnaast kies je voor kwaliteit. Alle album worden met zorg voor jouw gedrukt en zo snel mogelijk verzonden zodat je binnen no time kunt genieten van je eigen hardcover jaarboek.

Leg jouw mooisten herinneringen vast in een luxe magazine of boek

Reisboek

Opp Myglossy.nl maak je zelf een echt reisboek.
Maak een eigen reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
Start met ontwerp

Vriendenboek

Maak een persoonlijk boek als uniek cadeau op Myglossy.nl
Maak een persoonlijk boek over iemand als uniek cadeau
Start met ontwerp

Afscheid groep 8

Maak een mooie afscheidsboek voor groep 8 met alle herinneringen aan de basisschool.
Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
Start met ontwerp

Kookboek

Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
Maak een eigen kookboek van al jouw favoriete recepten
Start met ontwerp
 • Reisboek

  Opp Myglossy.nl maak je zelf een echt reisboek.
  Maak een eigen reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
  Start met ontwerp
 • Vriendenboek

  Maak een persoonlijk boek als uniek cadeau op Myglossy.nl
  Maak een persoonlijk boek over iemand als uniek cadeau
  Start met ontwerp
 • Afscheid groep 8

  Maak een mooie afscheidsboek voor groep 8 met alle herinneringen aan de basisschool.
  Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
  Start met ontwerp
 • Kookboek

  Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
  Maak een eigen kookboek van al jouw favoriete recepten
  Start met ontwerp