Myglossy.nl_zelf een tijdschrift maken of een eigen boek maken

Tijdschrift maken ideeën

De leukste tijdschrift ideeën verzameld

Myglossy.nl snelle verzending

Snelle levering

Binnen 5 werkdagen bezorgd

Myglossy.nl Gratis luxe afwerking 2

Gratis luxe afwerking

Luxe glossy of robuust matte finish

Myglossy.nl gratis online versie 2

Gratis online versie

Leuk om te delen 

Myglossy.nl Mooie kwaliteit

Hoogwaardige materialen

Mooie designs & templates

zelf tijdschrift maken ideeën

Wat leuk dat je een tijdschrift of boek wilt maken! Op myglossy.nl vind je prachtige templates voor boeken en magazines vol mooie pagina’s. Deze kun je helemaal aanpassen naar jouw eigen wensen met ons handige drag and drop book en magazine ontwerpprogramma.

Om jouw boek of magazine nog persoonlijker te maken hebben we de leukste ideeën en belangrijkste tips verzameld. Verder vind je op onze website nog veel meer handige informatie over het maken van een echt boek of luxe tijdschrift. Veel plezier!

tijdschrift maken tips: lettertype en lettergrootte kiezen

Voor de grotere stukken tekst raden we je aan om een functioneel en overzichtelijk lettertype te gebruiken. Een mooi voorbeeld is het lettertype Open Sans in de lettergrootte 8 of 9. Omdat dit lettertype dun is kun daarbij ook spelen met letterdikte. Naast Open Sans zijn de lettertypen Montserrat, Popins en Verdana ook mooie alternatieven.

Titels, quotes en andere korte teksten kun je extra grof maken door deze groter en in een ander, bijvoorbeeld sierlijker, lettertype te maken. Hierdoor breng je contrast aan tussen de lettertypen.

Door te spelen met verschillende lettertypes en lettergroottes breng je overzicht aan op de pagina en ontstaat er een duidelijke hiërarchie in de teksten. 

In het artikel hoe bepaal ik het juiste lettertype vind je deze tips uitgebreider uitgelegd met voorbeelden.

Met dit magazine template maak je een echt magazine als cadeau op www.myglossy.nl
Dit paginasjabloon vind je in het thema 'Collega'.

Zelf tijdschrift maken tips: Maak tekst overzichtelijk met kolommen

Je ziet het in bijna alle magazines, tekstkolommen. Tekstkolommen hebben als groot voordeel dat ze orde en overzicht scheppen op de pagina. Door de tekstkolommen en alinea’s ontstaat er een mooie vlakverdeling. Daarbij maken ze de tekst laagdrempelig om te lezen omdat de regels korter zijn. 

Je kunt de breedte van de tekstkolom baseren op de breedte van de bijbehorende foto. Zo ontstaat er samenhang tussen de foto en de tekst.

In het artikel ‘tekstkolommen maken‘ vind je uitgebreider uitgelegd hoe je mooie tekstkolommen kunt maken.

Myglossy.nl zelf bedrijfsmagazine of brochure maken
Dit pagina layout vind je ook terug in het thema 'Bedrijfsmagazine'

Pagina met kruiswoordpuzzel maken

Je kunt je glossy nóg persoonlijker maken met een zelfgemaakte kruiswoordpuzzel, woordzoeker of cryptogram over de persoon of gebeurtenis waar je jouw magazine voor aan het maken bent.

Op de websites woordzoekers.org en puzzlemaker.com kun je gratis puzzels maken. Deze kun je opslaan als pdf-bestand en invoegen in jouw glossy of boek.

Op de pagina ‘puzzel maken voor in jouw boek of magazine’ vind je hier meer informatie over.

ideeën tijdschrift maken: cover tijdschrift of boek maken

De cover van een tijdschrift of boek is de belangrijkste pagina maar meteen ook de leukste om te ontwerpen. We noemen hier een aantal belangrijke tips.

  1. Kies een coverfoto met voldoende ruimte om het onderwerp heen zodat er ruimte is voor titels en andere teksten en/of elementen.
  2. Lijn titels en andere objecten op de voorkant uit ten opzichte van elkaar en de randen van jouw cover.  Elementen die dicht bij elkaar staan en gelijk zijn uitgelijnd worden door de lezer met elkaar in verband gebracht. Dit helpt bij het creëren van hiërarchie en overzicht in jouw ontwerp.
  3. Speel met verschillen in typografie. Naast de positie van titels en teksten op de cover kun je ook verschil in lettertype en lettergrootte aanbrengen tussen de titels en teksten. Dit helpt om de lezer te sturen door jouw ontwerp.
  4. Zorg dat teksten voldoende contrasteren met de achtergrond zodat ze goed leesbaar zijn.
  5.  Het gebruik van kleuren kan je helpen om bepaalde onderdelen op jouw cover extra uit te lichten. Als je een foto gebruikt waarbij één kleur er het meeste uit springt dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze terug te laten komen in de teksten. 

In het artikel ‘cover maken vind je meer tips en voorbeelden voor het maken van een tijdschriftcover of boekcover.

Teksten van loesje in jouw boek of magazine

Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen, de teksten van kunstenaarscollectief Loesje. Deze vaak grappige, mooie en inspirerende posters kun je op hun website als pdf downloaden zodat je ze kunt plaatsen in jouw boek of tijdschrift.

In het artikel ‘mooie pagina maken met poster van Loesje’ vind je uitgebreid uitgelegd hoe je deze pagina kunt maken in jouw tijdschrift of boek.

Tekstballonnen en tekstwolkjes toevoegen

Als je een boek of magazine maakt als cadeau of aandenken mogen bepaalde anekdotes niet ontbreken. Je kunt deze schrijven als artikel maar voor de afwisseling kun je er ook een pagina aan toevoegen zoals een stripboek met foto’s en tekstballonnen en gedachtewolkjes. 

In het artikel ‘tekstwolkjes toevoegen’ vind je uitgebreid uitgelegd hoe je deze pagina kunt maken in jouw tijdschrift of boek.

Kant en klare designs om zelf een tijdschrift te maken

Heb je een vraag?

Op onze pagina tips & inspiratie vind je handige video’s en andere tips over hoe je de mooiste pagina’s maakt. Hier vind je ook antwoorden op vragen over de werking van ons programma.

Contact

Als je een vraag hebt stel deze dan gerust. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via ons contactformulier.

Verder werken aan je project

Als je al was begonnen aan een glossy en je wilt verder werken dan kun je je project openen via de de optie ‘project openen’ bij je accountgegevens. Deze optie kun je vinden door in te loggen.