Waar kunnen we je mee helpen?

 

Hoe kan ik?

Als je ingelogd bent kun je je “project” opslaan met de button “opslaan” of de optie “opslaan als” via de button bestand.

Als je kiest voor “opslaan als” kun je je project een naam geven. Als je meerdere versies hebt opgeslagen kun je de juiste versie dan makkelijker terug kunt vinden tussen de projecten.

Als je nu drukt op de button “bestand” en kiest voor de optie “open” krijg je jouw projecten te zien. Hier kun je je projecten openen om verder te kunnen werken en te bestellen.

Je kunt samen met vrienden en familie een luxe glossy maken. Bijvoorbeeld als aandenken aan een familiedag of als cadeau.

Om met een groep samen te werken aan hetzelfde magazine kun je het beste werken met een hoofdredacteur of om de beurt inloggen op My glossy.

  • Werken met een hoofdredacteur. Je kunt iemand aanwijzen als hoofdredacteur. Iedereen stuurt zijn of haar tekst en foto’s naar de hoofdredacteur en die plaatst de teksten en afbeeldingen in jullie magazine. Je kunt ook pdf’s plaatsen zodat iedereen zijn of haar eigen opmaak kan bepalen.
  • Deel de inlog. Je maakt één account aan voor iedereen en logt om buurten in zodat iedereen zijn/haar eigen pagina’s kan vullen en opmaken. Omdat je niet tegelijk in hetzelfde project kunt werken en je projecten niet kunt samenvoegen is het belangrijk dat je dit goed met elkaar afspreekt. Vaak werkt het het beste dat iemand het tijdschrift nog even controleert voor je het bestelt.

Je kunt zelf het aantal pagina’s van je magazine kiezen. Dit aantal kun je op elk moment aanpassen door pagina’s te verwijderen of toe te voegen. Het minimum aantal pagina’s is 32 en het maximum aantal pagina’s is 180. Dit is inclusief de omslag.

Ook als je werkt vanuit één van de templates kun je zelf pagina’s toevoegen en verwijderen.

Vaak ontwerp je als eerste de cover van je tijdschrift. Als je daarna pagina’s toevoegt wordt je glossy dikker en wordt de omslag (voorkant en achterkant) breder. Daardoor kunnen er witte randen ontstaan op de voor en achterkant van je glossy en teksten en foto’s op je cover verschuiven. Als je pagina’s verwijdert wordt de omslag smaller en kan het zijn dat delen van de teksten en foto’s van de cover “af vallen”.

Je kunt dit voorkomen door de voor- en achterkant van je glossy te controleren en, indien nodig, aan te passen voor je bestelt.
Houdt daarbij de stippellijnen goed in de gaten, de middelste 2 stippellijnen markeren de rand van de rug.

Als je tekst en andere belangrijke elementen ruim binnen de stippellijnen houdt voorkom je dat deze van de cover af kunnen vallen bij het versnijden en verlijmen van de pagina’s.

Paginanummers toevoegen aan pagina’s

Je kunt ook paginanummers toevoegen aan je glossy door ze handmatig toe te voegen aan de pagina’s. Dit doe je door een tekstblok met het paginanummer te plaatsen op je pagina en het tekstblok met paginanummer te kopiëren, te plakken op de andere pagina’s en aan te passen. Je hoeft dan niet steeds opnieuw de teksteigenschappen zoals het lettertype, de lettergrootte en de kleur te selecteren.

Je kunt ook een aantal basispagina’s opmaken met paginanummer en deze dupliceren en aanpassen.

Paginanummers in de inhoudsopgave aanpassen

Van sommige ontwerpen is de inhoudsopgave voorzien van paginanummers. Als je pagina’s toevoegt of verwijdert kun je de paginanummers in de inhoudsopgave ook aanpassen.

Afbeelding met tekst, schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze kunt u wijzigen of verwijderen door op het nummer te klikken. Als u op het nummer klikt verschijnt er een kader om het nummer heen:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Via de prullenbak kunt u het verwijderen, met het ronde pijltje kunt u het roteren en via de pijltjes aan de zijkanten kunt u het breder of smaller maken.

Als u nu nog een keer klikt in het kader kunt u ook het nummer aanpassen. Er verschijnt dan een cursor zodat u de iets anders kunt typen in het tekstblokje.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De tekstregels in de inhoudsopgave kunt u ook aanpassen en verwijderen.

U kunt ook hier de regel selecteren door er op te klikken met uw muis en er dan nog een keer in te klikken om de inhoud aan te passen. Er verschijnt dan een cursor waarmee u de inhoud van het tekstblok kunt wijzigen.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als de tekst is aangepast klikt u weer een keer naast het tekstblok en selecteert u het opnieuw door er op te klikken.

U krijgt nu de pijltjes weer te zien en u kunt het verschuiven om het weer mooi uit te lijnen op de rest van uw tekst.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je kunt op 2 manieren de achtergrondkleur van de pagina’s aanpassen:

  1. Je kunt de achtergrondkleur van beide pagina’s aanpassen via de optie “achtergrond” links in op de site.

Als je op de button “achtergrond” klikt kun je kiezen of je de achtergrondkleur veranderd met het palet (daar kies je zelf een kleur) of dat je een keuze maakt uit de standaard kleuren via optie standaard.

De door jou gekozen kleuren worden opgeslagen dus kun je er ook vier kiezen om een eerder gebruikte kleur te selecteren als achtergrond, dat doe je via de optie gebruikt.

  1. Als je alleen de achtergrondkleur van 1 van beide pagina’s wilt aanpassen dan kun je dit doen door een rechthoek ter grootte van de pagina in te voegen via de optie “decoraties” links in je scherm.

Voeg een rechthoek in en maak deze iets groter dan de pagina zodat dat deze uitsteekt over de 3 buitenranden van de pagina om witranden te voorkomen.

Als je het rechthoek selecteert komen er rechts bovenin je scherm een aantal opties tevoorschijn. Hier kun je de kleur aanpassen en het rechthoek naar de achtergrond verplaatsen.

Om de plaatsing van, en afstand tussen foto’s, tekstblokken en andere objecten te bepalen kun je gebruik maken van de functionaliteit ‘Uitlijnen’ links onderin je scherm. Met deze functionaliteit kun je foto’s, tekstblokken en andere objecten precies op één lijn naast elkaar of boven elkaar plaatsen.

Myglossy.nl maak je eigen magazine, uitlijnen

Je vindt hier 3 verschillende instellingen: magnetisch uitlijnen, op raster uitlijnen en uitlijnen uitschakelen. Door te wisselen tussen deze 3 opties heb je volledige controle over de uitlijning van je layout. We leggen je graag uit hoe je deze opties kunt gebruiken.

-Magnetisch uitlijnen

Deze optie is standaard ingeschakeld. Magnetisch uitlijnen helpt je automatisch bij het plaatsen van foto’s, tekstblokken en andere objecten door ze uit te lijnen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de pagina. Bij het plaatsen en verslepen van foto’s, tekstblokken en andere objecten toont deze optie ook blauwe lijnen langs de randen van de andere objecten.

Myglossy.nl maak je eigen magazine, uitlijnen

-Op raster uitlijnen

Als je deze optie selecteert worden de pagina’s verdeeld in een raster van gelijke blokken. Je kunt nu je foto’s, tekstblokken en andere objecten alleen plaatsen op de lijnen binnen het raster. Je kunt ze slepen of verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord.

-Uitlijnen uitzetten

Als je deze optie selecteert kun je foto’s, tekstblokken en andere objecten vrij verplaatsen zonder dat ze worden uitgelijnd op elkaar of de pagina. Je kunt ze ook verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord. Het voordeel daarvan is dat je de foto’s, tekstblokken en andere objecten verplaatst in kleine vaste stapjes.

Je kunt de randen van het fotokader verschuiven en de foto binnen dat kader verschuiven zodat je onderwerp in het middel komt te staan af andere delen van de foto afvallen.

Dit kun je doen door eerst de foto te plaatsen en daarna te bepalen wat de afmeting van je foto wordt door de randen (via de pijltjes aan de randen en in de hoeken) te verschuiven.

Je foto schaalt automatisch bij en dat kun je aanpassen door in te zoomen of uit te zoomen met de + of – teken onder de foto. Daarna kun je de foto zo positioneren dat het mooi binnen je kader valt door het te verslepen met het ‘cursor teken’ midden op je foto.

Myglossy.nl_maak je eigen tijdschrift_foto's bijsnijden

Op deze manier kun je foto’s en andere ‘blokken’ bijsnijden zonder dat je de foto zelf hoeft te bewerken. Zo kun je zelf de uitsnede bepalen en het handige is dat je dit op dezelfde manier weer ongedaan kunt maken.

Als je de kaders kleiner maakt zal de foto ook mee schalen en kleiner worden. Je kunt in- en uitzoomen met het + en – teken onder de foto.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau.

Je kunt dezelfde foto op meerdere manier gebruiken door de foto op een andere pagina in jouw glossy te gebruiken als portretfoto.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau.

In het pagina-overzicht onderin je scherm kun je de volgorde van de pagina’s wijzigen. Dit doe je door de pagina’s te verslepen naar de plek waar je ze wilt hebben.

Verander de volgorde van jouw boek of glossy door de pagina's te slepen

Je kunt ook pagina’s dupliceren en verwijderen om de volgorde van jouw magazine of boek aan te passen. Hoe je dit kunt doen lees je in het artikel Pagina’s kopiëren, toevoegen of verwijderen.

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

In het pagina-overzicht onderin je scherm kan je eenvoudig pagina’s dupliceren, toevoegen en verwijderen. Zo hoef je niet steeds opnieuw pagina’s op te maken en kan je direct verder met jouw eigen ontwerp. 

Als je een pagina selecteert en op het tandwiel klikt, kan je de pagina dupliceren of verwijderen. Als je het dupliceert kan je daarna verslepen naar waar je de pagina wilt hebben in je glossy of boek en de pagina vervolgens aanpassen zoals je wilt. Zo kun je je favoriete pagina als basis gebruiken voor de andere pagina’s en hoef je deze niet steeds opnieuw te maken.

Kopieer of verwijder pagina's op www.myglossy.nl met het tandwiel en voeg nieuwe pagina's toe met het icoon tussen de pagina's in.

Je kunt ook lege pagina’s toevoegen door op het pagina-icoon met het plusje te klikken, tussen de miniaturen van de pagina’s. Om de volgorde van de pagina’s in jouw glossy of boek te veranderen sleep je de pagina’s naar de plek waar je ze wilt hebben. In het artikel Pagina’s verplaatsen lees je hoe dit werkt.

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

In het pagina-overzicht onderin je scherm kan je eenvoudig pagina’s dupliceren, toevoegen en verwijderen. Zo hoef je niet steeds opnieuw pagina’s op te maken en kan je direct verder met jouw eigen ontwerp. 

Als je een pagina selecteert en op het tandwiel klikt, kan je de pagina dupliceren of verwijderen. Als je het dupliceert kan je daarna verslepen naar waar je de pagina wilt hebben in je glossy of boek en de pagina vervolgens aanpassen zoals je wilt. Zo kun je je favoriete pagina als basis gebruiken voor de andere pagina’s en hoef je deze niet steeds opnieuw te maken.

Kopieer of verwijder pagina's op www.myglossy.nl met het tandwiel en voeg nieuwe pagina's toe met het icoon tussen de pagina's in.

Je kunt ook lege pagina’s toevoegen door op het pagina-icoon met het plusje te klikken, tussen de miniaturen van de pagina’s. Om de volgorde van de pagina’s in jouw glossy of boek te veranderen sleep je de pagina’s naar de plek waar je ze wilt hebben. In het artikel Pagina’s verplaatsen lees je hoe dit werkt.

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

In een titel of kop die uit meerdere regels bestaat kan het mooi zijn als de afstand tussen de regels niet te groot is.
Bij grote stukken tekst biedt het juist meer overzicht om de regels wat verder uit elkaar te plaatsen.

Als je een tekstblok selecteert krijg je bovenin je scherm een aantal opties waarbij je de eigenschappen van de tekst kunt aanpassen. Je kunt onder andere de ruimte tussen de regels vergroten en verkleinen om je tekst compacter te maken of juist meer ruimte te geven.

De optie om de ruimte tussen de tekstregels aan te passen vind je naast de sectie waar je het lettertype en de lettergrootte kunt aanpassen.

Je kunt je werkruimte vergroten door het pagina-overzicht onderin je scherm in te klappen.
Via de pijltjes links bovenaan het pagina-overzicht kun je ze inklappen en weer openklappen om je werkruimte te vergroten.

Wil je in- en uitzoomen op je pagina’s dan kun je dit doen met de – en + buttons rechts onderin het scherm.

In het pagina-overzicht, onderin je scherm, kun je pagina’s verwijderen, dupliceren, verslepen en aanpassen zodat je niet steeds opnieuw pagina’s hoeft op te maken. 

Als je daar op het tandwiel klikt kun je de pagina dupliceren of verwijderen. Als je het dupliceert kun je het daarna verslepen naar waar je het wilt hebben in je glossy en aanpassen zoals je wilt. Zo kun je je favoriete pagina als basis gebruiken voor de andere pagina’s.

Je kunt ook lege pagina’s toevoegen door op het pagina-icoon, tussen de miniaturen van de pagina’s, te klikken.

Bij de ontwikkeling van My glossy hebben we als doel dat we iedereen in staat willen stellen om echt iets moois te maken.
Zo hebben een workflow ontwikkeld waarbij je je pagina’s opbouwt dmv “blokken” en verschillende lagen zodat je makkelijker kan indelen en schuiven.

Als het niet lukt om het tekstblok te selecteren dan komt dat waarschijnlijk omdat het onder een ander tekstblok ligt. Tekstblokken hebben een transparante achtergrond dus zie je niet altijd dat ze het blok er onder afdekken. Je kunt de tekst er onder wel lezen maar als je er op klikt selecteer je steeds het bovenliggende blok.

Via de functionaliteit ‘Lagen’ rechts boven, kun je de volgorde van die lagen aanpassen.

Je kunt dit oplossen door de bovenliggende laag één of meerdere stapjes naar achteren te verplaatsen zodat de tekst die er eerst onder lag er nu boven komt te liggen.

Het werkt het makkelijkst en snelst om je eerste tekstblok op te maken zoals je dat wilt en het daarna te dupliceren.
Als je eenmaal weet welk lettertype en lettergrootte je gebruikt en de breedte en hoogte van je tekstveld hebt bepaald dan kun je het tekstblok eenvoudig hergebruiken op andere pagina’s.

Je kunt een tekstblok kopiëren met de toetscombinatie cntrl + c op window’s of cmd + c op een mac en ook weer plakken met de toetscombinatie cntrl + v op window’s of cmd + v op een mac.
Zo kun je heel snel pagina’s opbouwen en ontwerpen.

Een hele pagina dupliceren en dan aanpassen kan natuurlijk ook.
Dit kun je doen via het pagina-overzicht onderin je scherm.

Als je tekst aangeleverd krijgt van anderen of je wilt tekst vanuit een email of andere bron gebruiken in je glossy dan kan dat zonder dat je de tekst over hoeft te typen.
Je kunt tekst van elke bron kopiëren door de tekst eerst te selecteren en dan te kopiëren met de toetscombinatie cntrl+c op Window’s of cmd+c op een Mac.

Om de tekst in je glossy plakken plaats je eerst een leeg tekstblok op je pagina door op de teksttool te klikken. Klik daarna in het tekstblok en plak je eerder gekopieerde tekst er in met de toetscombinatie cntrl+v op window’s of cmd+v op een mac in het tekstblok.

Als je grote stukken tekst wilt plakken werkt het vaak het makkelijkst als je eerst de lettergrootte van het tekstblok verkleint om het overzicht te houden. Je kunt ook een tekstblok van een andere pagina in zijn geheel kopiëren en plakken met dezelfde toetscombinatie.

Toetscombinatie cntrl+c op Window’s of cmd+c op een Mac om te kopiëren, cntrl+v op window’s of cmd+v op een mac om te plakken.

Afwerking en aantal pagina's

Als je straks klaar bent met je luxe glossy kun je kiezen voor de papiersoort van de pagina’s en in welke afwerking je de omslag van jouw magazine wilt.

Best een lastige beslissing want kies je voor onbehandelde matte HVO pagina’s of glanzende pagina’s? En voor de omslag om die stevige matte coating of juist de chique glossy lak?

Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar we kunnen je als tip meegeven om eens goed te kijken naar je favoriete tijdschriften en te kijken wat je het mooiste vindt. De LINDA heeft bijvoorbeeld een matte cover maar glanzende pagina’s en de FLOW heeft een matte cover met matte pagina’s. De JAN heeft juist weer een glossy cover met glanzende pagina’s.

Werk opslaan en aanpassen

Als je ingelogd bent kun je je “project” opslaan met de button “opslaan” of de optie “opslaan als” via de button bestand.

Als je kiest voor “opslaan als” kun je je project een naam geven. Als je meerdere versies hebt opgeslagen kun je de juiste versie dan makkelijker terug kunt vinden tussen de projecten.

Als je nu drukt op de button “bestand” en kiest voor de optie “open” krijg je jouw projecten te zien. Hier kun je je projecten openen om verder te kunnen werken en te bestellen.

Je kunt samen met vrienden en familie een luxe glossy maken. Bijvoorbeeld als aandenken aan een familiedag of als cadeau.

Om met een groep samen te werken aan hetzelfde magazine kun je het beste werken met een hoofdredacteur of om de beurt inloggen op My glossy.

  • Werken met een hoofdredacteur. Je kunt iemand aanwijzen als hoofdredacteur. Iedereen stuurt zijn of haar tekst en foto’s naar de hoofdredacteur en die plaatst de teksten en afbeeldingen in jullie magazine. Je kunt ook pdf’s plaatsen zodat iedereen zijn of haar eigen opmaak kan bepalen.
  • Deel de inlog. Je maakt één account aan voor iedereen en logt om buurten in zodat iedereen zijn/haar eigen pagina’s kan vullen en opmaken. Omdat je niet tegelijk in hetzelfde project kunt werken en je projecten niet kunt samenvoegen is het belangrijk dat je dit goed met elkaar afspreekt. Vaak werkt het het beste dat iemand het tijdschrift nog even controleert voor je het bestelt.

Bestellen, betalen en bezorgen

Bestellingen worden binnen 5 werkdagen na bestelling bezorgd in Nederland en België.

Als uw bestelling wordt verzonden ontvangt u een email met een link waarmee u de bezorging van uw bestelling kunt volgen. Als u deze link niet hebt ontvangen kan het zijn dat de email in een spambox terecht is gekomen.

Heeft u de email met link of uw bestelling 5 werkdagen nadat u heeft besteld nog niet ontvangen? Neem dan contact op met service & informatie, wij helpen u graag verder.

Nadat je hebt bestelt blijft je bestelling bewaard zodat je altijd kunt bewerken en nabestellen. Als je inlogt kun je je projecten vinden via “mijn account”. Daar kun je je project opnieuw openen en bewerken of direct nabestellen.

Als je je vorige bestelling wilt gebruiken als basis voor een volgende keer dan hoef je het alleen te openen en aan te passen.

Als je het daarna opslaat met een andere naam blijven beide projecten bewaard.

Tijdens het bestellen kun je het verzendadres aanpassen. Misschien wil je je cadeau rechtstreeks naar de persoon waarvoor je hebt gemaakt sturen, dan kun je het adres van de ontvanger invoeren als verzendadres.

Als je er na het bestellen achter komt dat je iets wilt wijzigen in de adresgegevens dan is dat geen probleem. Laat het ons dan wel direct weten.

Wij proberen je bestelling altijd snel te versturen dus hoe eerder wij het er van op de hoogte zijn hoe groter de kans is dat wij het nog aan kunnen passen voordat jouw bestelling is verstuurd.

Neem contact op met My glossy service & informatie om wijzigingen door te geven.

Binnen 5 werkdagen nadat je hebt bestelt wordt je bestelling geleverd op het aangegeven adres.

Als de inkt en de lijm van jouw glossy’s goed zijn gedroogd worden ze verzonden. Zodra ze door de bezorgdienst in ontvangst zijn genomen ontvang je een email met een link waarmee je de bezorging van jouw bestelling kunt volgen.

Als je deze link niet hebt ontvangen kan het zijn dat de mail in een spambox terecht is gekomen. Mocht je hem niet kunnen vinden neem dan contact op met My glossy service & informatie. Dan zorgen wij dat je deze alsnog ontvangt.

Als je bent ingelogd kun je de factuur van je bestelling vinden onder de optie “bestellingen” bij je gegevens.

Als je in het bezit bent van een cadeaucode dan kun je deze inwisselen als je je bestelling plaatst. De optie om een cadeaucode in te voeren vind je bovenaan op de afrekenpagina.

Als je klaar bent om te bestellen kun je de afwerking van de omslag en de papiersoort van je pagina’s kiezen. De luxe afwerking en de keuze voor het soort pagina’s is gratis. Luxe is standaard bij My glossy.

De kwaliteit van een echte glossy hangt af van meerdere factoren. Naast een mooi ontworpen cover, bijzondere foto’s en prachtige pagina’s wordt de look en feel ook bepaald door het materiaal. De afwerking van de cover, de papiersoort van de pagina’s en de stevige gelijmde rug geven jouw glossy die extra luxe uitstraling die het verdiend.

Voor de afwerking van de stevige 260 grams omslag (de kaft) van je glossy kun je kiezen tussen hoogwaardige glossy coating of robuuste matte afwerking. Naast de extra luxe uitstraling zorgen deze behandelingen er ook voor dat je glossy langer beschermd en mooi blijft.

Voor de pagina’s kun je ook kiezen tussen verschillende papiersoorten om de door jou ontworpen pagina’s het beste tot hun recht laten komen. Je kunt kiezen tussen onbewerkte matte HVO pagina’s voor een robuuste eco look en feel of juist voor glanzende pagina’s voor een luxe glossy effect.

Voor je de bestelling plaatst wordt er een digitale versie van de glossy gegenereerd die je online door kunt bladeren. Je vindt deze op de pagina waar je de papiersoort, de afwerking van de omslag en het aantal kiest.

Deze kun je gebruiken om te controleren of je niks over het hoofd hebt gezien zodat je nog dingen aan kunt passen voor je de bestelling plaatst.

Als je liever eerst een fysiek exemplaar wilt ontvangen kun je ook een proefdruk bestellen. Een proefdruk is een volwaardige glossy zodat je de kwaliteit, het ontwerp en de gekozen papiersoort echt kunt ervaren voor je de definitieve bestelling plaatst. Je kunt dan rustig door je magazine bladeren en kijken of je nog iets wilt aanpassen.

Een proefexemplaar is gratis bij bestelling van 10 of meer exemplaren. Je bestelt er dan één en als je ons een email stuurt ontvang je een cadeaucode waarbij het aankoopbedrag van deze in mindering wordt gebracht op je definitieve bestelling. Cadeaucode voor proefexemplaar aanvragen

De levertijd van een proefdruk is vijf werkdagen.

Als je straks klaar bent met je luxe glossy kun je kiezen voor de papiersoort van de pagina’s en in welke afwerking je de omslag van jouw magazine wilt.

Best een lastige beslissing want kies je voor onbehandelde matte HVO pagina’s of glanzende pagina’s? En voor de omslag om die stevige matte coating of juist de chique glossy lak?

Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar we kunnen je als tip meegeven om eens goed te kijken naar je favoriete tijdschriften en te kijken wat je het mooiste vindt. De LINDA heeft bijvoorbeeld een matte cover maar glanzende pagina’s en de FLOW heeft een matte cover met matte pagina’s. De JAN heeft juist weer een glossy cover met glanzende pagina’s.

Hoe kan ik?

Als je ingelogd bent kun je je “project” opslaan met de button “opslaan” of de optie “opslaan als” via de button bestand.

Als je kiest voor “opslaan als” kun je je project een naam geven. Als je meerdere versies hebt opgeslagen kun je de juiste versie dan makkelijker terug kunt vinden tussen de projecten.

Als je nu drukt op de button “bestand” en kiest voor de optie “open” krijg je jouw projecten te zien. Hier kun je je projecten openen om verder te kunnen werken en te bestellen.

Je kunt samen met vrienden en familie een luxe glossy maken. Bijvoorbeeld als aandenken aan een familiedag of als cadeau.

Om met een groep samen te werken aan hetzelfde magazine kun je het beste werken met een hoofdredacteur of om de beurt inloggen op My glossy.

  • Werken met een hoofdredacteur. Je kunt iemand aanwijzen als hoofdredacteur. Iedereen stuurt zijn of haar tekst en foto’s naar de hoofdredacteur en die plaatst de teksten en afbeeldingen in jullie magazine. Je kunt ook pdf’s plaatsen zodat iedereen zijn of haar eigen opmaak kan bepalen.
  • Deel de inlog. Je maakt één account aan voor iedereen en logt om buurten in zodat iedereen zijn/haar eigen pagina’s kan vullen en opmaken. Omdat je niet tegelijk in hetzelfde project kunt werken en je projecten niet kunt samenvoegen is het belangrijk dat je dit goed met elkaar afspreekt. Vaak werkt het het beste dat iemand het tijdschrift nog even controleert voor je het bestelt.

Je kunt zelf het aantal pagina’s van je magazine kiezen. Dit aantal kun je op elk moment aanpassen door pagina’s te verwijderen of toe te voegen. Het minimum aantal pagina’s is 32 en het maximum aantal pagina’s is 180. Dit is inclusief de omslag.

Ook als je werkt vanuit één van de templates kun je zelf pagina’s toevoegen en verwijderen.

Vaak ontwerp je als eerste de cover van je tijdschrift. Als je daarna pagina’s toevoegt wordt je glossy dikker en wordt de omslag (voorkant en achterkant) breder. Daardoor kunnen er witte randen ontstaan op de voor en achterkant van je glossy en teksten en foto’s op je cover verschuiven. Als je pagina’s verwijdert wordt de omslag smaller en kan het zijn dat delen van de teksten en foto’s van de cover “af vallen”.

Je kunt dit voorkomen door de voor- en achterkant van je glossy te controleren en, indien nodig, aan te passen voor je bestelt.
Houdt daarbij de stippellijnen goed in de gaten, de middelste 2 stippellijnen markeren de rand van de rug.

Als je tekst en andere belangrijke elementen ruim binnen de stippellijnen houdt voorkom je dat deze van de cover af kunnen vallen bij het versnijden en verlijmen van de pagina’s.

Paginanummers toevoegen aan pagina’s

Je kunt ook paginanummers toevoegen aan je glossy door ze handmatig toe te voegen aan de pagina’s. Dit doe je door een tekstblok met het paginanummer te plaatsen op je pagina en het tekstblok met paginanummer te kopiëren, te plakken op de andere pagina’s en aan te passen. Je hoeft dan niet steeds opnieuw de teksteigenschappen zoals het lettertype, de lettergrootte en de kleur te selecteren.

Je kunt ook een aantal basispagina’s opmaken met paginanummer en deze dupliceren en aanpassen.

Paginanummers in de inhoudsopgave aanpassen

Van sommige ontwerpen is de inhoudsopgave voorzien van paginanummers. Als je pagina’s toevoegt of verwijdert kun je de paginanummers in de inhoudsopgave ook aanpassen.

Afbeelding met tekst, schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze kunt u wijzigen of verwijderen door op het nummer te klikken. Als u op het nummer klikt verschijnt er een kader om het nummer heen:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Via de prullenbak kunt u het verwijderen, met het ronde pijltje kunt u het roteren en via de pijltjes aan de zijkanten kunt u het breder of smaller maken.

Als u nu nog een keer klikt in het kader kunt u ook het nummer aanpassen. Er verschijnt dan een cursor zodat u de iets anders kunt typen in het tekstblokje.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De tekstregels in de inhoudsopgave kunt u ook aanpassen en verwijderen.

U kunt ook hier de regel selecteren door er op te klikken met uw muis en er dan nog een keer in te klikken om de inhoud aan te passen. Er verschijnt dan een cursor waarmee u de inhoud van het tekstblok kunt wijzigen.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als de tekst is aangepast klikt u weer een keer naast het tekstblok en selecteert u het opnieuw door er op te klikken.

U krijgt nu de pijltjes weer te zien en u kunt het verschuiven om het weer mooi uit te lijnen op de rest van uw tekst.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je kunt op 2 manieren de achtergrondkleur van de pagina’s aanpassen:

  1. Je kunt de achtergrondkleur van beide pagina’s aanpassen via de optie “achtergrond” links in op de site.

Als je op de button “achtergrond” klikt kun je kiezen of je de achtergrondkleur veranderd met het palet (daar kies je zelf een kleur) of dat je een keuze maakt uit de standaard kleuren via optie standaard.

De door jou gekozen kleuren worden opgeslagen dus kun je er ook vier kiezen om een eerder gebruikte kleur te selecteren als achtergrond, dat doe je via de optie gebruikt.

  1. Als je alleen de achtergrondkleur van 1 van beide pagina’s wilt aanpassen dan kun je dit doen door een rechthoek ter grootte van de pagina in te voegen via de optie “decoraties” links in je scherm.

Voeg een rechthoek in en maak deze iets groter dan de pagina zodat dat deze uitsteekt over de 3 buitenranden van de pagina om witranden te voorkomen.

Als je het rechthoek selecteert komen er rechts bovenin je scherm een aantal opties tevoorschijn. Hier kun je de kleur aanpassen en het rechthoek naar de achtergrond verplaatsen.

Om de plaatsing van, en afstand tussen foto’s, tekstblokken en andere objecten te bepalen kun je gebruik maken van de functionaliteit ‘Uitlijnen’ links onderin je scherm. Met deze functionaliteit kun je foto’s, tekstblokken en andere objecten precies op één lijn naast elkaar of boven elkaar plaatsen.

Myglossy.nl maak je eigen magazine, uitlijnen

Je vindt hier 3 verschillende instellingen: magnetisch uitlijnen, op raster uitlijnen en uitlijnen uitschakelen. Door te wisselen tussen deze 3 opties heb je volledige controle over de uitlijning van je layout. We leggen je graag uit hoe je deze opties kunt gebruiken.

-Magnetisch uitlijnen

Deze optie is standaard ingeschakeld. Magnetisch uitlijnen helpt je automatisch bij het plaatsen van foto’s, tekstblokken en andere objecten door ze uit te lijnen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de pagina. Bij het plaatsen en verslepen van foto’s, tekstblokken en andere objecten toont deze optie ook blauwe lijnen langs de randen van de andere objecten.

Myglossy.nl maak je eigen magazine, uitlijnen

-Op raster uitlijnen

Als je deze optie selecteert worden de pagina’s verdeeld in een raster van gelijke blokken. Je kunt nu je foto’s, tekstblokken en andere objecten alleen plaatsen op de lijnen binnen het raster. Je kunt ze slepen of verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord.

-Uitlijnen uitzetten

Als je deze optie selecteert kun je foto’s, tekstblokken en andere objecten vrij verplaatsen zonder dat ze worden uitgelijnd op elkaar of de pagina. Je kunt ze ook verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord. Het voordeel daarvan is dat je de foto’s, tekstblokken en andere objecten verplaatst in kleine vaste stapjes.

Je kunt de randen van het fotokader verschuiven en de foto binnen dat kader verschuiven zodat je onderwerp in het middel komt te staan af andere delen van de foto afvallen.

Dit kun je doen door eerst de foto te plaatsen en daarna te bepalen wat de afmeting van je foto wordt door de randen (via de pijltjes aan de randen en in de hoeken) te verschuiven.

Je foto schaalt automatisch bij en dat kun je aanpassen door in te zoomen of uit te zoomen met de + of – teken onder de foto. Daarna kun je de foto zo positioneren dat het mooi binnen je kader valt door het te verslepen met het ‘cursor teken’ midden op je foto.

Myglossy.nl_maak je eigen tijdschrift_foto's bijsnijden

Op deze manier kun je foto’s en andere ‘blokken’ bijsnijden zonder dat je de foto zelf hoeft te bewerken. Zo kun je zelf de uitsnede bepalen en het handige is dat je dit op dezelfde manier weer ongedaan kunt maken.

Als je de kaders kleiner maakt zal de foto ook mee schalen en kleiner worden. Je kunt in- en uitzoomen met het + en – teken onder de foto.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau.

Je kunt dezelfde foto op meerdere manier gebruiken door de foto op een andere pagina in jouw glossy te gebruiken als portretfoto.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau.

In het pagina-overzicht onderin je scherm kun je de volgorde van de pagina’s wijzigen. Dit doe je door de pagina’s te verslepen naar de plek waar je ze wilt hebben.

Verander de volgorde van jouw boek of glossy door de pagina's te slepen

Je kunt ook pagina’s dupliceren en verwijderen om de volgorde van jouw magazine of boek aan te passen. Hoe je dit kunt doen lees je in het artikel Pagina’s kopiëren, toevoegen of verwijderen.

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

In het pagina-overzicht onderin je scherm kan je eenvoudig pagina’s dupliceren, toevoegen en verwijderen. Zo hoef je niet steeds opnieuw pagina’s op te maken en kan je direct verder met jouw eigen ontwerp. 

Als je een pagina selecteert en op het tandwiel klikt, kan je de pagina dupliceren of verwijderen. Als je het dupliceert kan je daarna verslepen naar waar je de pagina wilt hebben in je glossy of boek en de pagina vervolgens aanpassen zoals je wilt. Zo kun je je favoriete pagina als basis gebruiken voor de andere pagina’s en hoef je deze niet steeds opnieuw te maken.

Kopieer of verwijder pagina's op www.myglossy.nl met het tandwiel en voeg nieuwe pagina's toe met het icoon tussen de pagina's in.

Je kunt ook lege pagina’s toevoegen door op het pagina-icoon met het plusje te klikken, tussen de miniaturen van de pagina’s. Om de volgorde van de pagina’s in jouw glossy of boek te veranderen sleep je de pagina’s naar de plek waar je ze wilt hebben. In het artikel Pagina’s verplaatsen lees je hoe dit werkt.

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

In het pagina-overzicht onderin je scherm kan je eenvoudig pagina’s dupliceren, toevoegen en verwijderen. Zo hoef je niet steeds opnieuw pagina’s op te maken en kan je direct verder met jouw eigen ontwerp. 

Als je een pagina selecteert en op het tandwiel klikt, kan je de pagina dupliceren of verwijderen. Als je het dupliceert kan je daarna verslepen naar waar je de pagina wilt hebben in je glossy of boek en de pagina vervolgens aanpassen zoals je wilt. Zo kun je je favoriete pagina als basis gebruiken voor de andere pagina’s en hoef je deze niet steeds opnieuw te maken.

Kopieer of verwijder pagina's op www.myglossy.nl met het tandwiel en voeg nieuwe pagina's toe met het icoon tussen de pagina's in.

Je kunt ook lege pagina’s toevoegen door op het pagina-icoon met het plusje te klikken, tussen de miniaturen van de pagina’s. Om de volgorde van de pagina’s in jouw glossy of boek te veranderen sleep je de pagina’s naar de plek waar je ze wilt hebben. In het artikel Pagina’s verplaatsen lees je hoe dit werkt.

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

In een titel of kop die uit meerdere regels bestaat kan het mooi zijn als de afstand tussen de regels niet te groot is.
Bij grote stukken tekst biedt het juist meer overzicht om de regels wat verder uit elkaar te plaatsen.

Als je een tekstblok selecteert krijg je bovenin je scherm een aantal opties waarbij je de eigenschappen van de tekst kunt aanpassen. Je kunt onder andere de ruimte tussen de regels vergroten en verkleinen om je tekst compacter te maken of juist meer ruimte te geven.

De optie om de ruimte tussen de tekstregels aan te passen vind je naast de sectie waar je het lettertype en de lettergrootte kunt aanpassen.

Je kunt je werkruimte vergroten door het pagina-overzicht onderin je scherm in te klappen.
Via de pijltjes links bovenaan het pagina-overzicht kun je ze inklappen en weer openklappen om je werkruimte te vergroten.

Wil je in- en uitzoomen op je pagina’s dan kun je dit doen met de – en + buttons rechts onderin het scherm.

In het pagina-overzicht, onderin je scherm, kun je pagina’s verwijderen, dupliceren, verslepen en aanpassen zodat je niet steeds opnieuw pagina’s hoeft op te maken. 

Als je daar op het tandwiel klikt kun je de pagina dupliceren of verwijderen. Als je het dupliceert kun je het daarna verslepen naar waar je het wilt hebben in je glossy en aanpassen zoals je wilt. Zo kun je je favoriete pagina als basis gebruiken voor de andere pagina’s.

Je kunt ook lege pagina’s toevoegen door op het pagina-icoon, tussen de miniaturen van de pagina’s, te klikken.

Bij de ontwikkeling van My glossy hebben we als doel dat we iedereen in staat willen stellen om echt iets moois te maken.
Zo hebben een workflow ontwikkeld waarbij je je pagina’s opbouwt dmv “blokken” en verschillende lagen zodat je makkelijker kan indelen en schuiven.

Als het niet lukt om het tekstblok te selecteren dan komt dat waarschijnlijk omdat het onder een ander tekstblok ligt. Tekstblokken hebben een transparante achtergrond dus zie je niet altijd dat ze het blok er onder afdekken. Je kunt de tekst er onder wel lezen maar als je er op klikt selecteer je steeds het bovenliggende blok.

Via de functionaliteit ‘Lagen’ rechts boven, kun je de volgorde van die lagen aanpassen.

Je kunt dit oplossen door de bovenliggende laag één of meerdere stapjes naar achteren te verplaatsen zodat de tekst die er eerst onder lag er nu boven komt te liggen.

Het werkt het makkelijkst en snelst om je eerste tekstblok op te maken zoals je dat wilt en het daarna te dupliceren.
Als je eenmaal weet welk lettertype en lettergrootte je gebruikt en de breedte en hoogte van je tekstveld hebt bepaald dan kun je het tekstblok eenvoudig hergebruiken op andere pagina’s.

Je kunt een tekstblok kopiëren met de toetscombinatie cntrl + c op window’s of cmd + c op een mac en ook weer plakken met de toetscombinatie cntrl + v op window’s of cmd + v op een mac.
Zo kun je heel snel pagina’s opbouwen en ontwerpen.

Een hele pagina dupliceren en dan aanpassen kan natuurlijk ook.
Dit kun je doen via het pagina-overzicht onderin je scherm.

Als je tekst aangeleverd krijgt van anderen of je wilt tekst vanuit een email of andere bron gebruiken in je glossy dan kan dat zonder dat je de tekst over hoeft te typen.
Je kunt tekst van elke bron kopiëren door de tekst eerst te selecteren en dan te kopiëren met de toetscombinatie cntrl+c op Window’s of cmd+c op een Mac.

Om de tekst in je glossy plakken plaats je eerst een leeg tekstblok op je pagina door op de teksttool te klikken. Klik daarna in het tekstblok en plak je eerder gekopieerde tekst er in met de toetscombinatie cntrl+v op window’s of cmd+v op een mac in het tekstblok.

Als je grote stukken tekst wilt plakken werkt het vaak het makkelijkst als je eerst de lettergrootte van het tekstblok verkleint om het overzicht te houden. Je kunt ook een tekstblok van een andere pagina in zijn geheel kopiëren en plakken met dezelfde toetscombinatie.

Toetscombinatie cntrl+c op Window’s of cmd+c op een Mac om te kopiëren, cntrl+v op window’s of cmd+v op een mac om te plakken.

Tips

Van je trouwdag waar je zolang naartoe hebt geleefd, moet je blijven genieten. Je hebt die bijzondere dag zorgvuldig voorbereid en iedereen een prachtige herinnering gegeven. Het is waarschijnlijk één van de mooiste herinneringen die je je leven lang bij je zult dragen, en waar nog lang over nagepraat zal worden. Alle mooie momenten zijn door de fotograaf vastgelegd. Familie en vrienden hebben jullie verwend met mooie speeches, lieve woorden en andere verrassingen. Nu is het tijd om heerlijk na te genieten van deze onvergetelijke dag.

Om je gasten nog een mooi aandenken te geven aan jullie trouwen kan je ze een luxe glossy of boek nasturen van jullie bruiloft als cadeau. Zo kunnen ze in alle rust herinneringen ophalen aan jullie dag.

We hebben 5 leuke tips voor je die laten zien hoe je eenvoudig een mooie bruiloftglossy of trouwboek maakt.

1. Maak een mooie cover

Myglossy.nl maak je eigen bruiloftsmagazine mooie cover

Met jullie cadeau beleven je ouders, getuigen en andere dierbaren jullie dag opnieuw, elke keer als ze het bekijken. Maar een echte glossy heeft natuurlijk een mooie cover nodig. Die maak je heel eenvoudig zelf, of je gebruikt één van de speciale ontwerpen die wij al voor je geselecteerd hebben op myglossy.nl.

Een mooie cover maakt je cadeau nog bijzonderder. Gebruik bijvoorbeeld een foto van het jawoord, in combinatie met een mooie titel en verwijzing naar de datum. Kies een sierlijk lettertype uit of ga juist voor iets stoers als dat beter bij je past. Het kan allemaal.

In deze video leggen we uit hoe je eenvoudig een mooie cover maakt:

2. Maak een mooie pagina en combineer een mooie foto met een voorwoord

Myglossy.nl maak je eigen bruiloftsmagazine foto met voorwoord

Je kunt je luxe magazine of boek inleiden met een persoonlijk voorwoord. Het is een uitstekende gelegenheid om je gasten nog eens te vertellen wat hun aanwezigheid voor jullie betekende. Ook kan je beschrijven hoe jullie zelf de dag hebben ervaren. En de hoop uitspreken zij ook nog lang zullen nagenieten met dit cadeau. Er zullen vele prachtige foto’s zijn die een plekje krijgen. Ook voor het voorwoord geldt dat de combinatie van tekst met foto de pagina extra bijzonder kan maken. Controleer altijd of je voldoende afstand bewaart tot de randen van de pagina.

3. Verzamel de speeches van familie, getuigen en vrienden en leg ze vast in jullie glossy.

Myglossy.nl maak je eigen bruiloftsmagazine verzamel speeches

Familie en vrienden hebben hun best gedaan om jullie te verassen door mooie, grappige en bijzondere herinneringen op papier te zetten. Heel bijzonder dat je dierbaren dit voor je doen. Leg daarom ook deze herinneringen vast in jullie eigen trouwmagazine of -boek. Vraag ze op als je ze nog niet gekregen hebt, zodat je ze kunt meenemen in dit mooie cadeau.

4. Maak pagina’s met een mooie quote of spreuk

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Dingen die iemand gezegd heeft of die je ergens hebt gelezen, krijgen vaak nog meer betekenis als je ze gebruikt in combinatie met een foto. Geef ze paginavullend weer op of naast een foto. Kies dan een passend lettertype uit en probeer verschillende tekstkleuren, lettergroottes en achtergrondkleuren om de pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

5. Maak eerst een voorselectie van je favoriete foto’s.

Myglossy.nl maak je eigen bruiloftsmagazine maak een voorselectie van je foto's

Zodra je de foto’s van de fotograaf binnen hebt, kan je ze eindelijk allemaal bewonderen en herinneringen ophalen. We raden aan om een aparte map aan te maken met foto’s die je in je cadeau wilt gebruiken. Je kunt zelfs al selecteren welke foto je wilt gebruiken voor de omslag en bij specifieke onderwerpen, zoals de speeches of de openingsdans. Als je deze foto’s eerst ordent in aparte mappen, dan hoef je er tijdens het maken van je glossy of boek niet meer naar te zoeken.

Tot slot, doe inspiratie op bij andere magazines

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden! Je kunt je favoriete glossy er bij pakken en gebruiken als inspiratie voor jouw eigen glossy of boek. Je maakt ze eenvoudig na met onze editor, maar je kunt ook onze mooie designs gebruiken als basis. Probeer het nu!

Tijdschrift maken als cadeau? Voor een verjaardag, moederdag of zomaar? Start nu!

 

Wat is er nou mooier dan iemand in het zonnetje zetten met een eigen magazine. We geven je hier een aantal leuke tips en laten je zien hoe je eenvoudig mooie luxe glossy maakt die niet onder doet voor de LINDA, JAN of FLOW.

Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst en foto (‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Maak een mooie titel

Als je de foto geplaatst hebt is het tijd om de titel te plaatsen. Je kunt de titel nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een Magazine maakt voor een jarige dan kun je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: ELISE, met als korte beschrijving “gefeliciteerd met je verjaardag”. Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop.

Denk aan de uitlijning

Bij het plaatsen van tekst is zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je daarom aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen.

Gebruik leuke tekst kopjes als inhoudsopgave

Het leuke is dat je op de cover al een klein beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kunnen vinden. Dit kun je doen door grappige tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina’s in het magazine.

In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen.

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nog persoonlijker maken. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

Maak pagina’s met een mooie quote of spreuk

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Ze herinneren je aan een vakantie of zijn typerend voor een bepaald persoon. Dingen die de persoon voor wie je dit magazine maakt gezegd heeft, die je ergens hebt gelezen of in een songtekst hebt gehoord. Vaak krijgen nog meer betekenis als je zo’n spreuk gebruikt in combinatie met een foto. Je kunt er een mooie pagina van maken door ze paginavullend weer te geven op of naast een foto. Kies een mooi lettertype uit en experimenteer met verschillende tekstkleuren en lettergroottes om je pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon.

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen.

Gebruik mooie illustraties en fotolijstjes om mooie pagina’s te creëren.

Ontwerp mooie pagina’s met Illustraties en fotolijsten. Om je pagina nog mooier aan te kleden kun je ook patronen toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond voor een tekst of juist als mooie aankleding op zich.

Laat je inspireren door je favoriete magazine’s

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy er bijpakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

 

Tijdschrift maken als cadeau? Voor een verjaardag, moederdag of zomaar? Start nu!

Wat is er nou mooier dan je moeder in het zonnetje te zetten met haar eigen magazine. We geven je hier een aantal leuke tips en laten je zien hoe je eenvoudig mooie luxe glossy maakt die niet onder doet voor de LINDA, JAN of FLOW.

Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst en foto (‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Maak een mooie titel

Als je de foto geplaatst hebt is het tijd om de titel te plaatsen. Je kunt de titel nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een Magazine maakt voor een jarige dan kun je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: ELISE, met als korte beschrijving “gefeliciteerd met je verjaardag”. Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop.

Denk aan de uitlijning

Bij het plaatsen van tekst is zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je daarom aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen.

Gebruik leuke tekst kopjes als inhoudsopgave

Het leuke is dat je op de cover al een klein beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kunnen vinden. Dit kun je doen door grappige tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina’s in het magazine.

In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen.

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nog persoonlijker maken. Je kunt foto’s uit oude foto-albums inscannen. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

Maak pagina’s met een mooie quote of spreuk

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Ze herinneren je aan een vakantie of zijn typerend voor een bepaald persoon. Dingen die de persoon voor wie je dit magazine maakt gezegd heeft, die je ergens hebt gelezen of in een songtekst hebt gehoord. Vaak krijgen nog meer betekenis als je zo’n spreuk gebruikt in combinatie met een foto. Je kunt er een mooie pagina van maken door ze paginavullend weer te geven op of naast een foto. Kies een mooi lettertype uit en experimenteer met verschillende tekstkleuren en lettergroottes om je pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon.

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen.

Gebruik mooie illustraties en fotolijstjes om mooie pagina’s te creëren.

Ontwerp mooie pagina’s met Illustraties en fotolijsten. Om je pagina nog mooier aan te kleden kun je ook patronen toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond voor een tekst of juist als mooie aankleding op zich.

Laat je inspireren door je favoriete magazine’s

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy er bijpakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

Tijdschrift maken als cadeau? Voor een verjaardag, vaderdag of zomaar? Start nu!

Wat is er nou mooier dan je vader in het zonnetje te zetten met zijn eigen magazine. We geven je hier een aantal leuke tips en laten je zien hoe je eenvoudig mooie luxe glossy maakt die niet onder doet voor de LINDA, JAN of FLOW.

Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst en foto (‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Maak een mooie titel

Als je de foto geplaatst hebt is het tijd om de titel te plaatsen. Je kunt de titel nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een Magazine maakt voor een jarige dan kun je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: PAPA, met als korte beschrijving “JOUW EIGEN GLOSSY VOOR VADERDAG”. Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop.

Denk aan de uitlijning

Bij het plaatsen van tekst is zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je daarom aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen.

Gebruik leuke tekst kopjes als inhoudsopgave

Het leuke is dat je op de cover al een klein beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kunnen vinden. Dit kun je doen door grappige tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina’s in het magazine.

In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen.

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nog persoonlijker maken. Je kunt foto’s uit oude foto-albums inscannen. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

Maak pagina’s met een mooie quote of spreuk

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Ze herinneren je aan een vakantie of zijn typerend voor een bepaald persoon. Dingen die de persoon voor wie je dit magazine maakt gezegd heeft, die je ergens hebt gelezen of in een songtekst hebt gehoord. Vaak krijgen nog meer betekenis als je zo’n spreuk gebruikt in combinatie met een foto. Je kunt er een mooie pagina van maken door ze paginavullend weer te geven op of naast een foto. Kies een mooi lettertype uit en experimenteer met verschillende tekstkleuren en lettergroottes om je pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon.

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen en opsommingen. In onze templates vind je al een aantal pagina’s die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Jij hoeft alleen je eigen tekst er nog in te zetten.

Gebruik mooie illustraties en fotolijstjes om mooie pagina’s te creëren.

Ontwerp mooie pagina’s met Illustraties en fotolijsten. Om je pagina nog mooier aan te kleden kun je ook patronen toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond voor een tekst of juist als mooie aankleding op zich.

Laat je inspireren door je favoriete magazine’s

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy er bijpakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

 

MAGAZINE ZELF MAKEN? LEES DE 5 TIPS!

Een magazine zelf maken als cadeau? Voor een verjaardag, afscheid of bijzondere gelegenheid?  Met My glossy zet je iemand in het zonnetje. Wil je een magazine zelf maken en zoek je inspiratie? Aan de hand van deze 5 tips laten wij je zien hoe je eenvoudig mooie luxe glossy maakt die niet onder doet voor de LINDA, JAN of FLOW. Dankzij onze speciaal ontworpen designs ben je verzekerd van een mooi eindresultaat. Begin nu met magazine zelf maken magazine-zelf-maken-rick Tijdschrift zelf maken

1. Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst en foto (‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover bij zelf magazine maken

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Tekst op de cover

Als je de foto geplaatst hebt is het tijd om de cover mooi op te maken met titels en teksten. Een mooi titel mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt de titel nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een Magazine maakt voor een jarige dan kun je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: PAPA, met als korte beschrijving “EEN GLOSSY OVER EEN BIJZONDERE MAN”. Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop. Het leuke is dat je op de cover al een beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kan verwachten. Dit kun je doen door grappige subtitels en tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina’s in het magazine. Tussen onze ontwerpen vind je een aantal templates waarbij je eenvoudig de tekst kunt aanpassen.

Uitlijning van de tekst cover

Bij het plaatsen van tekst is zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je daarom aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen. In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt. Video: mooie cover maken

2. Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen bij zelf magazine maken.

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nog persoonlijker maken. Je kunt foto’s uit oude foto-albums inscannen. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.
overzicht magazine zelf maken

3. Verwerk speeches en andere teksten in je glossy

Als je een magazine maakt voor een bruiloft of als aandenken voor een andere gelegenheid kun je vragen of mensen hun speeches willen mailen. Je kunt daar prachtige pagina’s van maken door ze te combineren met foto’s van het moment of van het de persoon/onderwerp waar de tekst over gaat. Je kunt ook je eigen ervaring of het gevoel dat je had bij een bepaalde gelegenheid beschrijven en dat als inleiding of dankwoord gebruiken in je tijdschrift. Bij grote stukken tekst is het verstandig om niet een te groot lettertype te gebruiken. Vaak is het lettergrootte 9 al voldoende. Door te spelen met de lettergrootte, kleur en een ander lettertype bij je titels, quotes en subkopjes maak je van je tekstpagina’s pas echt een feestje. In onze ontwerpen vind je veel mooi op[gemaakte tekstpagina’s die je als basis kunt gebruiken.

4. Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon.

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen en opsommingen. In onze templates vind je al een aantal pagina’s die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Jij hoeft alleen je eigen tekst er nog in te zetten.
tijdschrift zelf maken

5. Gebruik mooie illustraties en spreuken om je foto’s en pagina’s nog mooier te maken.

Ontwerp mooie pagina’s met Illustraties en spreuken. Je sleept of plaatst ze eenvoudig op je pagina’s en foto’s. Je kunt ook patronen en fotolijsten toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond of juist als mooie aankleding op zich.

Laat je inspireren door je favoriete magazines

We hopen dat we je op leuke ideeën hebben gebracht en je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy er bij pakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

Start vandaag met glossy magazine zelf maken

Tijdschrift maken Je vindt nog meer leuke tips en inspiratie op de pagina tips en inspiratie.

Ga terug in de tijd en wijd één of meerdere pagina’s van je glossy of boek aan een bijzondere datum. Bijvoorbeeld het geboortejaar/-dag of de trouwdag van degene voor wie je je cadeau maakt.

Voer op De Feestkamer een datum in uit het verleden en verwerk de fun facts die het je oplevert in je project

Tekst kopiëren en plakken

Tekst kopiëren naar je project kan van elke bron: selecteer de gewenste tekst en kopiëer met de toetscombinatie ctrl+c op Windows of cmd+c op een Mac.

Plakken gaat als volgt: plaats eerst via de teksttool een leeg tekstblok op je pagina. Daarna klik je in het tekstblok en plak je de eerder gekopieerde tekst erin met de toetscombinatie ctrl+v op Windows of cmd+v op een Mac.

Bij grote stukken tekst werkt het vaak het makkelijkst om eerst de lettergrootte van het tekstblok te verkleinen. Zo houd je beter overzicht. Je kunt een tekstblok ook in zijn geheel van een andere pagina kopiëren en plakken met dezelfde toetscombinaties.

Opmaak van tekstpagina’s

Met tekstballonnen of gedachtewolkjes kan je het geheel wat speelser maken. Kies dan een mooie kleur voor de achtergrond van de pagina en voilà! Nog meer tips over het spelen met de opmaak van tekstpagina’s vind je in de deze video.

Met de functionaliteit ‘Indelingen’ kun je pagina’s eenvoudig vullen met mooie layouts. Je kunt ze vullen met foto’s en volledig aanpassen naar je eigen wens maar je kunt ze ook gebruiken als basis voor je eigen design en tekstblokken en andere objecten er op uitlijnen.

Je vindt deze functionaliteit aan de linkerkant van je scherm. Je kiest zelf in hoeveel (foto)blokken je de pagina’s wilt verdelen.

Je kunt de indelingen makkelijk aanpassen door fotoblokken te verwijderen te verplaatsen of te veranderen.

Maar nou komt het… Deze indelingen zijn ook gemaakt om je te helpen bij het bepalen van een mooie layout of vlakverdeling voor je pagina’s. Je kunt ze gebruiken als raster voor je tekstkolommen en andere dingen die je op je pagina wilt plaatsen.

Stel je voor dat je de linker pagina wilt vullen met foto’s en je deze layout daarvoor wilt gebruiken dan kun je de rechterpagina als basis gebruiken om je tekstkolommen en andere attributen op te plaatsen en uit te lijnen.

Om de fotoblokken (die nu achter de tekst staan) te verwijderen moet je de tekstblokken één niveau naar achteren verplaatsen. Dit kun je doen met de functionaliteit ‘Lagen’ rechts bovenin je scherm.

Als je daarna de lege fotoblokken achter je tekst verwijdert ontstaat er een mooie pagina met een overzichtelijke rangschikking van je elementen.

Je hoeft hierna alleen nog de fotoblokken op de linker pagina te vullen en je hebt in no time 2 mooie en unieke pagina’s klaar.

Deze pagina’s kun je ook weer gebruiken als basis voor je volgende pagina’s door ze te kopiëren en aan te passen. Dit helpt je om in een korte tijd mooie spreads te maken.

Myglossy.nl maak een tijdschrift als cadeau

MET DEZE TIPS MAAK JE EENVOUDIG EN SNEL EEN MOOIE GLOSSY

Wat leuk dat je een luxe glossy maakt op Myglossy.nl en dat wij je daarbij mogen helpen. Een persoonlijke glossy is niet alleen een bijzonder cadeau, het is ook heel erg leuk om te maken. De look en feel van een echt magazine wordt voor een groot deel bepaald door de vormgeving. Daarom hebben we een workflow ontwikkeld waarbij je je pagina’s opbouwt dmv “blokken” zodat je makkelijker kunt indelen en schuiven.

Deze tips helpen je om een snel tot een professioneel resultaat te komen. Veel plezier!

1. Gebruik een basisdesign als basis voor jouw glossy

Je kunt werken vanuit één van onze basisdesigns. Dit zijn al opgemaakte magazines met fotopagina’s, tekstpagina’s en leuke ideeën voor de inhoud. Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen, layouts en pagina’s. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw unieke verhalen, herinneringen en foto’s.

Deze templates kun je helemaal aanpassen naar je eigen wensen door pagina’s toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Elk ontwerp kun je terugbrengen tot 32 pagina’s of uitbreiden tot 180 pagina’s.
Je vindt alle templates via de optie Thema’s bovenin je scherm.

 

2. Kopiëren en plakken

Maak het jezelf makkelijk door dingen te hergebruiken. In deze tip leggen we je uit hoe je tekst, tekstblokken of andere onderdelen op je pagina eenvoudig kopieert zodat je ze als basis voor je volgende pagina kunt gebruiken. Op deze manier werk je lekker snel.

Tekst kopiëren en plakken

Als je tekst aangeleverd krijgt van anderen of je wilt tekst vanuit een email of andere bron gebruiken in je glossy dan kan dat zonder dat je de tekst over hoeft te typen.
Je kunt tekst van elke bron kopiëren door de tekst eerst te selecteren en dan te kopiëren met de toetscombinatie cntrl + c op Window’s of cmd + c op een Mac.

Om de tekst in je glossy plakken plaats je eerst een leeg tekstblok op je pagina met de teksttool.

Klik daarna in het tekstblok en plak je eerder gekopieerde tekst in het tekstblok met de toetscombinatie cntrl + v op window’s of cmd + v op een mac.

Als je grote stukken tekst wilt plakken werkt het vaak het makkelijkst als je eerst de lettergrootte van het tekstblok verkleint om het overzicht te houden. Je kunt ook een tekstblok van een andere pagina in zijn geheel kopiëren en plakken met dezelfde toetscombinatie.

Tekstblok kopiëren en plakken

Het werkt het makkelijkst en snelst om je eerste tekstblok op te maken zoals je dat wilt en het daarna te dupliceren.

Als je eenmaal weet welk lettertype en lettergrootte je gebruikt en de breedte en hoogte van je tekstveld hebt bepaald dan kun je het tekstblok eenvoudig hergebruiken op andere pagina’s.

Je kunt een tekstblok kopiëren met de toetscombinatie cntrl + c op window’s of cmd + c op een mac en ook weer plakken met de toetscombinatie cntrl + v op window’s of cmd + v op een mac. Vervang daarna de tekst van de 2e kolom met de nieuwe tekst of het vervolg en je hebt 2 tekstkolommen met dezelfde opmaak in een paar muisklikken.


Dit werk ook zo met foto’s, illustraties of andere blokken op je pagina’s.

Zo kun je heel snel pagina’s opbouwen en ontwerpen.
Een hele pagina dupliceren en dan aanpassen kan natuurlijk ook.
Dit kun je doen via het pagina-overzicht onderin je scherm.

3. Pagina’s kopiëren, verwijderen of toevoegen

Je kunt ook hele pagina’s dupliceren om ze te gebruiken als basis voor je volgende pagina. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het erg snel werkt maar ook dat er een mooie eenheid ontstaat in het ontwerp van de pagina’s omdat je werkt vanuit dezelfde basis. Dit kun je doen via het pagina-overzicht onderin je scherm.
Als je daar op het tandwiel klikt kun je de pagina dupliceren of verwijderen.
Als je het dupliceert kun je het daarna verslepen naar waar je het wilt hebben in je glossy en aanpassen zoals je wilt.

Myglossy.nl maak je eigen magazine_Pagina's kopiëren en verwijderen.

4. Pagina’s verplaatsen

In het pagina-overzicht onderin je scherm, kun je ook de volgorde van je pagina’s wijzigen. Dit doe je door de pagina’s te verslepen naar de plek waar je ze wilt hebben.

Myglossy.nl maak je eigen magazine

5. Tekst en foto’s plaatsen bij binnenrand pagina’s

Voor de binnenrand raden we je aan om geen teksten door te laten lopen tot aan de binnenrand van de pagina of van de linker pagina naar de rechter pagina. Omdat daar, door het aan elkaar lijmen van de pagina’s, delen van de tekst weg kunnen vallen.

Voor foto’s is het verstandig om geen belangrijke details op de snijlijn te plaatsen. Als je hier een ruimte van 1cm behoudt vanaf de binnenrand zit je altijd safe.

Myglossy.nl tijdschrift maken_tekst plaatsen bij binnenrand van pagina's

6. Controleer de omslag nog een keer voor je bestelt

Als je pagina’s toevoegt wordt je glossy dikker en wordt de omslag (voorkant en achterkant) breder. Daardoor kunnen er witte randen ontstaan op de voor en achterkant van je glossy en kunnen foto’s en teksten op je cover verschuiven.

Je kunt dit voorkomen door voor je bestelt de voorkant en achterkant van je glossy nog even te checken en aan te passen indien nodig. Houdt daarbij de stippellijnen goed in de gaten, de middelste 2 stippellijnen markeren de rand van de rug.

Myglossy.nl tijdschrift maken

7. Lettergrootte en lettertype bepalen

Het is de moeite waard om te experimenteren met verschillen in lettertype en lettergrootte op je pagina’s.
Zo kun je je pagina’s mooier maken en ontstaat er een duidelijke hiërarchie tussen de verschillende teksten op je pagina door contrast in kleur, lettergrootte en/of lettertype aan te brengen.

Het werkt bijvoorbeeld goed om een mooie grote koptekst te zetten boven je hoofdtekst die als eerste de aandacht van je lezers trekt. Hierbij is het soms mooi om er een apart lettertype voor te gebruiken dat sierlijker is dan het functionele lettertype dat je gebruikt voor de hoofdtekst.
 
Voor grote stukken tekst raden wij je aan om lettergrootte 9 te gebruiken.
Het lettertype “Open sans” is hiervoor een mooi lettertype dat veel wordt gebruikt voor grote stukken tekst.
Je kunt je tekstbokken ook kopiëren en naast elkaar op je pagina zetten met verschillende lettertypen om kijken welke je het beste vind passen. Het leuke is dat je dan de verschillen beter zichtbaar worden en je ontdekt hoe groot de invloed van het lettertype is op de opmaak van je pagina en de sfeer van je glossy.
  
In dit voorbeeld hebben we lettertype “open sans” gebruikt voor de hoofdtekst in de lettergrootte 9.
Om de tekst overzichtelijk te maken hebben we er voor gekozen om ‘m te verdelen over 2 kolommen.
 
Je kunt ook spelen met verschillende letterdiktes.
Als je eerste alinea een inleiding is kun je het in een apart tekstblok plaatsen en uitlichten door het lettertype dikgedrukt te maken.

8. Objecten naar voren halen

Bij de ontwikkeling van My glossy hebben een workflow ontwikkeld waarbij je je pagina’s opbouwt dmv “blokken” en verschillende lagen zodat je makkelijker kan indelen en schuiven. 
 
Het object of de tekst die je het laatst plaatst komt bovenop. Het kan daardoor komen dat objecten elkaar afdekken. In het geval van tekstblokken merk je dit omdat je het onderliggende object wel kunt zien maar niet kunt selecteren omdat het onder een ander tekstblok ligt. Als je er op klikt selecteer je steeds het bovenliggende blok.

Je kunt dit oplossen door het bovenliggende blok te verplaatsen of door het onderliggende blok naar voren te halen. 

In onderstaande afbeelding zie je dat het tekstblok van de titel “ALINE” de subtitel overlapt.
Als je die subtitel wilt aanpassen maar je kunt hem niet selecteren dan komt dat omdat het, als laag, onder het tekstblok van de titel ligt.

Via het icoontje “lagen” rechts boven, kun je de volgorde van die lagen aanpassen.
Je kunt dit oplossen door de bovenliggende laag één of meerdere stapjes naar achteren te verplaatsen zodat de subtitel er boven komt te liggen.

Veel plezier bij het maken van jouw unieke glossy!

We wensen je een vliegende start met deze tips. Zit het antwoord op je vraag er niet tussen of wil je nog meer handige tips voor het maken van een echt magazine dan vind je nog meer handige tips en video’s op onze pagina Tips en Inspiratie

Spraakballonnetjes of gedachtewolkjes kunnen een leuke manier zijn om tekst toe te voegen aan een foto. We hebben er een aantal voor je klaarstaan die je eenvoudig op je pagina kunt plaatsen.

De tekstballonnen of gedachtewolkjes vind je bij decoraties, aan de rechterkant van je scherm, bij de categorie ‘Fun’. Vanwege de witte kleur zijn deze lastig te zien dus hebben we ze omcirkeld in onderstaand voorbeeld.

Als je ze plaatst kun je de dimensies aanpassen via de functionaliteit ‘dimensies’ rechts bovenin je scherm (bij de rode pijlen). Daar kun je ze onder andere spiegelen zodat ze goed aansluiten bij de foto.

Myglossy.nl maak je eigen magazine_spraakballonnen toevoegen
Myglossy.nl maak je eigen magazine_spraakballonnen toevoegen

Tot slot kun je er tekst in plaatsen via de optie ‘Tekst’ rechts in je scherm en deze opmaken met de teksteigenschappen bovenin je scherm.

Myglossy.nl_zelf tijdschrift maken_Tekst in tekstballonnen plaatsen
Myglossy.nl_zelf tijdschrift maken_Tekst in tekstballonnen plaatsen

Je kent ze vast wel, die mooie en grappige posters van Loesje met een mooie, inspirerende of grappige spreuk. Op de website van Loesje kun je deze posters gratis downloaden als afbeelding zodat je ze ook in jouw glossy kunt plaatsen.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau.
Maak een prachtige fotopagina met een mooie spreuk van Loesje.

Omdat je de spreuken van Loesje kunt filteren op onderwerp en/of stad vind je er altijd wel één die bij jouw verhaal of foto past. Je kunt ze in jouw glossy plaatsen als afbeelding en schaduw of andere leuke effecten toevoegen waardoor de weer een mooie en persoonlijke pagina toevoegt aan jouw tijdschrift. We leggen je hier uit hoe je eenvoudig een mooie pagina maakt met een poster of afbeelding van Loesje.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau.
Maak deze pagina in 4 eenvoudige stappen

Stap 1 – Achtergrond kiezen

Kies een mooie  achtergrond uit met de functionaliteit ‘Achtergrond’, je kunt ook een foto of decoratie gebruiken als achtergrond.

Stap 2 – Afbeelding tekst plaatsen

Plaats de afbeelding van de tekst over de achtergrond heen. Je kunt deze uploaden en op de pagina plaatsen via de functionaliteit ‘Foto’s’.

Stap 3 – Schaduw toevoegen

Om de afbeelding los te maken van de achtergrond kun je er schaduw aan toevoegen via de functionaliteit ‘Schaduw’. Dit geeft je pagina diepte waardoor het lijkt alsof het poster met de tekst boven de pagina zweeft.

Stap 4 – Foto hoofdpersoon of onderwerp plaatsen

Plaats een mooie foto op de andere pagina. Als je een foto hebt met de hoofdpersoon of het onderwerp aan één kant en voldoende ruimte hebt aan de andere kant, dan kun je er ook voor kiezen om deze foto door te laten lopen op de andere pagina en deze als achtergrond te gebruiken.

Myglossy.nl tijdschrift maken als uniek en persoonlijk Cadeau Moederdag Mama Moeder Ouders
Mooie pagina maken met spreuk van Loesje.

Andere tekst

Verander de volgorde van jouw boek of glossy door de pagina's te slepen

fdsuyfudyfud

Maak nu zelf een echt tijdschrift of een eigen boek op www.myglossy.nl

Voor de binnenrand raden we je aan om geen teksten door te laten lopen tot aan de binnenrand van de pagina of van de linker pagina naar de rechter pagina. Omdat daar, door het aan elkaar lijmen van de pagina’s, delen van de tekst weg kunnen vallen.

Voor foto’s is het verstandig om geen belangrijke details op de snijlijn te plaatsen.

Als je hier een ruimte van 1cm behoudt vanaf de binnenrand zit je altijd safe.

Meestal  is de cover van je glossy of boek is de eerste pagina die je maakt. Als je tijdens het werken pagina’s toevoegt aan het minimum aantal, wordt je glossy of boek dikker en wordt de omslag (voorkant en achterkant) breder. Daardoor kunnen er witte randen ontstaan en teksten en foto’s op je cover verschuiven.

Als je vóór het bestellen de voor- en achterkant van je glossy of boek nog even controleert en aanpast indien nodig, voorkom je verrassingen achteraf. Let hierbij goed op de stippellijnen, de middelste twee markeren de rand van de rug.

Als je tekst en andere belangrijke elementen ruim binnen de stippellijnen houdt, zorg je ervoor dat deze niet van de cover af kunnen vallen bij het versnijden en verlijmen van de pagina’s.

Ook is het mogelijk om een tekst toe te voegen op de rug van je glossy of boek.

In boeken en magazines zie je vaak dat tekst wordt geplaatst in kolommen.
Het voordeel van tekstkolommen is dat de regels korter worden en er een mooie vlakverdeling ontstaat op je pagina. Hierdoor wordt de pagina overzichtelijk en maak je grote stukken tekst aantrekkelijker om te lezen.

Om een tekstkolom te maken begin je door een tekstblok te plaatsen en je tekst er in te plakken of typen in de juiste lettergrootte.
Als je dan het tekstblok opnieuw selecteert kun je de breedte aanpassen en experimenteren met de positie totdat je tekst het mooiste uitkomt op de pagina.
Daarna is het een kwestie van kolommen kopiëren met toetscombinatie cntrl + c op Window’s of cmd + c op een Mac en plakken met cntrl + v op window’s of cmd + v op een mac.
Dan plak of type je de tekst in de gekopieerde kolommen en klaar is je mooie overzichtelijke pagina.

In dit voorbeeld is het lettertype van de tekstkolommen “open sans” en de lettergrootte “9”.

Je kunt spelen met verschillen in lettertype en lettergrootte op je pagina’s.
Zo kun je je pagina’s mooier maken en ontstaat er een hiërarchie tussen de verschillende teksten op je pagina.

Het werkt bijvoorbeeld goed om een mooie grote koptekst te zetten boven je hoofdtekst. Hierbij is het soms mooi om er een apart lettertype voor te gebruiken dat sierlijker is dan het functionele lettertype dat je gebruikt voor de hoofdtekst.

Voor grote stukken tekst raden wij je aan om lettergrootte 9 te gebruiken.
Het lettertype “Open sans” is hiervoor een mooi lettertype dat veel wordt gebruikt voor grote stukken tekst.

Je kunt ook spelen met verschillende letterdiktes.
Als je eerste alinea een inleiding is kun je het in een apart tekstblok plaatsen en uitlichten door het lettertype dikgedrukt te maken.

Speel met verschillende kleuren, grootte en dikten om tekst mooi op te maken.

Je kunt je glossy nog persoonlijker maken met een zelfgemaakte kruiswoordpuzzel, woordzoeker of Cryptogram over de persoon of gebeurtenis waar je jouw glossy voor aan het maken bent.

Via https://www.woordzoekers.org/ kun je gratis prachtige kruiswoordpuzzels, woordzoekers en cryptogrammen maken.

Als je klaar bent kun je ze opslaan als pdf-bestand en invoegen in jouw glossy.