5 ideeën voor het voorjaar in je jaarboek

Jaarboek voorjaar

Heb je ook lentekriebels gekregen? Tijd om uit je wintermodus te komen en weer plannen te maken. Misschien zijn er wel familietradities die voor jouw gezin rond deze tijd van het jaar belangrijk zijn. Een periode vol met feestdagen en festiviteiten. Leg jouw herinneringen aan deze periode vast in je jaarboek. Voor het samenstellen van een jaarboek hebben we een speciaal template ontworpen om je op weg te helpen. Hieronder lees je onze 5 leukste tips voor het voorjaar in jouw jaarboek.

1. Feestdagen

Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Koningsdag, Bevrijdingsdag, allemaal feestdagen die voorbij komen in het voorjaar. Wellicht zijn dit voor jou ook momenten dat je samenkomt als gezin of familie. Gaan de kinderen eieren zoeken met Pasen? Ga je naar een markt met Hemelvaart? Eet je als gezin een taartje met Koningsdag? Allemaal leuke momenten om vast te leggen op foto’s en om over te schrijven. Maak jouw jaarboek feestelijk door alle feestelijke momenten een plekje te geven.

2. (Familie)foto's

Veel mensen maken in het voorjaar foto’s als gezin of stel omdat dan de natuur op haar mooist is. Nieuw leven, bloesems aan de bomen, bloemen overal en nieuwe frisse groene blaadjes aan bomen en struiken. Vraag een vriend(in) of een familielid om foto’s van j(ulli)e te maken op een mooie plek in het bos, in de duinen of ergens anders in de natuur. Deze foto’s stelen de show in jouw jaarboek.

Jaarboek voorjaar
Jaarboek voorjaar

3. De leukste voorjaarsuitjes

Het weer begint op te klaren en je krijgt weer zin om erop uit te gaan. Misschien ga je wel naar de bollenstreek in deze tijd van het jaar of ga je lammetjes kijken met de kinderen. Er zijn altijd veel markten en veel dorpen en steden organiseren braderieën en andere evenementen. Vergeet niet om foto’s te maken van al deze momenten, je zult jezelf later dankbaar zijn.

4. Mooie plaatjes uit de natuur

Als je van fotografie en/of van natuur houdt, is het ook leuk om de natuur in te gaan met je camera of telefoon en foto’s te maken van al het nieuwe leven. Er zijn diverse apps waarmee je gemakkelijk kunt vinden hoe een vlinder of een bloem heet. Al deze mooie foto’s verdienen ook een plekje in je jaarboek.

5. Weekendje weg

Het voorjaar is een goed moment om een weekendje weg te gaan met je gezin, familie of met vrienden. Omdat het langer licht is, kun je ’s avonds weer langer genieten van de tuin of van een mooi uitzicht. Samen opladen na een lange winter en plannen maken voor de zomer, hoe heerlijk is dat? Neem je camera mee en leg al die gezellige momenten samen vast. Schrijf op wat je allemaal beleefd hebt, zonder dat je het wilt, vergeet je maar al te makkelijk wat je eerste indrukken waren tijdens die mooie boottocht of bijzondere wandeling. Je kunt dan mooie pagina’s ontwerpen door foto’s en foto’s en teksten met elkaar te combineren.

Voor je het weet heb je zo een hele stapel foto’s van jouw belevenissen in het voorjaar. Foto’s en verhalen hoeven niet spectaculair te zijn om bijzonder te zijn. Het gaat erom welke momenten voor jou de moeite waard zijn om te onthouden en op een later moment her te beleven als je door je jaarboek bladert.