Op deze pagina vind je handige tips en inspiratie om mooie pagina’s te maken en antwoorden op vragen.

5 Tips om zelf een fantastisch magazine te maken

Myglossy.nl_zelf-magazine-maken_zelf-boek-maken_5-inspiratie_5 tips voor een spectaculair cadeau

Ga je een een tijdschrift maken, voor jezelf of als cadeau? Deze 5 tips geven je inspiratie om zelf eenvoudig tot een professioneel resultaat te komen. Van een mooie cover tot dynamische inhoud en prachtige foto’s.

1. Maak een mooie cover

De cover van je tijdschrift bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling ervan. Bovendien zorgt een goede cover voor een grote verrassing als je het magazine cadeau geeft en maakt het mensen nieuwsgierig naar de inhoud. De combinatie van tekst, foto(‘s) en kleur maakt het tot een favoriete pagina om te ontwerpen.

De juiste afbeelding voor de cover kiezen

Kies een mooie of grappige foto als basis voor je cover. Een staande foto bedekt alleen de voorkant van je magazine, terwijl je een liggende foto op de achterkant kan laten doorlopen. Zorg dat je foto van voldoende kwaliteit is om groot af te drukken en let erop dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en kopjes.

Tekst op de cover

Over de foto voeg je doorgaans titels en teksten toe op de omslag. Je wilt natuurlijk een pakkende titel, die je eventueel kunt toelichten met een kleine beschrijving. Gebruik bijvoorbeeld de naam van de hoofdpersoon als titel, en kies een korte beschrijving van je tijdschrift als ondertitel. Experimenteer hiervoor gerust met een ander lettertype dan de kop. Een functioneler lettertype voor de subtitel geeft vaak een mooi contrast met een sierlijk lettertype voor de kop. Met andere kopjes geef je op de cover al een beetje weg wat men verderop in het magazine kan verwachten. 

2. Verzamel (oude) foto’s en herinneringen die daarbij horen

De echte juweeltjes vind je vaak in oude schoenendozen, maar vraag ook familieleden en vrienden om hun (oude) foto’s van de persoon in kwestie en struin de social media kanalen af. De gouwe ouwen maken je magazine nóg persoonlijker. De bijbehorende verhalen en herinneringen mogen natuurlijk niet ontbreken. Combineer foto’s en tekst en maak zo prachtige pagina’s die iedereen weer meenemen naar ‘toen’.

Myglossy.nl_zelf-magazine-maken_zelf-boek-maken_-vaderdag-verzamel-oude-fotos-en-verhalen-1

3. Verwerk speeches en andere teksten in je magazine

Als je een tijdschrift maakt voor een bruiloft of als aandenken voor een andere gelegenheid, kan je vragen of mensen hun speeches en ervaringen willen mailen. Combineer ze met foto’s van het moment en dat levert prachtige pagina’s op. Of gebruik je eigen ervaring en gevoel bij een bepaalde gelegenheid als inleiding of dankwoord. 

Gebruik bij grote stukken tekst een niet te groot lettertype. Maak je van je pagina’s echt een feestje door te spelen met lettergrootte, -kleur en verschillende lettertypes bij je titels, quotes en subkopjes . 

4. Maak een pagina met een opsomming van “typisch …”

Er zijn altijd die gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen die voor iedereen herkenbaar zijn en typisch voor de persoon over wie jouw magazine gaat. Of van die uitspraken en situaties die telkens terugkomen. Zet ze allemaal bij elkaar in verschillende mooie lettertypen en opsommingen en voilà.

Myglossy.nl_maak een tijdschrift als cadeau voor een bruiloft, huwelijk of Jubileum

5. Gebruik illustraties en spreuken om je pagina’s nog mooier te maken

Met illustraties en spreuken maak je eenvoudig mooie pagina’s . Ook patronen en fotolijsten voegen snel wat meer schwung toe aan je tijdschrift. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond of juist als mooie aankleding op zich.

We hopen dat we je op leuke ideeën hebben gebracht. Je hoeft niet alles zelf te bedenken: pak je favoriete glossy erbij en kijk wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s.

Myglossy.nl-maak-je-eigen-bruiloftsmagazine-paginas-met-quote-of-spreuk