De magie van een bruiloft vastleggen

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft

De één weet achteraf nog elk detail van de jurk, terwijl de ander niet eens meer weet welke kleur hij was.

Voor velen is een bruiloft een magische gelegenheid. Niet voor niks wordt er een fotograaf ingehuurd om de dag vast te leggen. Maar spontane amateurfoto’s kunnen net zo leuk – en waardevol! – zijn, en de herinneringen die bij de plaatjes horen maken het verhaal compleet. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips voor het vastleggen van een bruiloft. Of het nou die van jezelf of van een ander is.

Voorbereidingen

De een noemt het stress, de ander voorpret. Aan menig bruiloft gaan maanden van voorbereiding vooraf. Als je er zelf niet bij was, vraag dan de aanwezigen om er iets over te vertellen en foto’s met je te delen. Dit zijn vaak super leuke momenten die de dag zelf nóg specialer hebben gemaakt.

Het aanzoek

Of het nou een uitgebreide romantische onderneming was, of de kort-maar-krachtig variant, een aanzoek is een aanzoek. De (aanstaande) bruid en bruidegom hebben vast verteld hoe het verliep. Wellicht hebben ze zelfs allebei hun eigen versie van het verhaal, of zijn ze zo’n stel dat elkaar steeds onderbreekt om het beter te vertellen en meer details toe te voegen. Als er ook nog foto’s van zijn gemaakt is dat natuurlijk echt een kers op de taart.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_aanzoek
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_jurkenjacht

Op jurkenjacht

Hoeveel jurken zijn er gepast voordat de juiste was gevonden? Wie was er allemaal bij en hoe waren de meningen verdeeld? Misschien zijn er ook wel wat ‘missers’ geweest voordat er “ja” gezegd kon worden.

Op jurkenjacht

Hoeveel jurken zijn er gepast voordat de juiste was gevonden? Wie was er allemaal bij en hoe waren de meningen verdeeld? Misschien zijn er ook wel wat ‘missers’ geweest voordat er “ja” gezegd kon worden.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_jurkenjacht

Vrijgezellenfeest

Wellicht hoeft niet alles tot in detail beschreven te worden, maar de vrijgezellenfeestjes horen er natuurlijk ook bij! Er zijn ongetwijfeld tientallen foto’s gemaakt en de aanwezigen kunnen je in geuren en kleuren vertellen wat er zoal is gebeurd. Het is ook leuk om de ervaring van de aanstaanden zelf erbij te zetten natuurlijk.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_vrijgezellenfeest

De grote dag

Op de dag zelf worden er vaak al veel professionele foto’s gemaakt. Ga dus eens op zoek naar een andere invalshoek. Mooie details van de aankleding, vertederende momenten tussendoor. En leg vooral ook de gasten (en hun ervaring) vast.

Details

Het bruidspaar is vast niet de enige die zich mooi hebben aangekleed. Leg ook de mooie outfits van gasten vast. Kinderen zien er vaak extra schattig uit in hun feestoutfit. Denk ook aan de kleine details van de taart en de aankleding, of mooi ingepakte cadeaus.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_detail bruid
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_detail aankleding
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_detail bruidstaart
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_detail bruid 2

Feestgasten

Een feest is natuurlijk geen feest zonder gasten. De focus ligt de hele dag op het bruidspaar, waardoor zij soms weinig tijd hebben om te ervaren en te genieten van wat er om hen heen gebeurt. Daarom is het hartstikke leuk om ook de gasten vast te leggen. De macarena die gedanst wordt, een onderonsje tussen vriendinnen en oma die heerlijk zit te genieten. Vergeet ook de toespraken niet. Vraag zoveel mogelijk mensen (tijdens het feest of achteraf) om hun ervaring en gesproken woorden met je te delen, om de herinnering compleet te maken.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_trouwfeest
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_Bruiloftsgasten
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_foto's bruiloft_Bruiloftsgasten 2

Nagenieten

Geniet vooral zelf ook van de dag en kijk niet alleen door de lens van je camera!

Heb je alle foto’s en verhalen verzameld? Dan kan je aan de slag om er een supermooie trouwglossy van te maken. Het bruidspaar wil gegarandeerd ook een exemplaar!