Maak je eigen stripverhaal

Maak je eigen stripverhaal
Heb je er wel eens aan gedacht om je eigen stripverhaal te creëren? Bij Myglossy.nl doe je dat in een handomdraai. Voeg zelf de foto’s of plaatjes toe die je wilt gebruiken in je strip en voeg vervolgens praatwolkjes toe. Al snel zie je je mooie, gekke of bijzondere herinnering tot leven komen in een stripverhaal. Een leuke afwisseling tussen de teksten en foto’s in jouw glossy. In deze blog lees je hoe je stap voor stap je eigen strip kunt maken. Veel plezier bij het maken van jou eigen strippagina’s!

Stap 1 Kies je indeling

Misschien ben je al aan een project bezig, of misschien moet je nog helemaal beginnen. Log eerst in of maak een nieuw account.  Open dan de editor van My glossy. 

Nu kun je beginnen. In elk template vind je voorbeeld fotopagina’s. Kies een pagina die geschikt is voor jouw stripverhaal. Je kunt pagina’s altijd dupliceren, toevoegen, verplaatsen of verwijderen. Je kunt ook een andere indeling kiezen via de knop indeling in het menu links in de editor. 

Maak je eigen strip op www.myglossy.nl

Stap 2 Plaats je foto's in fotoblokken

Plaats de foto’s die je hebt uitgekozen in de daarvoor bestemde fotoblokken. 

Als je een quote wilt toevoegen, of je wilt een extra toelichting geven op je strip, kun je gebruik maken van vakken met tekst. In sommige templates staat al zo’n tekstvakje. Je kunt er ook zelf één (bij)maken. Dit doe je door via decoraties eerst een vorm in te voegen. In dit geval een rechthoekige of vierkante vorm. De kleur kun je aanpassen aan de kleuren op de rest van de pagina. Daarna voeg je een tekst toe die je op de vorm plaatst. Op deze manier krijg je een vakje op je pagina met alleen maar tekst.

Maak je eigen strip op www.myglossy.nl

Stap 3 Plaats de wolkjes

Het is nu tijd om tekstballonnen of gedachtenwolkjes toe te voegen aan je pagina. Gebruik er zoveel als je wilt. Je kunt ze kleiner en groter maken als je meer of minder tekst wilt gebruiken. Ook kun je ze spiegelen. Dit is handig als je de wolkjes aan de rechterkant van een persoon op de foto wilt zetten. 

Voor een extra spontaan effect plaats je de wolkjes en ballonnen niet alleen binnen de randen van een foto, maar ook over de randen van de foto heen.

Maak je eigen strip op www.myglossy.nl

Stap 4 Schrijf je teksten

Je strip is nu bijna klaar. Je hoeft alleen nog maar tekst in de ballonnen en gedachtenwolkjes te plaatsen. 

Voeg tekstvakken toe, kies een lettertype en pas de grootte van de tekst aan aan de grootte van het spraakwolkje.

Je strip is  klaar!

Maak je eigen strip op www.myglossy.nl

Je hebt een leuke strippagina gemaakt voor je fotoboek of magazine. Even heel wat anders dan een standaard fotopagina of een pagina met tekst. Natuurlijk kun je ook een strip creëren die bestaat uit meerdere pagina’s. Maak het zo gek als je wilt. Andere leuke ideeën zijn het toevoegen van een woordwolk of een (kruiswoord)puzzel aan jouw magazine. Misschien ben je nu wel zo geïnspireerd geraakt dat je direct aan de slag wilt! Begin dan vandaag nog met het maken van jouw glossy.

Maak je eigen strip met MyGlossy
gezins vakantie magazine maken
Schoolkamp groep 8 strip My glossy