Home | Boek maken | Koffietafel boek

Koffietafel boek maken

Maak je eigen koffietafel boek. De perfecte aanvulling voor je interieur! Prachtig om gewoon neer te leggen en als decoratie te gebruiken. Mooi om door heen te bladeren. De schitterende afbeeldingen aan de binnenkant zorgen ervoor dat je heerlijk weg kunt dromen zodra je gaat bladeren door dit koffietafel boek.

KOFFIETAFEL BOEK MAKEN
Professioneel design eenvoudig te personaliseren

Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen en layouts. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw verhalen en foto’s.

Totale creatieve vrijheid en eenvoudige opmaak

Pas teksten aan, voeg illustraties toe en verander eenvoudig de opmaak van pagina’s met onze handige ‘drag and drop’ editor.

Een uniek en persoonlijk cadeau

Leg jouw vakantie-herinneringen vast in jouw eigen koffietafel boek of maak een prachtig trouwboek als aandenken aan jullie bruiloft.

Tafelboek van My glossy

Een koffietabel boek gebruik je voornamelijk als accessoire voor jouw interieur. Een prachtig pronkstuk voor op tafel. Met behulp van ons template heb je jouw koffietafel boek in een handomdraai in elkaar gezet.

Heb je besloten om een uniek koffietafel boek te maken? Dan is dit een perfecte manier om jouw verhalen, herinneringen of avonturen vast te leggen. Natuurlijk kun je het ook gebruiken voor een mooie reeks foto’s of ter inspiratie. Je kunt jouw koffietafel boek maken en vullen met:

 • kunst
 • cultuur
 • natuur
 • interieur
 • mode
 • culinaire hoogstandjes

Uiteraard kun je alles in jouw koffietabel boek zetten maar het idee van een assouline boek maken is dat er voornamelijk mooie afbeeldingen in te komen staan.

Ben je geïnspireerd en wil je zelf aan de slag met een koffietabelboek maken?

Probeer het nu
Zo eenvoudig werkt My glossy

Jouw mooiste herinneringen in je eigen luxe glossy of boek. Op Myglossy.nl maak je snel en eenvoudig de mooiste boeken en magazines. Alles kan en het is super gemakkelijk. Meer inspiratie op doen of kijken hoe het werkt?

HARDCOVER BOEK MAKEN
Klanten beoordelen ons met een
4.7 / 5
 • Mooie sjablonen
  “Mooie sjablonen, super service en afwerking. Ik heb er iemand heel blij mee kunnen maken.”

  Bron: Trustpilot

 • Mooie kwaliteit
  “Zeer verzorgd en mooie kwaliteit!
  Dik tevreden!”

  Bron: Trustpilot

 • Mooi programma, snel geleverd & topkwaliteit
  “Mooi programma met veel mogelijkheden en snel geleverd! Resultaat was top!”

  Bron: Trustpilot

 • My Glossy werkt fantastisch
  “My Glossy werkt fantastisch, super snel en prachtig resultaat!!”

  Bron: Trustpilot

 • Prima programma
  “Prima programma om je Glossy samen te stellen. En goede ondersteuning met snelle reacties op vragen.
  Eindresultaat was spectaculair. Super mooi geprint, prachtige foto’s”

  Bron: Trustpilot

 • Snelle levering
  “Snelle levering en goede service”

  Bron: Trustpilot

 • Leuk programma om mee te werken.
  “Leuk programma om mee te werken. Resultaat overtreft iedere verwachting.”

  Bron: Trustpilot

 • echt een supertip.
  “echt een supertip. voor een origineel en zeer persoonlijk kado.”

  Bron: Trustpilot

Tips voor een tafelboek

Vind je het een leuk idee om je eigen koffietafel boek te ontwerpen? Wij geven je graag wat tips om je op weg te helpen.

Tip 1: bedenk welk thema je wilt gebruiken

Een assouline boek maken start met het bedenken van het thema. Koffietafelboeken zijn gevuld met de mooiste plaatjes. Laat een rode draad door al deze afbeeldingen lopen door te kiezen voor één onderwerp.

Tip 2: denk na over de cover

Het belangrijk wat er in je tafelboek komt te staan maar nog belangrijker is de cover van je album. Dit is waar het om gaat bij een koffietabelboek. De buitenkant van dit boekwerk moet matchen bij de rest van je interieur en deze aanvullen.

Probeer het nu
Laat je inspireren!

Laat je inspireren door de designs die klaar staan om je eigen koffietafel boek te maken

 • Myglossy.nl_Jaarboek
 • Prachtige paginaontwerpen en leuk ideeën voor rubrieken staan voor je klaar op Myglossy.nl
 • Maak je eigen jaarboek op Myglossy.nl
 • Myglossy.nl_Jaarboek
 • Reisboek maken My glossy
ONTWERP NU JE EIGEN BOEK
Bereken je korting

Je kunt al vanaf één exemplaar bestellen. Als je meerdere exemplaren bestelt ontvang je korting en wordt de prijs per boek of magazine lager.

Aantal exemplaren:
< >
Aantal pagina's:
< >
Maak je Eigen Luxe Boek
 • Luxe afwerking harde kaft
 • Papiersoort pagina's
 • Eco papier
 • Gratis online versie

  Meer informatie

Maak je Eigen Luxe Boek
Totaal
Je bespaart
Verzendkosten
Prijzen zijn inclusief 9% btw

Verwachte verzenddatum:
verzending maandag 24 juni
Meer informatie

Verwachte verzenddatum:
5 tot 10 dagen na besteldatum
Meer informatie

Wil je meer opties bekijken? Gebruik dan onze uitgebreide calculator en bereken jouw korting
Snelle levering
Verzending binnen 6 werkdagen
Gratis luxe afwerking
Luxe glossy of robuust matte finish
Gratis online versie
Leuk om te delen met vrienden en familie
Hoogwaardige materialen
Mooie designs en templates
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik?

In het online programma van My glossy kun je vier verschillende bestanden uploaden. JPEG, PNG, HEIC en PDF. JPEF, PNG en HEIC zijn foto-bestanden. In pdf-bestanden zit vaak ook tekst. 

Werken met pdf-bestanden om een glossy of boek te maken

Stel dat je een glossy wilt maken voor een jarige vriend(in) of een vertrekkende collega, dan wil misschien wel iedereen die bij het feest aanwezig is een stukje tekst schrijven en een paar foto’s aanleveren. Je kunt, als je alles los aangeleverd krijgt, de opmaak helemaal zelf doen. Je kunt ook vragen of mensen zelf een leuk document maken met foto’s en tekst en die als pdf aanleveren. Pdf’s kun je namelijk heel makkelijk uploaden in ons programma.

Heb je een PDF met meerdere pagina’s? Ook die kun je uploaden. Ons programma maakt er automatisch losse pagina’s van, zodat je afzonderlijke afbeeldingen hebt om je pagina’s te vullen. Je kunt ze dan, zoals andere afbeeldingen, paginavullend maken. Je kunt ze ook nog bewerken in de editor: schalen, draaien, versieren, etc. In ons artikel Foto’s bewerken laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt, als je gebruik wilt maken van pdf-bestanden, elk van onze templates kiezen als uitgangspunt. Je kunt daarbij de opmaak van de pagina’s aanpassen en pagina’s toevoegen of verwijderen.

 • Alle templates voor de boeken in het formaat 18cm x 23cm vind je hier
 • Alle templates voor de glossy’s, magazines en brochures in het formaat 21cm x 27cm vind je hier

Een hogere resolutie van je bestanden, geeft een mooier eindresultaat.

Foto’s uploaden vanaf een andere apparaat

Je kunt foto’s importeren naar de galerij van jouw project vanaf je computer, vanuit Google Drive en vanaf andere apparaten. Je kunt zo anderen uitnodigen om hun foto’s te uploaden zodat ze rechtstreeks aan jouw galerij worden toegevoegd.

Kies voor ‘foto’s uploaden’ en dan voor ‘genereer QR-code’. Kopieer de link die je ziet staat en plak deze bijvoorbeeld in een e-mail of in WhatsApp.

De ontvanger kan op de link klikken en meteen de foto’s uploaden vanaf zijn computer, tablet of telefoon door op de knop ‘bladeren’ te klikken. Let op, want de link is 2 uur geldig, na 2 uur verloopt de link. Je kunt dan natuurlijk wel weer een nieuwe link versturen. Het kan dus handig zijn om mensen te waarschuwen als je ze de link toestuurt dat ze snel in actie moeten komen.

Veel plezier met het maken van je eigen glossy of boek!

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Plaats een tekst op de rug van je glossy of boek om helemaal voor de professionele look te gaan. Herhaal bijvoorbeeld de titel en voeg er jubileumeditie aan toe is, of vermeld de gelegenheid waarvoor je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is zo gedaan. Plaats eerst een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ hierin de tekst die je op de rug wilt hebben.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.1

Draai daarna de tekst 90 graden. Dit kan handmatig met het rotatie-icoon dat bij het tekstblok wordt weergegeven, maar het kan ook met de functionaliteit “Dimensies” in de werkbalk die verschijnt als je het tekstblok aanklikt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.2

Plaats tot slot de tekst tussen de twee stippellijnen in het midden. Deze geven de rug van je glossy of boek aan. Let er daarbij op dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat, en pas dus eventueel de grootte van de tekst aan, zodat hij niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt. Dit om te voorkomen dat de tekst van de rug af valt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.3

We raden je aan het plaatsen van tekst op de rug pas aan het eind te doen, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina’s dat je glossy of boek dik wordt. Door pagina’s te verwijderen of toe te voegen, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. Het is sowieso verstandig om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto’s en tekst aan de randen van de pagina’s.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je magazine of boek!


<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Handig om te weten

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

Bekijk in deze video hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt:

In dit voorbeeld laten we je zien hoe je een cover maakt waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. Daarom kiezen we voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende plek is om de achterzijde van je glossy of boek ook te bedekken.

1. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy of boek.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_ontwerp een mooie cover

2. Voeg een titel toe. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur(en) van de achtergrond. Door meerdere tekstvelden te gebruiken kan je spelen met het plaatsen van de woorden ten opzichte van elkaar en kan je ze onafhankelijk van elkaar bewerken. Probeer verschillende kleuren, lettertypes, lettergrootte en posities totdat je tevreden bent. Plaats je teksten niet te dicht aan de randen van de pagina’s. Meer tips daarover lees je hier.

Door het toevoegen van pagina’s wordt je glossy of boek dikker. Hierdoor wordt de omslag breder. We raden daarom aan om nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen, voordat je bestelt.

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Wat is een koffietafel boek?

Een tafelboek is een luxe opvallend boek dat is gevuld met prachtige afbeeldingen. Hier en daar staat tekst maar het draait in dit boekwerk voornamelijk om de foto’s. Een koffietafel boek wordt vaak op een salontafel of bijzettafel gelegd zodat het een echte eyecatcher is. Het is een aanvulling voor ieder interieur. Daarnaast kan het boek er gemakkelijk bij gepakt worden om doorgebladerd te worden.

Koffietafel boek: zelf maken of kant-en-klaar

Je bent op het idee gekomen om een koffietafelboek aan te schaffen. Leuk! Dit boekwerk zal een prachtige aanvulling voor je interieur zijn. Nu is de vraag: wil je een kant-en-klaar boek of kies je voor een unieke uitvoering?

Uniek en naar wens te vullen

Het voordeel van een koffietafel boek maken is dat je deze naar eigen wens kunt vullen. Je maakt een luxe tafelboek dat nergens anders zal liggen. Perfect aansluitend op jouw interesses en voorkeuren. Kies voor je eigen foto’s of selecteer de mooiste plaatjes van internet.

Wat zet ik in een koffietafel boek?

Er staan vooral veel afbeeldingen in een tafelboek. Hier en daar aangevuld met wat tekst. Welke afbeeldingen in het boek komen te staan? Dat kan van alles zijn! Onze luxe boeken zijn geschikt voor de mooiste afbeeldingen. Dit geeft jou de mogelijkheid om iedere gewenste afbeelding aan het tafelboek toe te voegen. Kies gerust voor foto’s met veel kleur en details. Het koffietafel boek leent zich hier bij uitstek voor.

Hoe maak je een koffietabel boek?

Met behulp van onze editor zet je je eigen koffietabel boek in een handomdraai in elkaar. Zodra je op onze editor klikt, kom je in het template van een koffietabelboek maken. Dit template is gevuld en biedt je een eerste opzet van je eigen boek. Pas eenvoudig de bladzijdes aan en vul het album naar wens met je eigen foto’s.

Bestel je koffietafel boek

Ben je klaar met het koffietafelboek maken? Bestel deze dan snel een eenvoudig online. Wij zorgen ervoor dat jouw assouline boek zo snel mogelijk jouw kant op komt! Hierna kun je je eigen unieke koffietafelboek in jouw (woon)kamer leggen en pronken met een prachtig tafelboek.

Leg jouw mooisten herinneringen vast in een luxe koffietafel boek

Jaarboek maken

Leg jouw mooiste herinneringen vast in een mooi jaarboek
Start met ontwerp

Persoonlijk cadeau

Maak een uniek en persoonlijk cadeau op Myglossy.nl
Maak een mooi boek als uniek en persoonlijk cadeau
Start met ontwerp

Kookboek maken

Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
Maak een echt kookboek van jouw favoriete recepten
Start met ontwerp

Reisboek maken

Maak een eigen reisboek van jouw vakantie en reisavonturen
Start met ontwerp
 • Jaarboek maken

  Leg jouw mooiste herinneringen vast in een mooi jaarboek
  Start met ontwerp
 • Persoonlijk cadeau

  Maak een uniek en persoonlijk cadeau op Myglossy.nl
  Maak een mooi boek als uniek en persoonlijk cadeau
  Start met ontwerp
 • Kookboek maken

  Myglossy.nl_maak je eigen kookboek
  Maak een echt kookboek van jouw favoriete recepten
  Start met ontwerp
 • Reisboek maken

  Maak een eigen reisboek van jouw vakantie en reisavonturen
  Start met ontwerp