Oranje boven in je jaarboek

Koningsdag jaarboek

De foto’s van Koningsdag mogen in jouw  jaarboek of in het jaarboek van je kind(eren) natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel geven we je 6 tips voor de leukste bladzijden met als onderwerp Koningsdag.

1. Tradities

Heb je tradities met Koningsdag? Sta je altijd om 6.00 uur op om de beste koopjes op de vrijmarkt te scoren? Eet je elk jaar een oranje tompouce? Zit je op een klapstoel voor je huis plakjes cake te verkopen op de verjaardag van de koning(in)? Leg deze herinneringen vast in leuke, gekke en grappige foto’s. Het is altijd leuk om terug te kijken welke tradities je had als gezin, als stel of als familie. 

2. Strip

Op Koningsdag wordt veel plezier gemaakt en veel gelachen. De foto’s die je hebt van verkleedpartijen, koekhappen en andere festiviteiten kun je heel leuk  omtoveren tot een strip die precies weergeeft wat iedereen zei of uitriep. Als je de strip terugleest, zal het net zijn alsof je weer terug bent in dat ene moment. 

3. Tekeningen en andere knutselwerkjes

Hebben de kinderen (op school) tekeningen, kleurplaten of knutselwerkjes gemaakt voor Koningsdag? Leuk om op de koelkast te hangen natuurlijk, maar wat doen je ermee als april voorbij is? Maak foto’s van de mooiste werkjes of  scan ze in. Geef ze vervolgens een mooie plek in je jaarboek. Laat de kinderen zelf vertellen wat ze gemaakt hebben en zet die uitleg er ook bij in het boek.

Nederlandse vlag
Oranje tulpen

4. Spel(l)en

Voorafgaand aan Koningsdag organiseren veel scholen de Koningsspelen. Op Koningsdag zelf worden ook veel activiteiten georganiseerd en spelletjes gespeeld. Schrijf een verslagje van de dag of zet een lijstje van alle verschillende spelletjes in het boek. Zet erbij wie de winnaars waren. Een foto met de gewonnen prijs mag natuurlijk niet ontbreken! Maak je pagina’s extra vrolijk met  decoraties en kreten.

5. Markten

Struin jij op Koningsdag graag de vrijmarkt af? Of bezoek je liever een braderie? Kom je met allerlei rommel thuis? Of verkoop je liever jouw rommel aan anderen? Welke aanwinsten heb je dit jaar gevonden? Staat jouw kind op de markt muziek te maken? Heb je een grabbelton naast je kraam staan? Verkoop je op het allerlaatst alles voor €0,25 cent? Maak een fotoverslagje begeleid met teksten van jou marktavonturen.

6. Eten en drinken

Oranje bril

Ga jij vroeg slapen de dag voor Koningsdag zodat je er lekker vroeg bij kunt zijn op Koningsdag? Of ben jij dat feestbeest dat op koningsnacht de bloemetjes al buiten zet? Bier, oranjegebak, oranjevla, oranjebitter, oranje donuts, oranje tompouce, wat is jouw favoriete Koningsdag eten of drinken? Misschien ben je wel zelf aan het bakken geslagen (met je kinderen) en heb je een leuke fotoserie gemaakt van het hele bakavontuur. Deel vooral jouw favoriete recept in je boek, inclusief bak-of kookinstructies en foto’s die maken dat het water je in de mond loopt.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden en dat je de tips kunt gebruiken om jouw Koningsdagervaring te vereeuwigen. Wees creatief, doe eens gek, het hoeft niet allemaal zo serieus! Koningsdag is bij uitstek de dag dat je lekker gek kunt doen zonder dat het opvalt! Veel plezier!