Op deze pagina vind je handige tips en inspiratie om mooie pagina’s te maken en antwoorden op vragen.

Wat maakt een goede quote?

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_quotes

Het kan je levensmotto zijn, of gewoon een uitspraak die perfect bij die ene situatie past. Je komt ze te pas en te onpas tegen, maar wat maakt nou een goede quote?

In goede en slechte tijden

Quotes zijn eigenlijk korte citaten, een uitspraak die iemand ooit eens heeft gedaan en is blijven hangen. Waarom? Omdat veel mensen zich erin herkennen bijvoorbeeld. Vaak zijn het ook catchy zinnen, die rijmen of met woorden spelen, waardoor ze makkelijk te onthouden zijn. Ze worden gebruikt om anderen te inspireren, ergens over na te laten denken, of een situatie te relativeren. Humor speelt hierbij ook vaak een rol. Als je er eentje vindt die past bij hoe jij tegen het leven aan kijkt, kan het voor jou een levensmotto worden.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_quotes 1
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_quotes 2

Als Oprah het zegt…

Een goede quote maakt vaak nog meer indruk als hij van een beroemdheid komt. Vooral als deze celeb als rolmodel gezien wordt. Als zij succes hebben behaald met dat inzicht, brengt het jou misschien ook wel dichter bij je doelen!

 

Laat een mooie quote dus ook niet zomaar aan je voorbij gaan! Als het jou inspireert, motiveert en helpt weer op te staan als je er even doorheen zit, dan is dat toch goud waard. Print hem uit en lijst hem in, of schilder hem direct op de muur. Met watervaste stift of een post-it op je spiegel, doe wat werkt voor jou.

Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_quotes 3
Myglossy.nl_eigen magazine maken_eigen boek maken_inspiratie_quotes 4

In jouw eigen glossy kan je gemakkelijk quotes toevoegen. Bijvoorbeeld paginagroot als samenvatting van de foto of het verhaal dat ernaast staat. Of juist twee pagina’s vol met allerlei quotes die van toepassing zijn op de hoofdpersoon of het onderwerp van jouw magazine. Laat je creativiteit zijn gang gaan en je komt tot prachtige resultaten!