Examen Quotes

examen quote

Of je nou eindexamen doet van de middelbare school of een vervolgopleiding, of je nu praktijkexamen doet of theorie examen, of je nu rijexamen doet of welk ander examen dan ook, als je het eenmaal achter de rug heb en je hebt je examen gehaald, is dat reden voor een feestje. Waar een feestje is, worden natuurlijk foto’s gemaakt om dat bijzondere moment vast te leggen voor de toekomst. Cadeautjes, een etentje, uitgaan, een weekendje weg… hoe vier jij of hoe vieren jullie dit succes?

Nadat je uitgebreid gevierd hebt dat je je examen gehaald hebt, is het natuurlijk heel leuk om als herinnering een mooie glossy te maken. Misschien wel van alle mooie momenten tijdens de hele opleiding die je afgerond hebt. Je kunt ook een aantal pagina’s van het behalen van je prestatie opnemen in je jaarboek. Een zelfgemaakt magazine is natuurlijk ook een geweldig eindexamen cadeau. Bij My glossy kun je direct aan de slag. Met ons speciale template maak je voor de afgestudeerde in een handomdraai een persoonlijke glossy.

Examen Quotes

Waar je ook voor kiest, je wilt natuurlijk dat je glossy of boek een mooie mix wordt van examen quotes, foto’s, teksten en misschien wel een beetje examen humor. In dit artikel geven we je inspiratie zodat jij straks de leukste eindexamen quotes in je glossy of boek heb.

Ga je voor Engelse examenquotes of voor Nederlandse? Wil je uitspraken van bekende mensen in je project opnemen of ga je liever voor grappige examen quotes? Wat maakt eigenlijk een goede quote? Er zijn tal van mogelijkheden. Het is aan jou wat jou het meeste aanspreekt.

Citaten

Quotes van bekende mensen worden ook wel citaten genoemd. Als je je glossy alleen persoonlijk gebruikt, hoef je niet per se te vermelden wie de uitspraak heeft gedaan, al is het natuurlijk wel netjes en het staat ook wel leuk toch? Zo’n mooi citaat van een bijzonder iemand in je boek of glossy? Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van terugkerende grappige en mooie uitspraken van de afgestudeerde of van je vrienden of familieleden. Ter inspiratie hebben we een aantal mooie examen quotes voor je uitgezocht zowel in het Nederlands als in het Engels.

Examen quotes
examen quotes

“De enige limiet aan de hoogte van je prestaties is de grootte van je dromen en je bereidheid om er hard voor te werken”

“The only limit to the height of your achievements is the reach of your dreams and your willingness to work hard for them.”

Michelle Obama

“Het beginpunt van alle prestaties is verlangen.”

“The starting point of all achievement is desire.”

 Napoleon Hill

“De deugd van alle prestaties is de overwinning op jezelf. Degenen die dit weten, zullen nooit een nederlaag kennen.”

“The virtue of all achievement is victory over oneself. Those who know this can never know defeat.”

A.J. Cronin

“Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich heeft voorsteld, zal hij een succes hebben dat hij nooit had verwacht.”

“If one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life which he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.”

Henry David Thoreau

“Ambitie is het pad naar succes. Vasthoudendheid is het voertuig dat je er naartoe brengt.”

“Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in.”

Bill Bradley

Examen Humor

Misschien wil je je glossy of jaarboek wel wat minder serieus insteken en ben je op zoek naar een grappige examen quote. Voor wie dat wil, hebben we een aantal quotes verzameld die ervoor zullen zorgen dat je glossy of boek net even wat minder serieus is.

Van examens krijg je uitslag

Een goede buur is het halve (proef)werk

Ik wil slim worden net als …, die wil ook slim worden.

Ik heb de stof er zo hard ingestampt, dat hij er nu niet meer uit wil komen.

Mijn brein is als de Bermuda driehoek; informatie gaat naar binnen, maar wordt nooit meer teruggevonden.

Het mooie van kennis is, dat het nooit meer van je afgepakt kan worden.

Inspirerende Quotes

Heb je liever inspirerende, diepzinnige eindexamen quotes? Dat kan natuurlijk ook. Dit soort quotes zijn soms bijna levenslessen en kun je toepassen op alle soorten prestaties in het leven. Ze zijn motiverend wanneer je nog bezig bent je doel te bereiken of wanneer je nog aan het uitzoeken bent wat je het allerliefste zou bereiken in het leven. Kortom, inspirerende quotes kunnen altijd en zijn zeker geschikt als jaarboek quotes of als (eind)examen quotes. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

When you really pay attention everything is your teacher.

Slagen is niet het einde, het is het begin.

You are BRAVER than you believe, STRONGER than you seem, SMARTER than you think.

Om ergens te komen, moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent.

Live simply, dream big, be grateful, give love, laugh lots.

Je hebt nu inspiratie opgedaan voor een mooie quotepagina in je jaarboek of in het magazine dat je cadeau gaat geven aan iemand die geslaagd is. Je kunt ook de spreuken van Loesje gebruiken in je glossy of boek. Loesje heeft immers ook veel leuke quotes die betrekking hebben op examen en op slagen voor je examen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Veel succes met het creëren van mooie pagina’s vol inspirerende, grappige of serieuze examenquotes!