Home | Boek maken | Receptenboek maken

Receptenboek maken

Alle lievelingsrecepten in één boek: dat kan bij MyGlossy! Raak nooit een recept kwijt en maak je eigen luxe hardcover precies zoals jij wilt. Voeg persoonlijke details toe en je hebt een eigen receptenboek om nooit te vergeten. Kortom: een receptenboek maken doe je gemakkelijk zelf met de editor van MyGlossy!

RECEPTENBOEK MAKEN Prijzen en levertijden
Maak een eigen kookboek van jouw favoriete recepten. leuk als cadeau
Professioneel design eenvoudig te personaliseren

Wij hebben al nagedacht over mooie lettertypen en layouts. Jij hoeft ze alleen maar te vullen met jouw verhalen en foto’s.

Totale creatieve vrijheid en eenvoudige opmaak

Pas teksten aan, voeg illustraties toe en verander eenvoudig de opmaak van pagina’s met onze handige ‘drag and drop’ editor.

Een uniek en persoonlijk cadeau

Leg jouw vakantie-herinneringen vast in jouw eigen reisboek of maak een prachtig trouwboek als aandenken aan jullie bruiloft.

Myglossy.nl_maak je eigen kookboek

Je favoriete recepten altijd dichtbij

Je kent het vast wel: opgeslagen losse gerechten in je telefoon of briefjes van recepten in huis die rondslingeren. Tijd om daar verandering in te brengen! Met een eigen receptenboek raak jij nooit meer een favoriet recept kwijt. Dat niet alleen, het ziet er ook nog eens leuk uit!

Zelf receptenboek maken? Organiseer eenvoudig je recepten in verschillende categorieën, zoals voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes, vegetarische gerechten en meer. Dit maakt het vinden van het juiste recept op het juiste moment een fluitje van een cent.

Een gepersonaliseerd receptenboek betekent ook je eigen recepten personaliseren en aanpassen naar eigen smaak en voorkeuren. Voeg notities toe over eventuele aanpassingen die je hebt gemaakt, of markeer je favoriete recepten. Zo kan je ze altijd snel en gemakkelijk vinden.

Probeer het nu
Zo eenvoudig werkt My glossy

Jouw mooiste herinneringen in je eigen luxe glossy of boek. Op Myglossy.nl maak je snel en eenvoudig de mooiste boeken en magazines. Alles kan en het is super gemakkelijk. Meer inspiratie op doen of kijken hoe het werkt?

RECEPTENBOEK MAKEN
Klanten beoordelen ons met een
4.7 / 5
 • Mooie sjablonen

  “Mooie sjablonen, super service en afwerking. Ik heb er iemand heel blij mee kunnen maken.”

  Ria
  Bron: Trustpilot

 • Mooie kwaliteit

  “Zeer verzorgd en mooie kwaliteit!
  Dik tevreden!”

  Ria
  Bron: Trustpilot

 • Prachtig cadeau

  “Een prachtig cadeau gemaakt en fijn geholpen!”

  Eva
  Bron: Trustpilot

 • Topkwaliteit

  “Top en makkelijke software en top kwaliteit”

  Marieke
  Bron: Trustpilot

 • Heel mooi resultaat

  “Heel mooi resultaat en supergoede en snelle service!”

  Tanja
  Bron: Trustpilot

 • Een echte aanrader

  “Een hele fijne website, met leuke tools en lay outs. Super blij met het eindresultaat en een echte aanrader!”

  Demi
  Bron: Trustpilot

 • Snelle levering

  “Snelle levering en goede service”

  Sylvia
  Bron: Trustpilot

 • Fantastisch eindresultaat

  “Fantastisch eindresultaat. Leuk kado!”

  Sylvia
  Bron: Trustpilot

Zelf een receptenboek maken: onze tips

Een receptenboek maken online is niet moeilijk. Wij geven je tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Bedenk vooraf hoe je jouw recepten wil organiseren

Een recepten bewaarboek indelen kan op verschillende manieren. Organiseer recepten op categorieën zoals voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes. Zo kun je alles snel vinden wanneer je ze nodig hebt.

Tip 2: Schrijf niet alleen het recept op

Een persoonlijk receptenboek is leuker dan een standaard receptenboek.  Voeg persoonlijke notities, tips of herinneringen toe, zo maak je jouw recepten boek uniek.

Tip 3: Laat je creativiteit de vrije loop 

Niks moet, alles mag! Ga er lekker voor zitten. Een eigen receptenboek maken online is niet alleen handig, maar ook leuk om als activiteit te doen op een regenachtige zondag of samen met je vriendinnen.

Probeer het nu
Laat je inspireren!

Laat je inspireren door de designs die klaar staan om je eigen receptenboek te maken

ONTWERP NU JE EIGEN BOEK
Bereken je korting

Je kunt al vanaf één exemplaar bestellen. Als je meerdere exemplaren bestelt ontvang je korting en wordt de prijs per boek of magazine lager.

Aantal exemplaren:
< >
Aantal pagina's:
< >
Maak je Eigen Luxe Boek
 • Luxe afwerking harde kaft
 • Papiersoort pagina's
 • Eco papier
 • Gratis online versie

  Meer informatie

Maak je Eigen Luxe Boek
Totaal
Je bespaart
Verzendkosten
Prijzen zijn inclusief 9% btw

Verwachte verzenddatum:
verzending maandag 29 juli
Meer informatie

Verwachte verzenddatum:
5 tot 10 dagen na besteldatum
Meer informatie

Wil je meer opties bekijken? Gebruik dan onze uitgebreide calculator en bereken jouw korting
Snelle levering
Binnen 5 werkdagen bezorgd
Gratis luxe afwerking
Luxe glossy of robuust matte finish
Gratis online versie
Leuk om te delen met vrienden en familie
Hoogwaardige materialen
Mooie designs en templates
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik?

In het online programma van My glossy kun je vier verschillende bestanden uploaden. JPEG, PNG, HEIC en PDF. JPEF, PNG en HEIC zijn foto-bestanden. In pdf-bestanden zit vaak ook tekst. 

Werken met pdf-bestanden om een glossy of boek te maken

Stel dat je een glossy wilt maken voor een jarige vriend(in) of een vertrekkende collega, dan wil misschien wel iedereen die bij het feest aanwezig is een stukje tekst schrijven en een paar foto’s aanleveren. Je kunt, als je alles los aangeleverd krijgt, de opmaak helemaal zelf doen. Je kunt ook vragen of mensen zelf een leuk document maken met foto’s en tekst en die als pdf aanleveren. Pdf’s kun je namelijk heel makkelijk uploaden in ons programma.

Heb je een PDF met meerdere pagina’s? Ook die kun je uploaden. Ons programma maakt er automatisch losse pagina’s van, zodat je afzonderlijke afbeeldingen hebt om je pagina’s te vullen. Je kunt ze dan, zoals andere afbeeldingen, paginavullend maken. Je kunt ze ook nog bewerken in de editor: schalen, draaien, versieren, etc. In ons artikel Foto’s bewerken laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt, als je gebruik wilt maken van pdf-bestanden, elk van onze templates kiezen als uitgangspunt. Je kunt daarbij de opmaak van de pagina’s aanpassen en pagina’s toevoegen of verwijderen.

 • Alle templates voor de boeken in het formaat 18cm x 23cm vind je hier
 • Alle templates voor de glossy’s, magazines en brochures in het formaat 21cm x 27cm vind je hier

Een hogere resolutie van je bestanden, geeft een mooier eindresultaat.

Foto’s uploaden vanaf een andere apparaat

Je kunt foto’s importeren naar de galerij van jouw project vanaf je computer, vanuit Google Drive en vanaf andere apparaten. Je kunt zo anderen uitnodigen om hun foto’s te uploaden zodat ze rechtstreeks aan jouw galerij worden toegevoegd.

Kies voor ‘foto’s uploaden’ en dan voor ‘genereer QR-code’. Kopieer de link die je ziet staat en plak deze bijvoorbeeld in een e-mail of in WhatsApp.

De ontvanger kan op de link klikken en meteen de foto’s uploaden vanaf zijn computer, tablet of telefoon door op de knop ‘bladeren’ te klikken. Let op, want de link is 2 uur geldig, na 2 uur verloopt de link. Je kunt dan natuurlijk wel weer een nieuwe link versturen. Het kan dus handig zijn om mensen te waarschuwen als je ze de link toestuurt dat ze snel in actie moeten komen.

Veel plezier met het maken van je eigen glossy of boek!

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Plaats een tekst op de rug van je glossy of boek om helemaal voor de professionele look te gaan. Herhaal bijvoorbeeld de titel en voeg er jubileumeditie aan toe is, of vermeld de gelegenheid waarvoor je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is zo gedaan. Plaats eerst een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ hierin de tekst die je op de rug wilt hebben.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.1

Draai daarna de tekst 90 graden. Dit kan handmatig met het rotatie-icoon dat bij het tekstblok wordt weergegeven, maar het kan ook met de functionaliteit “Dimensies” in de werkbalk die verschijnt als je het tekstblok aanklikt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.2

Plaats tot slot de tekst tussen de twee stippellijnen in het midden. Deze geven de rug van je glossy of boek aan. Let er daarbij op dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat, en pas dus eventueel de grootte van de tekst aan, zodat hij niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt. Dit om te voorkomen dat de tekst van de rug af valt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_tekst-op-rug-plaatsen-1.3

We raden je aan het plaatsen van tekst op de rug pas aan het eind te doen, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina’s dat je glossy of boek dik wordt. Door pagina’s te verwijderen of toe te voegen, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. Het is sowieso verstandig om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto’s en tekst aan de randen van de pagina’s.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je magazine of boek!


<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Handig om te weten

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

Bekijk in deze video hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt:

In dit voorbeeld laten we je zien hoe je een cover maakt waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. Daarom kiezen we voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende plek is om de achterzijde van je glossy of boek ook te bedekken.

1. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy of boek.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken_ontwerp een mooie cover

2. Voeg een titel toe. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur(en) van de achtergrond. Door meerdere tekstvelden te gebruiken kan je spelen met het plaatsen van de woorden ten opzichte van elkaar en kan je ze onafhankelijk van elkaar bewerken. Probeer verschillende kleuren, lettertypes, lettergrootte en posities totdat je tevreden bent. Plaats je teksten niet te dicht aan de randen van de pagina’s. Meer tips daarover lees je hier.

Door het toevoegen van pagina’s wordt je glossy of boek dikker. Hierdoor wordt de omslag breder. We raden daarom aan om nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen, voordat je bestelt.

<< Terug naar Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant…

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Een receptenboek maken

Wordt het tijd om jouw recepten te organiseren of wil je simpelweg aan de slag met je eigen receptenboek maken? Bij MyGlossy is een receptenboek maken gemakkelijk, tijdbesparend en vooral leuk! Kies een template en vul deze naar eigen wens in. Zo creëer je snel en gemakkelijk je eigen luxe hardcover boek. Met mooie designs en nette afwerking. Ga aan de slag via onderstaand stappenplan!

Vind je inspiratie

Laat je inspireren door recepten die keer op keer blijven smaken. Kies je de recepten die je terugbrengen naar je favoriete vakanties of ga voor de traditionele familierecepten die je oma altijd maakt. Blader door kookboeken, doe online inspiratie op of vraag familieleden naar hun lievelingsrecept. Er bestaan miljoenen recepten, maar alleen jouw recepten brengen je terug naar de gekoesterde momenten.

Verzamel alle recepten

Met een overvloed aan inspiratie is het tijd om je favoriete recepten te selecteren voor je eigen receptenboek. Bedenk de categorieën en hang daar de recepten onder voordat je aan de slag gaat met een online receptenboek maken bij MyGlossy. Verdeel je de recepten onder voorgerecht, hoofdgerecht en dessert? Of kies je een andere indeling? Die keuze maak je helemaal zelf.

Geef je receptenboek vorm

Een receptenboek is meer dan alleen een verzameling recepten – het is een weerspiegeling van jouw persoonlijke stijl. Bij MyGlossy hoef je niet vanaf nul te beginnen. Kies zelf een eigen receptenboek template. Vervolgens stel je je eigen receptenboek naar wens samen. Probeer de effecten, lay-outs en verschillende lettertypes uit en ontdek wat het beste bij jouw recepten boek past.

Ontwerp je omslag

De omslag van je receptenboek is het eerste wat je ziet. Wil je een eigen receptenboek die past bij de stijl van jouw keuken? Pas dan de stijl bij het receptenboek maken aan. Of het nu een eigen foto, een illustratie of een opvallend ontwerp is, laat je creativiteit gaan! Kies eigen kleuren en lettertypes, zo laat je het recept er net even wat anders uitzien. Combineer met een visuele foto en de omslag is af!

Deel je recepten bewaarboek

Met deze stappen kun jij nu je eigen receptenboek zelf maken. Zijn al jouw recepten vervolgens opgeslagen? Wij zorgen er dan voor dat je hardcover zo snel mogelijk gedrukt wordt en jouw kant op komt! Zo heb je altijd je lievelingsrecepten bij de hand. Leen je eigen receptenboek uit, of een ander leuk idee: opnieuw een online receptenboek maken en cadeau geven.

Leg jouw mooisten herinneringen vast in een luxe magazine of boek

Afscheid groep 8

Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
Start met ontwerp

Vriendenboek

cadeauboek My glossy
Maak een luxe feestgids als uniek en persoonlijk cadeau voor het bruidspaar
Start met ontwerp

Jaarboek

Cover jaarboek My glossy
Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
Start met ontwerp

Reisboek

Maak een echt reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
Start met ontwerp
 • Afscheid groep 8

  Maak een mooi afscheidsboek voor groep 8 met alle foto's en herinneringen aan de basisschool
  Start met ontwerp
 • Vriendenboek

  cadeauboek My glossy
  Maak een luxe feestgids als uniek en persoonlijk cadeau voor het bruidspaar
  Start met ontwerp
 • Jaarboek

  Cover jaarboek My glossy
  Leg alle herinneringen van het jaar vast in je eigen jaarboek
  Start met ontwerp
 • Reisboek

  Maak een echt reisboek van jouw vakantie en beleef alle mooie momenten opnieuw
  Start met ontwerp