Wil je maar een deel van de foto gebruiken op een pagina, dan kan je zelf je foto bijsnijden in de editor. 

Verschuif de randen van het fotokader om het kleiner te maken en verschuif dan de foto binnenin. Zo plaats je bijvoorbeeld je onderwerp in het midden of laat je maak je een portretfoto van een grotere afbeelding.

Plaats eerst de foto te plaatsen en bepaald wat de afmeting wordt door de randen met de pijltjes aan de randen en in de hoeken te verschuiven.

Je foto schaalt automatisch bij, maar dat kan je aanpassen door in of uit te zoomen met de + of – onderaan de foto. Vervolgens kan je de foto verslepen met het ‘cursor teken’ middenin, zodat hij precies komt zoals jij wilt.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken__foto's bijsnijden

Foto’s en andere ‘blokken’ kan je op deze manier bijsnijden zonder de foto zelf te moeten bewerken. Zo bepaal je zelf de uitsnede. Je kunt dit op dezelfde manier weer eenvoudig ongedaan maken.

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken__foto's bijsnijden stap 2

Zo kan je één en dezelfde foto op vaker gebruiken. Op de ene pagina is het de achtergrond voor een quote, op de andere pagina een portretfoto. Hou je van een komische noot? Denk dan eens aan tekstballonnen als toevoeging. 

Myglossy.nl_zelf magazine maken_zelf boek maken__foto's bijsnijden stap 3

Geef eventueel je foto’s net een andere sfeer geven met filters. In deze video laten we je zien hoe je dat doet. Houd altijd rekening met de snijlijnen bij het plaatsen van foto’s langs de randen van de pagina

Categorie: Hoe kan ik?