Als je gaat voor de digitale versie, zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden. Creëer zelf een documentje of een eigen webpagina, of maak gebruik van een bestaande reisblog-website. Check van tevoren de verschillende functionaliteiten en bedenk welke je precies wilt hebben:
Zichtbaarheid: maak je je dagboek puur voor jezelf of wil je het (direct) met anderen delen? Sommige pagina’s zijn automatisch openbaar, terwijl anderen opties bieden om jouw inhoud af te schermen.
Uploaden: wil je al je foto’s en video’s online zetten, check dan of er een limiet aan je account zit. Sommige programma’s bieden ook de optie om met meerdere mensen in één account te kunnen uploaden. Zo hoef je niet eerst alle foto’s rond te sturen.
Vormgeving: kijk welke opties er zijn om jouw reisverslag vorm te geven. Komen de foto’s allemaal onderaan je bericht, of kan je ze er ook tussenin plaatsen? Kan je later nog aanpassingen maken?
Meerdere apparaten: voor grote stukken tekst is het fijner om via een tablet of computer te kunnen werken, maar het uploaden van foto’s komt vaak van je telefoon. Zoek daarom uit of het programma op alle apparaten toegankelijk is, zodat je tijdens je reis kunt afwisselen.
Apps: er zijn diverse apps die speciaal voor gebruik op je telefoon zijn ontwikkeld. Ze houden bijvoorbeeld je route bij via je GPS. Bekijk van tevoren of je de app overzichtelijk vindt en fijn om te gebruiken. Sommige gebruiken behoorlijk wat van je batterij, dus houd daar rekening mee als je de wildernis in gaat. Over de wildernis gesproken, check dan ook even of de app offline te gebruiken is.