MAGAZINE ZELF MAKEN? LEES DE 5 TIPS!

Een magazine zelf maken als cadeau? Voor een verjaardag, afscheid of bijzondere gelegenheid?  Met My glossy zet je iemand in het zonnetje.

Wil je een magazine zelf maken en zoek je inspiratie? Aan de hand van deze 5 tips laten wij je zien hoe je eenvoudig mooie luxe glossy maakt die niet onder doet voor de LINDA, JAN of FLOW.

Dankzij onze speciaal ontworpen designs ben je verzekerd van een mooi eindresultaat.

Begin nu met magazine zelf maken

magazine-zelf-maken-rick

1. Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst en foto (‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover bij zelf magazine maken

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

 

Tekst op de cover

Als je de foto geplaatst hebt is het tijd om de cover mooi op te maken met titels en teksten. Een mooi titel mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt de titel nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een Magazine maakt voor een jarige dan kun je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: PAPA, met als korte beschrijving “EEN GLOSSY OVER EEN BIJZONDERE MAN”. Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop.

 

Het leuke is dat je op de cover al een beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kan verwachten. Dit kun je doen door grappige subtitels en tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina’s in het magazine. Tussen onze ontwerpen vind je een aantal templates waarbij je eenvoudig de tekst kunt aanpassen.

Uitlijning van de tekst cover

Bij het plaatsen van tekst is zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je daarom aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen.

In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

2. Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen bij zelf magazine maken.

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nog persoonlijker maken. Je kunt foto’s uit oude foto-albums inscannen. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

overzicht magazine zelf maken

3. Verwerk speeches en andere teksten in je glossy

Als je een magazine maakt voor een bruiloft of als aandenken voor een andere gelegenheid kun je vragen of mensen hun speeches willen mailen. Je kunt daar prachtige pagina’s van maken door ze te combineren met foto’s van het moment of van het de persoon/onderwerp waar de tekst over gaat. Je kunt ook je eigen ervaring of het gevoel dat je had bij een bepaalde gelegenheid beschrijven en dat als inleiding of dankwoord gebruiken in je tijdschrift. Bij grote stukken tekst is het verstandig om niet een te groot lettertype te gebruiken. Vaak is het lettergrootte 9 al voldoende. Door te spelen met de lettergrootte, kleur en een ander lettertype bij je titels, quotes en subkopjes maak je van je tekstpagina’s pas echt een feestje. In onze ontwerpen vind je veel mooi op[gemaakte tekstpagina’s die je als basis kunt gebruiken.

4. Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon.

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen en opsommingen. In onze templates vind je al een aantal pagina’s die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Jij hoeft alleen je eigen tekst er nog in te zetten.

tijdschrift zelf maken

5. Gebruik mooie illustraties en spreuken om je foto’s en pagina’s nog mooier te maken.

Ontwerp mooie pagina’s met Illustraties en spreuken. Je sleept of plaatst ze eenvoudig op je pagina’s en foto’s. Je kunt ook patronen en fotolijsten toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond of juist als mooie aankleding op zich.

Laat je inspireren door je favoriete magazines

We hopen dat we je op leuke ideeën hebben gebracht en je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy er bij pakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

Start vandaag met glossy magazine zelf maken

Je vindt nog meer leuke tips en inspiratie op de pagina tips en inspiratie.