Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips voor een mooi magazine

Een boek of magazine zelf maken als cadeau? Met My glossy zet je iemand in het zonnetje op een verjaardag, afscheid of bijzondere gelegenheid! Met deze 5 tips kan je inspiratie opdoen om zelf eenvoudig een mooie luxe glossy of boek te maken. Dankzij onze speciaal ontworpen designs ben je verzekerd van een mooi eindresultaat.

Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips voor een mooi magazine_rick Magazine zelf maken

1. Maak een mooie cover

De cover van je tijdschrift of boek bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je cadeau. Een goede cover maakt de verrassing compleet bij het ontvangen van je cadeau ontvangen en maakt mensen nieuwsgierig naar de inhoud. De combinatie van tekst en foto(‘s) en kleur maken het tot een favoriete pagina om te ontwerpen. Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips voor een mooi magazine_mama

Kies de afbeelding voor de cover bij zelf magazine maken

Het beste start je met het kiezen van een mooie of grappige foto. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte is voor titels en andere teksten rondom het onderwerp of de hoofdpersoon .

Tekst op de cover

Na de foto is het tijd voor titels en teksten. Een mooie titel mag natuurlijk niet ontbreken. Deze kan je nog toelichten met een kleine ondertitel. Neem als titel bijvoorbeeld de naam van de hoofdpersoon of het het onderwerp van je glossy of boek. De titel zou kunnen zijn: “PAPA”, met als korte beschrijving “EEN GLOSSY OVER EEN BIJZONDERE MAN”. Experimenteer gerust met verschillende lettertypes voor de kop en de beschrijving. Vaak is het mooi om de ondertitel in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop. Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips voor een mooi magazine_papa Het leuke is dat je op de omslag al een tipje van de sluier oplicht over wat men verderop in het tijdschrift of boek kan lezen. Bijvoorbeeld door grappige subtitels en kopjes te plaatsen die de lezer nog nieuwsgieriger maken. Als je kiest voor een van onze templates is er al veel van de opmaak voor je gedaan en hoef je alleen nog maar tekst, foto’s en details toe te voegen.

Uitlijning van de tekst op de cover

De juiste uitlijning van je teksten zorgt voor orde op de pagina. Check daarom na het opmaken van alle inhoud nog even of je teksten niet verspringen. Het is praktisch om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen. In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt. Video: mooie cover maken

2. Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen bij zelf magazine maken

De echte juweeltjes vind je vaak in oude schoenendozen. Maar vraag ook familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie en struin de social media kanalen af. De gouwe ouwen maken je magazine of boek nóg persoonlijker. De bijbehorende verhalen en herinneringen mogen natuurlijk niet ontbreken. Combineer foto’s en tekst en maak zo prachtige pagina’s die iedereen weer meenemen naar ‘toen’.
Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips voor een mooi magazine_foto's en herinneringen

3. Verwerk speeches en andere teksten in je glossy of boek

Als je een boek of magazine maakt voor een bruiloft of als aandenken voor een andere gelegenheid kan je vragen of mensen hun speeches willen mailen. Combineer ze met foto’s van het moment en dat levert prachtige pagina’s op. Of gebruik je eigen ervaring of gevoel bij een bepaalde gelegenheid als inleiding of dankwoord. Gebruik bij grote stukken tekst een niet te groot lettertype. Lettergrootte 9 is meestal voldoende. Maak je van je pagina’s echt een feestje door te spelen met lettergrootte, -kleur en verschillende lettertypes bij je titels, quotes en subkopjes . Onze templates zijn gevuld met mooi op[gemaakte tekstpagina’s waar je zelf de finishing touch aan kunt toevoegen.
Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips voor een mooi magazine_speeches
Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips verwerk je eigen gevoel

4. Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon

Er zijn altijd die gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen die voor iedereen herkenbaar zijn en typisch voor de persoon voor wie je dit cadeau maakt. Zet ze allemaal bij elkaar in verschillende mooie lettertypen en opsommingen en voilà. Onze templates hebben pagina’s die speciaal hiervoor ontworpen zijn. Jij hoeft alleen je eigen tekst er nog in te zetten.
Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 opsomming van typisch de hoofdpersoon

5. Gebruik mooie illustraties en spreuken om je foto’s en pagina’s nog mooier te maken

Met illustraties en spreuken maak je eenvoudig mooie pagina’s . Ook patronen en fotolijsten voegen snel wat meer schwung toe aan je cadeau. Plaats de verschillende elementen op je pagina en pas ze makkelijk aan naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond of juist als mooie aankleding op zich.
Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 tips_quotes

Laat je inspireren door je favoriete magazines

We hopen dat we je op leuke ideeën hebben gebracht. Je hoeft niet alles zelf te bedenken: pak je favoriete glossy erbij en kijk wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

Start vandaag met glossy magazine zelf maken

Tijdschrift maken