Tijdschrift maken als cadeau? Voor een verjaardag, moederdag of zomaar? Start nu!

Tijdschrift maken

 

Wat is er nou mooier dan iemand in het zonnetje zetten met een eigen magazine. We geven je hier een aantal leuke tips en laten je zien hoe je eenvoudig mooie luxe glossy maakt die niet onder doet voor de LINDA, JAN of FLOW.

Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst en foto ('s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Maak een mooie titel

Als je de foto geplaatst hebt is het tijd om de titel te plaatsen. Je kunt de titel nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een Magazine maakt voor een jarige dan kun je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: ELISE, met als korte beschrijving "gefeliciteerd met je verjaardag". Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop.

Denk aan de uitlijning

Bij het plaatsen van tekst is zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je daarom aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen.

Gebruik leuke tekst kopjes als inhoudsopgave

Het leuke is dat je op de cover al een klein beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kunnen vinden. Dit kun je doen door grappige tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina's in het magazine.

In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

Video: Mooie cover maken

Verzamel oude foto's en de herinneringen die daarbij horen.

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto's van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nog persoonlijker maken. De verhalen en herinneringen die bij de foto's horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina's waarbij je foto's en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

Maak pagina's met een mooie quote of spreuk

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Ze herinneren je aan een vakantie of zijn typerend voor een bepaald persoon. Dingen die de persoon voor wie je dit magazine maakt gezegd heeft, die je ergens hebt gelezen of in een songtekst hebt gehoord. Vaak krijgen nog meer betekenis als je zo'n spreuk gebruikt in combinatie met een foto. Je kunt er een mooie pagina van maken door ze paginavullend weer te geven op of naast een foto. Kies een mooi lettertype uit en experimenteer met verschillende tekstkleuren en lettergroottes om je pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon.

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen.

Gebruik mooie illustraties en fotolijstjes om mooie pagina's te creëren.

Ontwerp mooie pagina's met Illustraties en fotolijsten. Om je pagina nog mooier aan te kleden kun je ook patronen toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond voor een tekst of juist als mooie aankleding op zich.

Laat je inspireren door je favoriete magazine's

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy er bijpakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina's. Je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis. Probeer het nu!

Tijdschrift maken