Paginanummers toevoegen aan pagina’s

Je kunt ook paginanummers toevoegen aan je glossy door ze handmatig toe te voegen aan de pagina’s. Dit doe je door een tekstblok met het paginanummer te plaatsen op je pagina en het tekstblok met paginanummer te kopiëren, te plakken op de andere pagina’s en aan te passen. Je hoeft dan niet steeds opnieuw de teksteigenschappen zoals het lettertype, de lettergrootte en de kleur te selecteren.

Je kunt ook een aantal basispagina’s opmaken met paginanummer en deze dupliceren en aanpassen.

Paginanummers in de inhoudsopgave aanpassen

Van sommige ontwerpen is de inhoudsopgave voorzien van paginanummers. Als je pagina’s toevoegt of verwijdert kun je de paginanummers in de inhoudsopgave ook aanpassen.

Afbeelding met tekst, schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze kunt u wijzigen of verwijderen door op het nummer te klikken. Als u op het nummer klikt verschijnt er een kader om het nummer heen:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Via de prullenbak kunt u het verwijderen, met het ronde pijltje kunt u het roteren en via de pijltjes aan de zijkanten kunt u het breder of smaller maken.

Als u nu nog een keer klikt in het kader kunt u ook het nummer aanpassen. Er verschijnt dan een cursor zodat u de iets anders kunt typen in het tekstblokje.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De tekstregels in de inhoudsopgave kunt u ook aanpassen en verwijderen.

U kunt ook hier de regel selecteren door er op te klikken met uw muis en er dan nog een keer in te klikken om de inhoud aan te passen. Er verschijnt dan een cursor waarmee u de inhoud van het tekstblok kunt wijzigen.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als de tekst is aangepast klikt u weer een keer naast het tekstblok en selecteert u het opnieuw door er op te klikken.

U krijgt nu de pijltjes weer te zien en u kunt het verschuiven om het weer mooi uit te lijnen op de rest van uw tekst.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving