Om de plaatsing van, en afstand tussen foto’s, tekstblokken en andere objecten te bepalen kun je gebruik maken van de functionaliteit ‘Uitlijnen’ links onderin je scherm. Met deze functionaliteit kun je foto’s, tekstblokken en andere objecten precies op één lijn naast elkaar of boven elkaar plaatsen.

Myglossy.nl maak je eigen magazine, uitlijnen

Je vindt hier 3 verschillende instellingen: magnetisch uitlijnen, op raster uitlijnen en uitlijnen uitschakelen. Door te wisselen tussen deze 3 opties heb je volledige controle over de uitlijning van je layout. We leggen je graag uit hoe je deze opties kunt gebruiken.

-Magnetisch uitlijnen

Deze optie is standaard ingeschakeld. Magnetisch uitlijnen helpt je automatisch bij het plaatsen van foto’s, tekstblokken en andere objecten door ze uit te lijnen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de pagina. Bij het plaatsen en verslepen van foto’s, tekstblokken en andere objecten toont deze optie ook blauwe lijnen langs de randen van de andere objecten.

Myglossy.nl maak je eigen magazine, uitlijnen

-Op raster uitlijnen

Als je deze optie selecteert worden de pagina’s verdeeld in een raster van gelijke blokken. Je kunt nu je foto’s, tekstblokken en andere objecten alleen plaatsen op de lijnen binnen het raster. Je kunt ze slepen of verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord.

-Uitlijnen uitzetten

Als je deze optie selecteert kun je foto’s, tekstblokken en andere objecten vrij verplaatsen zonder dat ze worden uitgelijnd op elkaar of de pagina. Je kunt ze ook verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord. Het voordeel daarvan is dat je de foto’s, tekstblokken en andere objecten verplaatst in kleine vaste stapjes.